fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Krem jarzynowy z wędzonym łososiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz30-4-3

Krem jarzynowy z wędzonym łososiem

Przygotowanie

  • Jak już zrobicie rosół i przecedzicie go przez sito, to te kilka warzyw odłóżcie na bok
  • Bierzemy czysty garnek
  • Ugotowane warzywa wkładamy do garnka
  • Zalewamy przecedzonym rosołem i zagotowujemy
  • Blenderem miksujemy na gładki krem
  • Jeśli wychodzi za gęste, bo mieliście duże warzywa, to dolejcie trochę rosołu i rosołem regulujcie gęstość zupy
  • Próbujemy i doprawiamy solą i pieprzem
  • Zupę nalać w talerze
  • Do gotowej zupy powrzucać kawałeczki łososia

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie należy używać pieprzu czarnego.

1 porcja zupy to około 250–300 ml.

Uwagi

Nie należy dodawać zbyt wcześnie ryby do zupy lub garnka, ponieważ może się rozpaść.

Do zupy zostały wykorzystane wędzone ogony z łososia.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • 200 g wędzonego łososia
  • 2 szklanki bulionu mięsnego (500 ml)
  • 2 marchewki z rosołu (120 g)
  • 1 pietruszka z rosołu (80 g)
  • ½ selera z rosołu (ok. 165 g)
  • 1 ugotowana cebula z rosołu (100 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Karkówka z szynkowaru z sałatką

Karkówkę wkładamy do jakiegoś naczynia Solimy, pierzymy Dodajemy rozmaryn Bierzemy w ręce i dokładnie wsmarowujemy przyprawy na mięsie Wkładamy mięso do szynkowaru Zakładamy sprężynę i zamykamy szynkowar Wkładamy na min. 12 godz. do lodówki Wyjmujemy…

WIĘCEJ >

Bakłażany faszerowane warzywami

Ziemniaki gotujemy w mundurkach, kroimy na pół, wybieramy środek i rozgniatamy widelcem. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Cebule kroimy i podsmażamy. Suszone pomidory kroimy w paski. Włączamy piekarnik na opcję grzania z góry i dołu, na…

WIĘCEJ >

Gulasz warzywny

Warzywa myjemy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka, doprawiamy i zalewamy pomidorami. Dolewamy tyle wody by przykryła warzywa, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy do miękkości (30-40 min.)

WIĘCEJ >

Sałatka z indykiem i kalafiorem z sosem czosnkowym

W dużej misce umieszczamy porwaną na drobne kawałki sałatę, pokrojoną drobno cebulę i szczypiorek oraz startą na grubych oczkach marchewkę Pierś z indyka kroimy w kostkę, pieczemy w piekarniku wraz z porem w naczyniu żaroodpornym…

WIĘCEJ >