fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Krem jarzynowy z wędzonym łososiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz30-4-3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Krem jarzynowy z wędzonym łososiem

Przygotowanie

  • Jak już zrobicie rosół i przecedzicie go przez sito, to te kilka warzyw odłóżcie na bok
  • Bierzemy czysty garnek
  • Ugotowane warzywa wkładamy do garnka
  • Zalewamy przecedzonym rosołem i zagotowujemy
  • Blenderem miksujemy na gładki krem
  • Jeśli wychodzi za gęste, bo mieliście duże warzywa, to dolejcie trochę rosołu i rosołem regulujcie gęstość zupy
  • Próbujemy i doprawiamy solą i pieprzem
  • Zupę nalać w talerze
  • Do gotowej zupy powrzucać kawałeczki łososia

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie należy używać pieprzu czarnego.

1 porcja zupy to około 250–300 ml.

Uwagi

Nie należy dodawać zbyt wcześnie ryby do zupy lub garnka, ponieważ może się rozpaść.

Do zupy zostały wykorzystane wędzone ogony z łososia.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • 200 g wędzonego łososia
  • 2 szklanki bulionu mięsnego (500 ml)
  • 2 marchewki z rosołu (120 g)
  • 1 pietruszka z rosołu (80 g)
  • ½ selera z rosołu (ok. 165 g)
  • 1 ugotowana cebula z rosołu (100 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Schab faszerowany sarną i indykiem z sosem grzybowym

Sarnę i indyka mielimy oddzielnie w maszynce na standardowym sitku Każde zmielone mięso wkładamy do osobnej miski Lekko solimy i pieprzymy Mieszamy mięso najpierw w jednej, potem w drugiej misce (nie łączymy ich ze sobą)…

WIĘCEJ >

Duszone mięso z warzywami

Mięso umieszczamy w naczyniu żaroodpornym zalewamy wodą do 2/3 wysokości, dodajemy przyprawy, przykrywamy i wstawiamy do piekarnika o temp. 140-160 stopni na ok. 5-6 godzin Na 40-50 min przed końcem dodajemy pokrojone warzywa warzywa Kiedy…

WIĘCEJ >

Zupa czosnkowa na rosole

W garnku rozgrzewamy olej kokosowy Czosnek z cebulą obieramy i kroimy w kostkę Dodajemy do garnka Smażymy chwilę tak, by się lekko przyrumieniły Zalewamy rosołem i miksujemy blenderem na gładki krem Doprawiamy solą Przed podaniem…

WIĘCEJ >

Krem brokułowy

Bulion wlewamy do garnka Wrzucamy pokrojony brokuł Gotujemy 15 min Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Smażymy cebulę około 3 minut na średnim ogniu Dorzucamy przesmażoną cebulę do garnka Miksujemy blenderem Doprawiamy…

WIĘCEJ >