Krem jarzynowy z wędzonym łososiem
Krem jarzynowy z wędzonym łososiem
Przygotowanie
- Jak już zrobicie rosół i przecedzicie go przez sito, to te kilka warzyw odłóżcie na bok
- Bierzemy czysty garnek
- Ugotowane warzywa wkładamy do garnka
- Zalewamy przecedzonym rosołem i zagotowujemy
- Blenderem miksujemy na gładki krem
- Jeśli wychodzi za gęste, bo mieliście duże warzywa, to dolejcie trochę rosołu i rosołem regulujcie gęstość zupy
- Próbujemy i doprawiamy solą i pieprzem
- Zupę nalać w talerze
- Do gotowej zupy powrzucać kawałeczki łososia
Rady dietetyka
Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP), nie należy używać pieprzu czarnego.
Autor
Lista składników
- Bulion mięsny (500 ml)
- Łosoś wędzony (200 g)
- Seler korzeń (160 g)
- Marchew (135 g)
- Cebula (105 g)
- Pietruszka korzeń (80 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Kotlety mielone z sarny z suszonymi grzybami, duszonymi ziemniakami i grillowaną cukinią
Ziemniaki: Obieramy, płuczemy Kroimy w kawałki (nie ma znaczenia czy duże czy małe, wystarczy każdego ziemniaka na 4 części przekroić) Zalewamy gorącą wodą Lekko solimy (płaska łyżeczka soli na dwa litry wody) Gotujemy do miękkości…
WIĘCEJ >Zielony dip
Awokado wydłubujemy łyżeczką ze skórki. Miąższ przekładamy do naczynia, w którym będziemy blendować, skórę i pestkę wyrzucamy. Dodajemy szpinak i posiekaną dymkę. Czosnek obieramy i siekamy drobno nożem lub wyciskamy przez praskę do czosnku i dodajemy…
WIĘCEJ >Chipsy z plantana
Rozgrzewamy piekarnik do 160 stopni z termoobiegiem (bez termoobiegu 170-180 stopni) Platany myjemy i przecinamy na pół Następnie nacinamy skórkę wzdłuż, uważając, aby zanadto nie przeciąć miąższu Odginamy skórę i obieramy, przesuwając kciukiem wzdłuż nacięć…
WIĘCEJ >