Krem jarzynowy z wędzonym łososiem
Krem jarzynowy z wędzonym łososiem
Przygotowanie
- Jak już zrobicie rosół i przecedzicie go przez sito, to te kilka warzyw odłóżcie na bok
- Bierzemy czysty garnek
- Ugotowane warzywa wkładamy do garnka
- Zalewamy przecedzonym rosołem i zagotowujemy
- Blenderem miksujemy na gładki krem
- Jeśli wychodzi za gęste, bo mieliście duże warzywa, to dolejcie trochę rosołu i rosołem regulujcie gęstość zupy
- Próbujemy i doprawiamy solą i pieprzem
- Zupę nalać w talerze
- Do gotowej zupy powrzucać kawałeczki łososia
Rady dietetyka
Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP), nie należy używać pieprzu czarnego.
Autor
Lista składników
- Bulion mięsny (500 ml)
- Łosoś wędzony (200 g)
- Seler korzeń (160 g)
- Marchew (świeża) (135 g)
- Cebula (świeża) (105 g)
- Pietruszka korzeń (80 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Pieczony dorsz
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni Na patelni rozgrzewamy masło Obsmażamy dorsza z dwóch przez 2 minuty Układamy rybę w naczyniu żaroodpornym i posypujemy solą Na wierzchu układamy plasterek cytryny, pokrojone na pół pomidorki i posypujemy…
WIĘCEJ >Sałatka z oliwkami
Pomidorki kroimy na połówki, dodajemy do szpinaku i oliwek. Posypujemy ziołami prowansalskimi i mieszamy z oliwą z oliwek
WIĘCEJ >Zupa ogórkowa z mlekiem kokosowym
Siekamy cebulę i pora Podsmażamy posiekane warzywa w garnku na oleju kokosowym Obieramy i kroimy w kostkę ziemniaki Do garnka dodajemy ziemniaki następnie wlewamy bulion Gotujemy do momentu, kiedy ziemniaki będą miękkie Ogórki kroimy w…
WIĘCEJ >Śledź w oleju z ogórkiem i cebulą
Śledzie wkładamy do miski z zimną wodą i co 10 min ją zmieniamy na świeżą (3 razy) Śledzie odcedzamy na sicie i kroimy w ukośne 2 cm paski Wkładamy ryby do miski Wlewamy oliwę i…
WIĘCEJ >