logo
Szukaj
openclose
logo
Szukaj
Szukaj

Krem jarzynowy z wędzonym łososiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz30-4-2

Krem jarzynowy z wędzonym łososiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz30-4-2

Przygotowanie

  • Jak już zrobicie rosół i przecedzicie go przez sito, to te kilka warzyw odłóżcie na bok
  • Bierzemy czysty garnek
  • Ugotowane warzywa wkładamy do garnka
  • Zalewamy przecedzonym rosołem i zagotowujemy
  • Blenderem miksujemy na gładki krem
  • Jeśli wychodzi za gęste, bo mieliście duże warzywa, to dolejcie trochę rosołu i rosołem regulujcie gęstość zupy
  • Próbujemy i doprawiamy solą i pieprzem
  • Zupę nalać w talerze
  • Do gotowej zupy powrzucać kawałeczki łososia

Rady dietetyka

Na protokole autoimmunologicznym nie należy używać pieprzu

Uwagi

Nie wrzucajcie wcześniej ryby do zupy/do garnka, bo się rozpadnie
Cały efekt jest wtedy, gdy się nabiera łyżkę zupy z kawałeczkiem łososia i przy jedzeniu czuje się ładnie smak i ryby i zupy
Do zupy użyłem wędzonych ogonów z łososia, w palcach urywałem małe kawałki, wielkości paznokcia

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • 200 g wędzonego łososia (mogą być ścinki, może być kawałek wędzony w całości)
  • ½ litra rosołu
  • 2 marchewki z rosołu
  • 1 pietruszka z rosołu
  • ⅕ selera z rosołu
  • 1 ugotowana cebula z rosołu
  • sól, pieprz do smaku

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Zupa szpinakowa z jajem (wegetariańska)

Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Wrzucamy cebulę i czosnek i zasmażamy 2-3 min (…)

WIĘCEJ >

Cukiniowo – bazyliowy omlet

Cebulę, czosnek i bazylię drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim cebulę z czosnkiem. Zanim cebula się (…)

WIĘCEJ >

Ryż w soczystym sosie

Na 2,5 szklanki gotującej się i osolonej wody wrzucamy opłukany zimną wodą ryż, zmniejszamy ogień i mieszamy czas od czasu. (…)

WIĘCEJ >

Karkówka wieprzowa duszona z kapustą i grzybami z wolnowaru

Karkówkę solimy i pieprzymy Kapustę kroimy nożem (żeby nie było długich „nici”) Oczyszczone grzyby kroimy w grube plastry Cebulę i (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl