fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Krem jarzynowy z wędzonym łososiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz30-4-3

Krem jarzynowy z wędzonym łososiem

Przygotowanie

  • Jak już zrobicie rosół i przecedzicie go przez sito, to te kilka warzyw odłóżcie na bok
  • Bierzemy czysty garnek
  • Ugotowane warzywa wkładamy do garnka
  • Zalewamy przecedzonym rosołem i zagotowujemy
  • Blenderem miksujemy na gładki krem
  • Jeśli wychodzi za gęste, bo mieliście duże warzywa, to dolejcie trochę rosołu i rosołem regulujcie gęstość zupy
  • Próbujemy i doprawiamy solą i pieprzem
  • Zupę nalać w talerze
  • Do gotowej zupy powrzucać kawałeczki łososia

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie należy używać pieprzu czarnego.

1 porcja zupy to około 250–300 ml.

Uwagi

Nie należy dodawać zbyt wcześnie ryby do zupy lub garnka, ponieważ może się rozpaść.

Do zupy zostały wykorzystane wędzone ogony z łososia.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • 200 g wędzonego łososia
  • 2 szklanki bulionu mięsnego (500 ml)
  • 2 marchewki z rosołu (120 g)
  • 1 pietruszka z rosołu (80 g)
  • ½ selera z rosołu (ok. 165 g)
  • 1 ugotowana cebula z rosołu (100 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z awokado

Myjemy wszystkie warzywa Awokado kroimy wzdłuż, wyciągamy pestkę, obieramy i kroimy w kostkę Sałatę drzemy na kawałki Cebulkę i ogórka kroimy w kostkę Szatkujemy szczypiorek Do miski wrzucamy pokrojone warzywa, dodajemy rukolę, kiełki, sok z cytryny,…

WIĘCEJ >

Nogi kaczki w pomarańczach z wolnowaru

Nogi solimy i pieprzymy Wkładamy do wolnowaru Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w plastry Dodajemy do wolnowaru Pomarańcze obieramy ze skóry i dzielimy na cząstki Dodajemy pomarańcze do wolnowaru Mieszamy i ustawiamy wolnowar na…

WIĘCEJ >

Chrupiące skrzydełka

Skrzydełka myjemy i układamy w misce Wszystkie składniki na marynatę mieszamy razem Wlewamy do miski ze skrzydełkami Odstawiamy na kilka godz. do lodówki Po czasie marynowania, nagrzewamy piekarnik do temp. 200 st. C Pieczemy skrzydełka…

WIĘCEJ >

Flaki wołowe

Marchew, pietruszkę i seler obieramy Warzywa kroimy w słupki/zapałki lub kostkę Por przekrawamy i płuczemy każdą warstwę, żeby nie było piasku, kroimy w półksiężyce Cebulę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy…

WIĘCEJ >