
Moje dziecię, jak większość, lubi słodycze, żelki i jajka niespodzianki. Staram się, by było to raz dziennie i zawsze pod warunkiem zjedzenia w pierwszej kolejności normalnego posiłku.
Ze słodyczy czasami udaje mi się już przemycać prawdziwą surową czekoladę. Pomimo gorzkiego smaku, bardzo ją polubił. A o ile jest zdrowsza, bo przecież nie zawiera różnych dodatków. Szkoda, że nikt nie wpadł na pomysł zrobienia „jajek niespodzianek real raw coco”. Dzieci uwielbiają zabawki, stąd jajo cieszy się takim powodzeniem, podobnie jak zestawy Happy Meal w McDonald’s i zestawy maluchów w Tesco. A jak ciężko przemówić dziecku – to wie każdy rodzic. Oczywiście, zabawka za chwilę powędruje w kąt lub do kosza, ale liczy się ta chwila. Pewnie dlatego dzieci lubią również mięciutkie, kolorowe i pachnące misie. Niestety, większość z tych popularnych jest – lekko mówiąc – „chemicznych” (sztuczne barwniki i aromaty).
Żelki „Misie”
Niedawno odkryłam coś takiego:


Tylko w jakim celu jest ten syrop kukurydziany?! Reszta wydaje się być w porządku i to jest całkiem niezła alternatywa dla „miśków”.
Mój mały tester:
To może Cię zainteresować:
Autor

Iwona Wierzbicka
Moje dziecię, jak większość, lubi słodycze, żelki i jajka niespodzianki. Staram się, by było to raz dziennie i zawsze pod warunkiem zjedzenia w pierwszej kolejności normalnego posiłku.
Ze słodyczy czasami udaje mi się już przemycać prawdziwą surową czekoladę. Pomimo gorzkiego smaku, bardzo ją polubił. A o ile jest zdrowsza, bo przecież nie zawiera różnych dodatków. Szkoda, że nikt nie wpadł na pomysł zrobienia „jajek niespodzianek real raw coco”. Dzieci uwielbiają zabawki, stąd jajo cieszy się takim powodzeniem, podobnie jak zestawy Happy Meal w McDonald’s i zestawy maluchów w Tesco. A jak ciężko przemówić dziecku – to wie każdy rodzic. Oczywiście, zabawka za chwilę powędruje w kąt lub do kosza, ale liczy się ta chwila. Pewnie dlatego dzieci lubią również mięciutkie, kolorowe i pachnące misie. Niestety, większość z tych popularnych jest – lekko mówiąc – „chemicznych” (sztuczne barwniki i aromaty).
Żelki „Misie”
Niedawno odkryłam coś takiego:


Tylko w jakim celu jest ten syrop kukurydziany?! Reszta wydaje się być w porządku i to jest całkiem niezła alternatywa dla „miśków”.
Mój mały tester:
To może Cię zainteresować:
Autor
Tagi
Komentarzy: 4
Pozostaw komentarz
Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Maca – wyjątkowy adaptogen
Maca jest jednorocznym warzywem korzeniem z rodziny roślin krzyżowych, do których należą również m.in. brokuł, kalafior, kapusta czy jarmuż. Sprawdź, co warto wiedzieć o tej roślinie. Maca rośnie w Andach Peruwiańskich na wysokości 2700–4500 m…
WIĘCEJ >Mitochondria. 30 rad, jak żyć zdrowo
Mitochondria to nasze elektrownie, które dostarczają nam energii i ogrzewają ciało. Kiedy nie pracują prawidłowo, cierpimy na wiele chorób i czujemy zmęczenie. Stan zapalny, zła dieta, niedobór składników witaminowo-mineralnych prowadzą do dysfunkcji mitochondrium, dlatego tak…
WIĘCEJ >Tarczyca – co lubi, a czego nie?
Kiedyś sama zmagałam z niedoczynnością tarczycy. Sucha skóra, szorstkie włosy, senność… Teraz mam to za sobą. Nie biorę hormonów, a tarczyca powiększyła się z 10 ml do 15 ml. Jest normoechogeniczna. Za to twoja tarczyca…
WIĘCEJ >Candida – co to takiego?
Candida albicans to drożdżaki obecne w organizmie każdego człowieka. Z reguły są niegroźne, pod warunkiem że jest zachowana prawidłowa flora bakteryjna układu pokarmowego. Problem pojawia się, gdy mamy do czynienia z przerostem Candidy. Tworzy ona…
WIĘCEJ >
Czy syrop kukurydziany to czasem nie syrop glukozowo-fruktozowy?
tak mi się właśnie niestety wydaje :/ dlatego nie podoba mi się ten składnik, jakby nie mógł być sam cukier
Dzisiaj natknęłam się na jakąś str na której był wpis, że od jakiegoś czasu producent zamiast nazwy syrop g-f może napisac syrop kukurydziany (lepiej brzmi no nie?)
może zmylić czujność