fbpx
logo
Szukaj
open close

Babeczki owsiane z daktylami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0315b318-d314-4d1c-8320-1846b5b9e549
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Babeczki owsiane z daktylami

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Formę do muffinów lekko smarujemy tłuszczem i wkładamy w zagłębienia papierowe foremki
  • Daktyle drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, otręby, skórkę pomarańczową oraz cukier i całość dokładnie mieszamy
  • Marchew obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski, po czym całość dokładnie mieszamy, tak aby rozdrobnić marchew
  • Pośrodku ciasta formujemy zagłębienie
  • Do dzbanka wlewamy maślankę i tłuszcz, wybijamy jajo i dokładnie mieszamy, a następnie wlewamy mieszankę do zagłębienia i całość lekko mieszamy
  • Ciasto nakładamy do papierowych foremek i pieczemy babeczki przez ok. 20-25 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia babeczek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 12
Trudność: Średni

Lista składników

  • Mąka razowa (300 g)
  • Maślanka (250 g)
  • Marchew (200 g)
  • Otręby owsiane (100 g)
  • Cukier trzcinowy (100 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Daktyl (50 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Pomarańcza – skórka (6 g)
  • Proszek do pieczenia (4 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Foremka na muffiny, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Piekarnik, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Tropikalne lody na patyku

Mango i ananasa obieramy, kroimy w kostkę i przenosimy do blendera Banana obieramy, kroimy w plastry i dodajemy do blendera Zieleninę drobno siekamy i dodajemy do blendera Do blendera dolewamy sok i całość dokładnie blednujemy…

WIĘCEJ >

Pasta z buraków

Buraka przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej masy Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty…

WIĘCEJ >

Kotlety cielęce

Czosnek obieramy i drobno siekamy Marchew obieramy i kroimy w kostkę Seler kroimy na kawałki Mięso kroimy w plastry (ilość plastrów taka jak ilość porcji) W rondlu rozgrzewamy połowę tłuszczu Wrzucamy warzywa oraz przyprawy (liść…

WIĘCEJ >

Pieczona wołowina z ziołami

Mięso powinno być w jednym kawałku, zwinięte w rulon i związane nicią kuchenną Marchew z cebulą obieramy i kroimy w grube plastry Seler kroimy w grube plastry Zieleninę drobno siekamy Piekarnik rozgrzewamy przez ok. 190…

WIĘCEJ >