fbpx
Szukaj
open close

Babeczki „Popover” z sosem szynkowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c297e2000-97ad-481f-b9c2-03e2874b6c10
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Babeczki „Popover” z sosem szynkowym

Przygotowanie

Sos szynkowy

  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Szynkę kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy szynkę, dolewamy wodę oraz mleko i dokładnie mieszamy
  • Następnie wlewamy mieszankę na patelnię, dokładnie mieszamy i gotujemy do momentu, aż sos zgęstnieję, często mieszając
  • Dodajemy przyprawy, mieszamy i dusimy przez ok. 10 minut
  • Babeczki polewamy sosem i podajemy

Babeczki „Popover”

  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 225 st. C
  • Do miski wybijamy jaja, przesiewamy przez sitko mąki, dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie miksujemy
  • Foremki na muffiny smarujemy tłuszczem
  • Następnie do foremek przelewamy masę do 2/3 wysokości
  • Foremki wkładamy do piekarnika na ok. 20 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia babeczek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 6
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Jajo kurze (204 g)
  • Borówka (150 g)
  • Mleko kokosowe (125 ml)
  • Mąka kukurydziana (36 g)
  • Mąka kokosowa (24 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Foremka na muffiny, Mikser, Miska, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Babeczki imbirowo-gruszkowe

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Formę do pieczenia babeczek lekko natłuszczamy Do miski przesiewamy mąkę i proszek do (…)

WIĘCEJ >

Babeczki ryżowo-grzybowe

Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Formę na babeczki lekko (…)

WIĘCEJ >

Babeczki waniliowo-pistacjowe

Orzechy drobno mielimy (np. w blenderze) Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Formę do babeczek lekko smarujemy tłuszczem Tłuszcz (…)

WIĘCEJ >

Babeczki cytrynowo-jogurtowe

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Foremki do babeczek lekko smarujemy tłuszczem Do rondla wkładamy tłuszcz, dodajemy miód, stawiamy (…)

WIĘCEJ >

Babeczki jajeczne z boczkiem

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Do miski wybijamy jaja, dodajemy przyprawy i roztrzepujemy rózgą kuchenną Boczek kroimy w (…)

WIĘCEJ >