fbpx
logo
Szukaj
open close

Babeczki „Popover” z sosem szynkowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c297e2000-97ad-481f-b9c2-03e2874b6c10
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Babeczki „Popover” z sosem szynkowym

Przygotowanie

Sos szynkowy

  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Szynkę kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy szynkę, dolewamy wodę oraz mleko i dokładnie mieszamy
  • Następnie wlewamy mieszankę na patelnię, dokładnie mieszamy i gotujemy do momentu, aż sos zgęstnieję, często mieszając
  • Dodajemy przyprawy, mieszamy i dusimy przez ok. 10 minut
  • Babeczki polewamy sosem i podajemy

Babeczki „Popover”

  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 225 st. C
  • Do miski wybijamy jaja, przesiewamy przez sitko mąki, dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie miksujemy
  • Foremki na muffiny smarujemy tłuszczem
  • Następnie do foremek przelewamy masę do 2/3 wysokości
  • Foremki wkładamy do piekarnika na ok. 20 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia babeczek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 6
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Jajo kurze (204 g)
  • Borówka (150 g)
  • Mleko kokosowe (125 ml)
  • Mąka kukurydziana (36 g)
  • Mąka kokosowa (24 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Foremka na muffiny, Mikser, Miska, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Sałatka ze szpinakiem i truskawkami

Szpinak dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym Z truskawek usuwamy szypułki i kroimy w plasterki Orzechy drobniej siekamy Do miski wlewamy sok z limonki i tłuszcz, dodajemy miód i przyprawy (pieprz) i dokładnie mieszamy Dodajemy…

WIĘCEJ >

Chłodnik ze szpinaku i awokado z jajkiem

Awokado obieramy, wyrzucamy pestkę Miąższ wkładamy do naczynia, w którym będziemy miksować Seler kroimy w kawałki i dodajemy do naczynia Dodajemy szpinak Dodajemy sok i czosnek niedźwiedzi Dolewamy wodę gazowaną Lekko solimy i pieprzymy Miksujemy…

WIĘCEJ >

Sałatka z owoców sezonowych – lato

Wszystkie owoce umyć Z moreli usunąć pestkę, pokroić kostkę Truskawki pokroić na połówki lub na ćwiartki Wymieszać wszystkie owoce

WIĘCEJ >

Miętowe warzywa na carpaccio z buraka z sosem cezar

Buraka kroimy w cienkie plastry, wkładamy do miski, dodajemy ocet, lekko solimy i pieprzymy, odstawiamy bok Kalarepę, seler, marchew obieramy i kroimy w paski lub karbowane frytki lub przepuszczamy przez spiromat Na patelni rozgrzewamy tłuszcz…

WIĘCEJ >