fbpx
logo
Szukaj
open close

Bagietka z szynką parmeńską i camembertem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1a2ae039-1d1d-4364-aee8-c390d0660b35
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Bagietka z szynką parmeńską i camembertem

Przygotowanie

  • Bagietkę kroimy wzdłuż na pół i każdą połówkę skrapiamy tłuszczem
  • Ser kroimy w plastry
  • Na jednej połowie bagietki układamy sałatę, szynkę oraz ser i całość posypujemy przyprawami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Bagietka (70 g)
  • Ser Camembert (60 g)
  • Szynka parmeńska (45 g)
  • Rukola (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Dorsz z patelni z warzywami

Cebulę drobno siekamy Bakłażana kroimy w kostkę Cukinię i pomidory kroimy w plastry Zieleninę drobno siekamy Rybę posypujemy z każdej strony przyprawami (pieprzem) Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy rybę (skórą do dołu) i smażymy przez…

WIĘCEJ >

Purée ziemniaczane ze szpinakiem

Ziemniaki obieramy, kroimy na kawałki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Szpinak drobno siekamy Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski…

WIĘCEJ >

Wiosenna zupa z pokrzywy

Młode pędy pokrzywy dokładnie płuczemy, usuwamy nadmiar wody Za pomocą nożyczek odcinamy liście wraz miękkimi częściami pokrzywy, twarde kawałki łodygi odrzucamy Pokrojone warzywa wrzucamy do gotującego się rosołu Dodajemy suszone grzyby rozdrabniając je w rękach Gotujemy…

WIĘCEJ >

Cukinia kiszona z imbirem

Cukinię kromy w słupki lub w pół plastry i układamy do słoików Imbir z czosnkiem obieramy W garnku zagotowujemy wodę Dodajemy sól i rozpuszczamy Do słoików z cukinią dokładamy koper, imbir, czosnek oraz ziele angielskie,…

WIĘCEJ >