fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Batoniki owocowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c98e835db-363b-4052-be51-41d89a595be9
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Batoniki owocowe

Przygotowanie

  • Migdały, siemię lniane i sezam mielimy, najlepiej w młynku do kawy.
  • Miksujemy wszystko razem w melakserze, można spróbować blenderem, ale ostrożnie, gdyż może się spalić
  • Zalewamy sokiem z cytryny
  • Jeżeli masa nie będzie się kleiła to można dodać 2 łyżki miodu
  • Po połączeniu wszystkiego razem ubijamy masę w foremce/blaszce do pieczenia i wstawiamy do lodówki na parę godzin
  • Po wyjęciu kroimy na prostokąty

Rady dietetyka

Z podanej ilości otrzymujemy około 8-10 batoników. Na jedną porcję można zjeść 3.

Uwagi

Cytryna przeciwdziała utlenianiu i czarnieniu owoców.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 200 g jabłek suszonych
  • 1 garść żurawiny (40 g)
  • 1 garść migdałów (30 g)
  • 10 suszonych moreli (100 g)
  • 2 łyżki wiórek kokosowych (12 g)
  • 2 łyżki siemienia lnianego (20 g)
  • 2 łyżki sezamu (20 g)
  • Sok z 1 cytryny (80 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Malakser, Młynek elektryczny

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kotlety siekane z sarny z warzywami duszonymi z rozmarynem

Kotlety: Mięso mielimy, w maszynce na standardowym sitku lub siekamy tasakiem Mieszamy ręką i formujemy okrągły lub owalny kotlet Na patelni rozgrzewamy łyżkę smalcu Kładziemy mięso, lekko solimy i pieprzymy Smażymy 3-4 min z każdej…

WIĘCEJ >

Shake z kaki

Kaki obrać, pokroić w kawałki i wrzucić do blendera kielichowego Dodać wodę kokosową Wycisnąć sok z cytryny, dodać do blendera Miksować 15 sekund

WIĘCEJ >

Pieczony karp zaprawiany w warzywach

Rybę kroimy na 4 kawałki Warzywa obieramy Marchew, pietruszkę i seler trzemy na tarce na grubych oczkach Cebulę kroimy w półksiężyce Warzywa wrzucamy do miski i zalewamy oliwą Lekko solimy i pieprzymy, dodajemy majeranek Dodajemy…

WIĘCEJ >

Spaghetti Konjac z wędzonym pstrągiem w sosie pomidorowym

makaron wyjmujemy z worka do miski z zimną wodą zmieniamy wodę 3 razy co kilka minut, aż przestanie „czuć rybą” w tym czasie obieramy czosnek i cebulę, kroimy w kostkę pstrąga obieramy z skóry i…

WIĘCEJ >