fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Batoniki owocowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c98e835db-363b-4052-be51-41d89a595be9
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Batoniki owocowe

Przygotowanie

  • Migdały, siemię lniane i sezam mielimy, najlepiej w młynku do kawy.
  • Miksujemy wszystko razem w melakserze, można spróbować blenderem, ale ostrożnie, gdyż może się spalić
  • Zalewamy sokiem z cytryny
  • Jeżeli masa nie będzie się kleiła to można dodać 2 łyżki miodu
  • Po połączeniu wszystkiego razem ubijamy masę w foremce/blaszce do pieczenia i wstawiamy do lodówki na parę godzin
  • Po wyjęciu kroimy na prostokąty

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Cytryna przeciwdziała utlenianiu i czarnieniu owoców.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jabłko suszone (200 g)
  • Morela suszona (100 g)
  • Sok z cytryny (40 g)
  • Żurawina suszona (40 g)
  • Migdał (30 g)
  • Sezam biały (20 g)
  • Siemię lniane (20 g)
  • Wiórki kokosowe (12 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Lodówka, Malakser, Młynek elektryczny, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Perliczka faszerowana rydzami z purée marchewkowo – estragonowym

Rydze oczyszczamy lub rozmrażamy i kroimy w paski lub kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Wrzucamy grzyby Zasmażamy 3 min Wrzucamy cebulę z czosnkiem Zasmażamy 2 min…

WIĘCEJ >

Kokosowa tapioka z papają

Tapiokę zalać mlekiem kokosowym wymieszanego z wodą. Doprowadzić do wrzenia, a potem na bardzo małym ogniu gotować jakieś 10-12 minut. Kulki tapioki muszą się zrobić zupełnie szkliste, przezroczyste. Jeszcze ciepłą przełożyć do miseczek, a na…

WIĘCEJ >

Sałatka z ryżu i soczewicy

Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie Soczewicę moczymy, a następnie gotujemy Cebulę kroimy w kosteczkę, czosnek i natkę pietruszki siekamy. Mieszamy składniki sosu: sok z cytryny, oliwę, sos sojowy i przyprawy. Łączymy wszystkie składniki w…

WIĘCEJ >

Tatar z sarny z konfiturą z borowików i cebulą

Konfitura Grzyby, jeśli mamy świeże to czyścimy z piasku, igliwia Jeśli mamy duże grzyby, to kroimy na mniejsze kawałki Wkładamy grzyby do garnka, zalewamy wodą Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie Gotujemy przez 10 minut…

WIĘCEJ >