fbpx
logo
Szukaj
open close

Batoniki owocowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c98e835db-363b-4052-be51-41d89a595be9
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Batoniki owocowe

Przygotowanie

  • Migdały, siemię lniane i sezam mielimy, najlepiej w młynku do kawy.
  • Miksujemy wszystko razem w melakserze, można spróbować blenderem, ale ostrożnie, gdyż może się spalić
  • Zalewamy sokiem z cytryny
  • Jeżeli masa nie będzie się kleiła to można dodać 2 łyżki miodu
  • Po połączeniu wszystkiego razem ubijamy masę w foremce/blaszce do pieczenia i wstawiamy do lodówki na parę godzin
  • Po wyjęciu kroimy na prostokąty

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Cytryna przeciwdziała utlenianiu i czarnieniu owoców.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jabłko suszone (200 g)
  • Morela suszona (100 g)
  • Sok z cytryny (40 g)
  • Żurawina suszona (40 g)
  • Migdał (30 g)
  • Sezam biały (20 g)
  • Siemię lniane (20 g)
  • Wiórki kokosowe (12 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Lodówka, Malakser, Młynek elektryczny, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Czerwony DIP

Ugotowanego wcześniej buraka, selera naciowe i jabłko kroimy na drobne kawałki, a następnie przekładamy do naczynia, w którym będziemy blendować. Czosnek obieramy i siekamy drobno nożem lub wyciskamy przez praskę do czosnku. Wyciskamy sok z…

WIĘCEJ >

Sałatka na ostro

Papryki kroimy w kostkę, pomidorki na połówki, a ostrą papryczkę bardzo drobno. W misce mieszamy rukolę z warzywami. Marakuje kroimy na pół i wyjmujemy łyżeczką miąższ. Sałatkę polewamy oliwą, miąższem z marakui i sokiem z…

WIĘCEJ >

Fritatta grzybowa

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 175 st. C Grzyby oczyszczamy i kroimy na kawałki Boczek kroimy w kostkę Do miski wybijamy jaja, dodajemy przyprawy i roztrzepujemy rózgą kuchenną Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy grzyby i smażymy…

WIĘCEJ >

Zupa szpinakowa bez jaja (wegańska)

Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Wrzucamy cebulę i czosnek i zasmażamy 2-3 min Dodajemy szpinak, dusimy 5 min Lekko solimy i pieprzymy Trzemy na tarce gałkę muszkatołową, tak…

WIĘCEJ >