Batoniki z suszonych owoców
Batoniki z suszonych owoców
Przygotowanie
- Wszystkie suszone owoce moczymy w zimnej wodzie przez ok. godzinę
- Odsączamy i miksujemy na jednolitą, gładką masę
- Dosypujemy wiórki i mieszamy
- Masę przekładamy do formy wyłożonej folią spożywczą, wyrównujemy, ugniatamy i dociskamy
- Wstawiamy na 12 godzin do lodówki
- Formę przewracamy ostrożnie do góry nogami, odklejamy folię z masy i kroimy na batony
- Owijamy w kawałki papieru do pieczenia
Autor
Ajwendieta
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 7
Trudność: Łatwy
Lista składników
- 5 suszonych fig (70 g)
- 70 g suszonej żurawiny
- 70 g suszonych rodzynek
- 70 g suszonych daktyli
- ½ szklanki wiórków kokosowych (45 g)
Potrzebny sprzęt
Blender, Folia spożywcza, Forma do pieczenia, Nóż, Papier do pieczenia
Podobne tematy
Rosół z gęsi
Zaczynamy od tego, że bierzemy litrową plastikową butelkę Wlewamy do niej zimną wodę, zakręcamy i wkładamy do zamrażalnika Gęś kładziemy na desce, wycinamy piersi i odcinamy nogi (mięso używamy do dań obiadowych, szkoda go do…
WIĘCEJ >Warzywna misa Buddy
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni Kalafior dzielimy na różyczki i polewamy roztopionym olejem kokosowym Doprawiamy solą, czosnkiem, kurkumą i mieszamy Batata możemy umyć i piec w skórce lub obrać i pokroić na mniejsze kawałki Batata…
WIĘCEJ >Malinowy deser z tapioki
Zaczynamy od musu malinowego Maliny miksujemy blenderem na gładki mus W rondelku gotujemy wodę z musem malinowym. Gdy zacznie wrzeć wsypujemy tapiokę i zmniejszamy ogień Tapiokę gotujemy przez ok. 8-10 minut, często mieszając Po tym…
WIĘCEJ >