fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Batoniki z suszonych owoców

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb8910b37-8316-437e-946e-97b47a380f33
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Batoniki z suszonych owoców

Przygotowanie

  • Wszystkie suszone owoce moczymy w zimnej wodzie przez ok. godzinę
  • Odsączamy i miksujemy na jednolitą, gładką masę
  • Dosypujemy wiórki i mieszamy
  • Masę przekładamy do formy wyłożonej folią spożywczą, wyrównujemy, ugniatamy i dociskamy
  • Wstawiamy na 12 godzin do lodówki
  • Formę przewracamy ostrożnie do góry nogami, odklejamy folię z masy i kroimy na batony
  • Owijamy w kawałki papieru do pieczenia

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Figa suszona (70 g)
  • Żurawina suszona (70 g)
  • Daktyl (70 g)
  • Rodzynki (70 g)
  • Wiórki kokosowe (45 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Folia spożywcza, Forma do pieczenia, Lodówka, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Shake z kiwi, jabłka i pietruszki

Kiwi obrać i wrzucić do blendera Jabłko obrać i wrzucić do blendera Dodać miód Dodać pietruszkę Wlać wodę Miksować 15 sekund

WIĘCEJ >

Imbirowy schab z miksem makaronów warzywnych

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę Imbir obrać i bardzo drobno posiekać Kalarepę obieramy Cukinię, białą rzodkiew i kalarepę przepuszczamy przez spiromat/tarkę spiralną Jeżeli nie mamy spiromatu, to kroimy warzywa w cienkie plastry wzdłuż…

WIĘCEJ >

Purée z marchewki

Marchewkę ścieramy na tarce i wsypujemy do garnka. Zalewamy wodą i dusimy pod przykryciem, aż zmięknie. Następnie odkrywamy i gotujemy chwilę, aż woda odparuje (jeśli wody jest zdecydowanie za dużo to odlewamy). Zmniejszamy ogień i…

WIĘCEJ >