fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Batoniki z suszonych owoców

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb8910b37-8316-437e-946e-97b47a380f33
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Batoniki z suszonych owoców

Przygotowanie

  • Wszystkie suszone owoce moczymy w zimnej wodzie przez ok. godzinę
  • Odsączamy i miksujemy na jednolitą, gładką masę
  • Dosypujemy wiórki i mieszamy
  • Masę przekładamy do formy wyłożonej folią spożywczą, wyrównujemy, ugniatamy i dociskamy
  • Wstawiamy na 12 godzin do lodówki
  • Formę przewracamy ostrożnie do góry nogami, odklejamy folię z masy i kroimy na batony
  • Owijamy w kawałki papieru do pieczenia

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 7
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 5 suszonych fig (70 g)
  • 70 g suszonej żurawiny
  • 70 g suszonych rodzynek
  • 70 g suszonych daktyli
  • ½ szklanki wiórków kokosowych (45 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Folia spożywcza, Forma do pieczenia, Nóż, Papier do pieczenia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa szparagowa

Szparagi obieramy, kroimy w małe kawałki i gotujemy łupiny w rosole przez 15 min Przecedzamy wywar Do gotowego wywaru dodajemy szparagi  Wyciskamy sok z cytryny Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i…

WIĘCEJ >

Zielony koktajl z awokado i ogórkiem

Awokado i ogórka obieramy i kroimy na drobne kawałki. Wkładamy do blendera Dodajemy pozostałe składniki i miksujemy

WIĘCEJ >

Sałata z pieczonej dyni z wędzonką i owocami

Jeśli mamy surową dynię, trzeba ją pokroić w kawałki, pozbyć się miąższu i pestek i upiec kawałki dyni w temp. 180 st. C przez około 45 min (patyczkiem od szaszłyka sprawdzamy czy jest miękka w…

WIĘCEJ >

Malinowy deser z tapioki

Zaczynamy od musu malinowego Maliny miksujemy blenderem na gładki mus W rondelku gotujemy wodę z musem malinowym. Gdy zacznie wrzeć wsypujemy tapiokę i zmniejszamy ogień Tapiokę gotujemy przez ok. 8-10 minut, często mieszając Po tym…

WIĘCEJ >