fbpx
logo
Szukaj
open close

Blanszowane migdały

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ceb6bb928-3863-4aef-a1c1-c448a65b443d
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Blanszowane migdały

Przygotowanie

  • Migdały wrzucamy do miski, zalewamy wrzątkiem i odkładamy na ok. 10 minut
  • Po tym czasie wyciągamy migdały po kolei z wody i ściągamy z nich skórki

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 1
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Migdał (120 g)

Potrzebny sprzęt

Miska

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Surówka Colesław

Kapustę dokładnie myjemy, usuwamy zewnętrzne liście (jeśli są uszkodzone), kroimy kapustę na ćwiartki i usuwamy głąb Następnie kapustę cienko szatkujemy i przenosimy do miski Cebulę obieramy, drobno siekamy i dodajemy do miski z kapustą Marchewkę…

WIĘCEJ >

Kokosowe ciastka kruche

Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi Do miski przelewamy tłuszcz, wybijamy jaja, dodajemy miód i przyprawy (sól i wanilię, z której wydłubujemy nasiona) i dokładnie miksujemy Mąkę przesiewamy przez sitko…

WIĘCEJ >

Gorąca czekolada bez cukru

Mleko razem z wodą podgrzewamy w garnuszku. Do mleka dodajemy pastę kokosową i kakao. Podgrzewamy do całkowitego rozpuszczenia masła. Przelewamy do filiżanki.

WIĘCEJ >

Pasta z pora i orzechów włoskich

Posiekanego pora mieszamy z pokrojonym czosnkiem Dusimy z odrobiną wody do miękkości Studzimy Przekładamy do blendera i miksujemy z orzechami włoskimi oraz posiekaną kolendrą Doprawiamy do smaku solą i pieprzem

WIĘCEJ >