fbpx
logo
Szukaj
open close

Blanszowane migdały

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ceb6bb928-3863-4aef-a1c1-c448a65b443d
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Blanszowane migdały

Przygotowanie

  • Migdały wrzucamy do miski, zalewamy wrzątkiem i odkładamy na ok. 10 minut
  • Po tym czasie wyciągamy migdały po kolei z wody i ściągamy z nich skórki

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 1
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Migdał (120 g)

Potrzebny sprzęt

Miska

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Mleko migdałowo-orzechowe

Orzechy laskowe prażymy na suchej patelni przez ok. 1-2 minuty i obieramy ze skórki Migdały i orzechy zalewamy wodą w (…)

WIĘCEJ >

Energetyczne kulki migdałowe

Blachę wykładamy papierem do pieczenia Do robota kuchennego wrzucamy wszystkie składniki (poza czekoladą), włączamy funkcję pulsowania i miksujemy tylko do (…)

WIĘCEJ >

Deser morelowo-migdałowy

Herbatniki kroimy w kostkę Płatki migdałowe prażymy na patelni przez ok. 2-4 minuty Owoce odsączamy z syropu (syrop zostawiamy) Do (…)

WIĘCEJ >

Chleb migdałowy z lnem

Rozgrzewamy piekarnik do 150 °C.  Mieszamy wszystkie składniki razem, aż będą dokładnie połączone. Następnie wlewamy ciasto do wysmarowanej formy do (…)

WIĘCEJ >

Twarożek z migdałów

Migdały wsypać do miski Zalać zimną wodą z kranu i zostawić do rana Następnie migdały odcedzić na sitku Przełożyć do (…)

WIĘCEJ >