Chleb migdałowy z lnem
Chleb migdałowy z lnem
Przygotowanie
- Rozgrzewamy piekarnik do 150 °C.
- Mieszamy wszystkie składniki razem, aż będą dokładnie połączone.
- Następnie wlewamy ciasto do wysmarowanej formy do pieczenia – keksówki i pieczemy w 150 °C przez 45 minut lub do momentu suchego patyczka.
Rady dietetyka
1 kromka pieczywa to około 200 g.
Autor
Lista składników
- 180 g mąki migdałowej
- 3 łyżki zmielonych nasion lnu (30 g)
- 1 łyżka całych nasion lnu (10 g)
- ½ łyżeczki sody oczyszczonej (3 g)
- 4 jaja kurze roz. M (ok. 204 g)
- Opcjonalnie 1 łyżka miodu (25 g)
- ½ łyżeczki surowego octu jabłkowego (2 g)
- 1 łyżeczka oleju kokosowego do natłuszczenia formy (10 g)
- Sól kłodawska (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Omlet po włosku
Jajka roztrzepujemy Masę jajeczną doprawiamy do smaku i wylewamy na wcześniej rozgrzaną masłem patelnię Dusimy pod przykryciem przez około 5 minut aż do momentu ścięcia się białka Na wierzch omleta układamy parmezan, oliwki oraz posypujemy…
WIĘCEJ >Jaja sadzone na brokułach
Brokuły dzielimy na małe różyczki, gotujemy w garnku ok. 5 minut i odcedzamy Na patelni rozpuszczamy olej kokosowy Wybijamy jajka i dodajemy brokuły Smażymy przez około 3-4 minuty do momentu aż białka będą ścięte Wykładamy…
WIĘCEJ >Zupa buraczkowa (wegańska / wegetariańska)
Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obrać Marchew i pietruszkę pokroić w kostkę Cebulę z czosnkiem pokroić w półksiężyce Śliwki pokroić w paseczki Buraki pokroić w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem Podsmażamy…
WIĘCEJ >