logo
Szukaj
openclose
logo
Szukaj
Szukaj

Chleb migdałowy z lnem

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-76

Chleb migdałowy z lnem

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-76

Przygotowanie

  • Rozgrzewamy piekarnik do 150 °C. 
  • Mieszamy wszystkie składniki razem, aż będą dokładnie połączone.
  • Następnie wlewamy ciasto do wysmarowanej formy do pieczenia – keksówki i pieczemy w 150 °C przez 45 minut lub do momentu suchego patyczka.

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 10
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 180 g mąki migdałowej
  • 30 g zmielonych nasion lnu 
  • 1 łyżka całych nasion lnu 
  • ½ łyżeczki soli himalajskiej/kłodawskiej
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej 
  • 4 jajka 
  • 2 łyżeczki miodu, opcjonalnie 
  • ½ łyżeczki surowego octu jabłkowego
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego do natłuszczenia formy

Potrzebny sprzęt

Foremka - keksówka, Miska, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Spaghetti Konjac z sosem carbonara

Makaron wyjmujemy z worka do miski z zimną wodą Zmieniamy wodę 3 razy co kilka minut, aż przestanie „czuć rybą” (…)

WIĘCEJ >

Smoothie truskawkowe

Truskawki miksujemy z mlekiem i wodą kokosową, dodajemy wiórki i cynamon. Przelewamy do szklanek, w razie potrzeby polewamy odrobiną miodu (…)

WIĘCEJ >

Krewetki tygrysie z granatem

Krewetki obieramy z pancerza, usuwamy przewód pokarmowy Imbir obieramy i siekamy jak najdrobniej Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę (…)

WIĘCEJ >

Nieziemsko dobra lasagne

Dynię piżmową (lub batata) obieramy i kroimy na cienkie plasterki (tak jak na chipsy); będzie stanowiła warstwę makaronową. Cukinię obieramy (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl