fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Chleb migdałowy z lnem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf928311f-8da4-4edd-bae6-e3f3a0067fda
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Chleb migdałowy z lnem

Przygotowanie

  • Rozgrzewamy piekarnik do 150 °C. 
  • Mieszamy wszystkie składniki razem, aż będą dokładnie połączone.
  • Następnie wlewamy ciasto do wysmarowanej formy do pieczenia – keksówki i pieczemy w 150 °C przez 45 minut lub do momentu suchego patyczka.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 10
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze rozm. M (204 g)
  • Mąka migdałowa (180 g)
  • Siemię lniane (40 g)
  • Miód lipowy (24 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (12 g)
  • Soda oczyszczona (4 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (3 ml)

Potrzebny sprzęt

Foremka - keksówka, Miska, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Babeczki bakaliowe

Bakalie namaczamy gorącej wodzie. Mąkę mieszamy z wodą i rozpuszczonym olejem na jednolitą, rzadką masę. Napęczniałe bakalie wyciskamy pozbywając się nadmiaru wody i kroimy w drobną kostkę. Wrzucamy bakalię do masy i jeszcze raz mieszamy….

WIĘCEJ >

Warzywa curry

Warzywa kroimy w kostkę i smażymy na maśle z przyprawami Dodajemy szpinak i koncentrat pomidorowy Podlewamy odrobiną wody i dusimy przez 15 minut, co jakiś czas mieszając Pod koniec duszenia dolewamy mleko kokosowe, jeszcze raz…

WIĘCEJ >

Pasztet z dzika z grzybami

Żeberka i boczek kroimy w kawałki 8 cm Lekko solimy i pieprzymy Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w półksiężyce Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w grube plasterki Warzywa mieszamy z mięsem w misie…

WIĘCEJ >

Komosanka z owocami i bakaliami

Komosę ryżową gotujemy w wodzie lub mleku roślinnym (proporcja 1 część komosy, 4 części płynu) przez około 15 minut lub do pochłonięcia całej wilgoci Następnie blendujemy wszystko na gładką masę Całość przelewamy do miseczki, następnie…

WIĘCEJ >