fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Chleb migdałowy z lnem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf928311f-8da4-4edd-bae6-e3f3a0067fda

Chleb migdałowy z lnem

Przygotowanie

  • Rozgrzewamy piekarnik do 150 °C. 
  • Mieszamy wszystkie składniki razem, aż będą dokładnie połączone.
  • Następnie wlewamy ciasto do wysmarowanej formy do pieczenia – keksówki i pieczemy w 150 °C przez 45 minut lub do momentu suchego patyczka.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 10
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 180 g mąki migdałowej
  • 30 g zmielonych nasion lnu 
  • 1 łyżka całych nasion lnu 
  • ½ łyżeczki soli himalajskiej/kłodawskiej
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej 
  • 4 jajka 
  • 1 łyżka miodu, opcjonalnie 
  • ½ łyżeczki surowego octu jabłkowego
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego do natłuszczenia formy

Potrzebny sprzęt

Foremka - keksówka, Miska, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pieczony banan z malinami i truskawkami

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni Banana najlepiej położyć w keksówce , tak żeby wygiętą stroną był ku górze Banana nacinamy (…)

WIĘCEJ >

Pulpety z sarny w sosie warzywnym z grillowaną cukinią i kalarepą

Sarnę kroimy z mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mięsa na średnich oczkach Marchew i pietruszkę obieramy i przekrawamy (…)

WIĘCEJ >

Spaghetti z kalarepy z sosem leśnym

Kalarepę obieramy i przepuszczamy przez tarkę spiralną Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Grzyby oczyszczamy/rozmrażamy, kroimy w kawałki Rozgrzewamy (…)

WIĘCEJ >

Pasta z wątróbki z jabłkiem

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu Wrzucamy cebulę i smażymy 2-3 min Jabłko kroimy (…)

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl