Energetyczne kulki migdałowe
Energetyczne kulki migdałowe
Przygotowanie
- Blachę wykładamy papierem do pieczenia
- Do robota kuchennego wrzucamy wszystkie składniki (poza czekoladą), włączamy funkcję pulsowania i miksujemy tylko do momentu połączenia się składników
- Następnie dodajemy czekoladę i dalej miksujemy z funkcją pulsowania do czasu, aż czekolada zostanie roztarta, a masa stanie się kleista
- Z masy formujemy kulki o średnicy ok. 2,5 cm i układamy na papierze
- Blachę wkładamy do lodówki na ok. 1 godz.
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Na 1 porcję przypadają 4 kulki.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kulek.
Autor
Lista składników
- Płatki owsiane (bezglutenowe) (165 g)
- Masło migdałowe (100 g)
- Syrop klonowy (80 g)
- Czekolada gorzka (bez mleka) (25 g)
- Cynamon mielony (3 g)
- Sól morska (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.