fbpx
logo
Szukaj
open close

Energetyczne kulki migdałowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4ba64ef3-d63e-4e0b-9273-4cdaf9f4a13c
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Energetyczne kulki migdałowe

Przygotowanie

  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Do robota kuchennego wrzucamy wszystkie składniki (poza czekoladą), włączamy funkcję pulsowania i miksujemy tylko do momentu połączenia się składników
  • Następnie dodajemy czekoladę i dalej miksujemy z funkcją pulsowania do czasu, aż czekolada zostanie roztarta, a masa stanie się kleista
  • Z masy formujemy kulki o średnicy ok. 2,5 cm i układamy na papierze
  • Blachę wkładamy do lodówki na ok. 1 godz.

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypadają 4 kulki.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kulek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Płatki owsiane (bezglutenowe) (165 g)
  • Masło migdałowe (100 g)
  • Syrop klonowy (80 g)
  • Czekolada gorzka (bez mleka) (25 g)
  • Cynamon mielony (3 g)
  • Sól morska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Lodówka, Papier do pieczenia, Robot kuchenny

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Tarta kokosowa z musem morelowym

Ciasto Rozpuszczamy masło klarowane w garnku Figi kroimy w cienkie plastry i dodajemy do masła Przykrywamy i gotujemy 2 minuty na małym ogniu Miksujemy blenderem (ostrożnie żeby się nie popryskać gorącym tłuszczem) Do zmiksowanej masy dodajemy wiórki…

WIĘCEJ >

Słona i słodka granola

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 165 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Do miski wkładamy tłuszcz, a miskę wkładamy do mikrofalówki i podgrzewamy do momentu, aż tłuszcz się roztopi Do miski z tłuszczem dosypujemy płatki,…

WIĘCEJ >

Czekoladowy pudding z nasion chia

Wszystkie składniki umieszczamy w słoiku, słoik zakręcamy i potrząsamy nim do momentu, aż wszystkie składniki dokładnie się ze sobą połączą Słoik wkładamy do lodówki na min. 8 godz. Po tym czasie pudding podajemy Wierzch puddingu…

WIĘCEJ >

Grillowane papryki, cukinia i marchew

Papryki kroimy w paski i wrzucamy do miski Cukinię kroimy w plastry i wrzucamy do miski Marchewki obieramy, kroimy w plasterki wrzucamy do miski Do miski z warzywami dolewamy tłuszcz, dodajemy przyprawy (sól i pieprz)…

WIĘCEJ >