fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kulki energetyczne

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c95b403e7-d00d-4500-853f-94682cb1af54
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kulki energetyczne

Przygotowanie

  • Suszone owoce oraz orzechy drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Dodajemy tłuszcz oraz ziarenka wanilii i całość dokładnie mieszamy
  • Z uzyskanej masy formujemy kulki (w razie potrzeby dodajemy więcej tłuszczu)
  • Gotowe kulki wsadzamy do lodówki na ok. 20-30 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia kulek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Żurawina suszona (40 g)
  • Daktyl (40 g)
  • Prawdziwe masło (40 g)
  • Orzech nerkowca (35 g)
  • Wanilia – laska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Lodówka, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Dziecięcy pancake – żabka

Do miksera wkładamy wszystkie składniki (poza owocami, orzechami i dżemem) i całość dokładnie miksujemy na konsystencję gęstej śmietany Rozgrzewamy patelnię Wylewamy porcję ciasta i smażymy pancakesy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony Kiwi obieramy…

WIĘCEJ >

Mięsna kostka „rubika”

Salceson, szynkę i marchew kroimy w kostkę około 1 cm Układamy na zmianę, żeby otrzymać „kostkę Rubika” Na talerzu obok kostki kładziemy roszponkę i rukolę Dodajemy pomidorki przekrojone na połówki Polewamy sosem 

WIĘCEJ >

Zupa dyniowo – marchewkowa z cynamonem i imbirem

Z dyni wydrążyć (np. łyżką lub ręką miąższ i pestki i je wyrzucić) Pozostałą dynię pokroić na mniejsze kawałki i obrać nożykiem lub obieraczką do warzyw Obrane kawałki dyni pokroić w kostkę Marchewkę obrać i…

WIĘCEJ >

Owsianka dla dziecka 12

Do garnka wsypujemy płatki, wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy owsiankę do momentu, aż konsystencja stanie się gęsta i kleista Wyłączamy kuchenkę, dodajemy sól, cukier oraz tłuszcz i mieszamy Owsiankę…

WIĘCEJ >