fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kulki energetyczne

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c95b403e7-d00d-4500-853f-94682cb1af54
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kulki energetyczne

Przygotowanie

  • Suszone owoce oraz orzechy drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Dodajemy tłuszcz oraz ziarenka wanilii i całość dokładnie mieszamy
  • Z uzyskanej masy formujemy kulki (w razie potrzeby dodajemy więcej tłuszczu)
  • Gotowe kulki wsadzamy do lodówki na ok. 20-30 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia kulek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Żurawina suszona (40 g)
  • Daktyl (40 g)
  • Prawdziwe masło (40 g)
  • Orzech nerkowca (35 g)
  • Wanilia – laska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Lodówka, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chleb gryczany z pastą kokosową i truskawkami

Z truskawek usuwamy szypułki i kroimy w plastry Kromki chleba smarujemy pastą i układamy plastry truskawek

WIĘCEJ >

Gryczanka z mlekiem roślinnym z owocami, z orzechami włoskimi i z miętą

Kaszę gryczaną gotujemy w mleku do miękkości (jeśli płyn odparuje, to można dolać wody) Po ostudzeniu dodajemy owoce, posypujemy listkami mięty i posiekanymi orzechami włoskimi Podajemy

WIĘCEJ >

Chleb dyniowy

W misce wymieszać wszystkie suche składniki. W oddzielnej misce połączyć jaja z miodem i dyniowym purée, a następnie dodać składniki sypkie i wymieszać. Przełożyć na wyłożoną papierem do pieczenia formę tzw. keksówkę (podłużna) i piec…

WIĘCEJ >

Mięsna kostka „rubika”

Salceson, szynkę i marchew kroimy w kostkę około 1 cm Układamy na zmianę, żeby otrzymać „kostkę Rubika” Na talerzu obok kostki kładziemy roszponkę i rukolę Dodajemy pomidorki przekrojone na połówki Polewamy sosem 

WIĘCEJ >