Kulki energetyczne
Kulki energetyczne
Przygotowanie
- Suszone owoce oraz orzechy drobno siekamy i przenosimy do miski
- Dodajemy tłuszcz oraz ziarenka wanilii i całość dokładnie mieszamy
- Z uzyskanej masy formujemy kulki (w razie potrzeby dodajemy więcej tłuszczu)
- Gotowe kulki wsadzamy do lodówki na ok. 20-30 minut
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia kulek.
Autor
Lista składników
- Żurawina suszona (40 g)
- Daktyl (40 g)
- Masło (40 g)
- Orzech nerkowca (35 g)
- Wanilia – laska (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.