fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kulki tłuszczowe z wędzonym łososiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb6bb2801-a2eb-4c13-9925-3e1f2c889a25
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kulki tłuszczowe z wędzonym łososiem

Przygotowanie

  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Łososia oraz ser kroimy w kostkę i przenosimy do miski
  • Dodajemy tłuszcz, sok z cytryny oraz pieprz i całość dokładnie mieszamy
  • Z uzyskanej masy formujemy kulki, które układamy na papierze
  • Blachę wsadzamy do lodówki na ok. 2-3 godz. (do momentu, aż kulki staną się twarde)
  • Kulki przechowujemy w zamkniętym pojemniku w lodówce do 2 tyg.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych kulek.

Kulki można też obtoczyć we wiórkach kokosowych lub orzechach, nie będą się wtedy kleiły do rąk.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 12
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Prawdziwe masło (120 g)
  • Łosoś wędzony (100 g)
  • Ser kozi (100 g)
  • Sok z cytryny (6 ml)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Lodówka, Miska, Nóż, Papier do pieczenia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka bazowa

Sałaty myjemy, odsączamy, rwiemy na drobne kawałki i układamy na talerzu. Papryki, ogórki i rzodkiewki kroimy w kawałki. Składniki na sos umieszczamy w małym słoiczku lub dobrze zamykanym pojemniczku, a następnie energicznie wstrząsamy, żeby je połączyć. Układamy…

WIĘCEJ >

Wiosenna zupa z pokrzywy

Młode pędy pokrzywy dokładnie płuczemy, usuwamy nadmiar wody Za pomocą nożyczek odcinamy liście wraz miękkimi częściami pokrzywy, twarde kawałki łodygi odrzucamy Pokrojone warzywa wrzucamy do gotującego się rosołu Dodajemy suszone grzyby rozdrabniając je w rękach Gotujemy…

WIĘCEJ >

Porzeczki czarne lub czerwone

Porzeczki umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >

Napój kokosowy na ciepło

W garnku zagotowujemy mleko z wodą Po zagotowaniu dodajemy resztę składników Zmniejszamy ogień, przykrywamy garnek i gotujemy na młym ogniu przez 10 minut

WIĘCEJ >