fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kulki tłuszczowe z wędzonym łososiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb6bb2801-a2eb-4c13-9925-3e1f2c889a25
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kulki tłuszczowe z wędzonym łososiem

Przygotowanie

  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Łososia oraz ser kroimy w kostkę i przenosimy do miski
  • Dodajemy tłuszcz, sok z cytryny oraz pieprz i całość dokładnie mieszamy
  • Z uzyskanej masy formujemy kulki, które układamy na papierze
  • Blachę wsadzamy do lodówki na ok. 2-3 godz. (do momentu, aż kulki staną się twarde)
  • Kulki przechowujemy w zamkniętym pojemniku w lodówce do 2 tyg.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych kulek.

Kulki można też obtoczyć we wiórkach kokosowych lub orzechach, nie będą się wtedy kleiły do rąk.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 12
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Prawdziwe masło (120 g)
  • Łosoś wędzony (100 g)
  • Ser kozi (100 g)
  • Sok z cytryny (6 ml)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Lodówka, Miska, Nóż, Papier do pieczenia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasta pieczarkowo-bazyliowa

Obieramy pieczarki i kroimy je w plasterki Przekładamy je na patelnię i dusimy bez tłuszczu Siekamy cebulę i podsmażamy na oliwie Miksujemy na gładką pastę Wyciskamy łyżeczkę soku z cytryny Doprawiamy do smaku sokiem z…

WIĘCEJ >

Migdały

Zjeść jako przekąskę lub dodać do wybranego posiłku

WIĘCEJ >

Muffinki bananowe

Wszystkie składniki zblendować na gładką masę. Nalać ciasto do foremek do połowy ich wysokości. Piec w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.

WIĘCEJ >

Sos vinaigrette z granatów

Granat kładziemy przecięta stroną na dłoni Rękę z granatem wkładamy do miski/garnka i drewnianą łyżką uderzamy w skórę granatu, żeby powypadały z niego pestki Uderzamy tak długo, aż wypadną wszystkie pestki Oliwę wlać do naczynia,…

WIĘCEJ >