fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kulki wołowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c77cc6d7c-3a11-4819-8774-eeeb44503abc
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kulki wołowe

Przygotowanie

  • Dwie 2 pieczarki pozbawiamy ogonków
  • Drobno siekamy ogonki, dodajemy wołowinę, doprawiamy do smaku
  • Formujemy masę przez 3 minuty
  • Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, podsmażamy jednocześnie kapelusze pieczarek oraz przygotowanego burgera
  • Podajemy na talerzu
  • Przekładamy dodatkami

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego codziennego jadłospisu oraz nietolerancji.

Przepis się również uda jeśli połączysz tylko mięso z kalafiorem.

Uwagi

Wypróbuj inną propozycję burgera z pieczarki (powiązane przepisy).

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Mięso mielone wołowe (180 g)
  • 100 g kalafiora
  • 1 jajko kurze roz. M (ok. 51 g)
  • 1 łyżka mielonego siemienia lnianego (10 g)
  • 5 łyżeczek świeżego kopru (20 g)
  • 1 łyżka smalcu gęsiego (15 g)
  • 2 liście sałaty rzymskiej (70 g)
  • 1 łyżka pestek dyni (10 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kaszotto grzybowe

Kaszę gryczaną płuczemy pod bieżącą wodą Wrzucamy wypłukaną kaszę na wrzącą osoloną wodę (1 litr) Gotujemy na półtwardo, czyli jakieś 10 min Cedzimy na sicie Grzyby oczyszczamy lub rozmrażamy i kroimy w kawałki, takie, żeby…

WIĘCEJ >

Kurczak w sosie miodowo-musztardowym na makaronie z cukinii

Pierś drobiową kroimy na kilka pasków Cebulę kroimy w piórka Rozgrzewamy dużą patelnię z łyżką tłuszczu Smażymy kawałki kurczaka z każdej strony po 2 minuty Dodajemy pokrojoną cebulę Zasmażamy 2 min Dodajemy rosół, musztardę, miód…

WIĘCEJ >

Pomidorowa wołowina z cukinią

Mięso najlepiej samodzielnie zmielić w maszynce do mielenia mięsa Na patelni podgrzewamy pół szklanki wody. Wrzucamy mięso z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami. Gdy mięso zmieni już lekko kolor, zalewamy je passatą pomidorową i…

WIĘCEJ >

Szaszłyk z kurczaka na batatach

Kurczaka kroimy w kostkę 2-3 cm Solimy, pieprzymy Tymianek drobno siekamy i mieszamy mięso z przyprawami Boczek kroimy w plastry grubości około 0,5 cm Paprykę kroimy w kostkę około 2,5 cm Cebulę kroimy w plastry…

WIĘCEJ >