fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kulki wołowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c77cc6d7c-3a11-4819-8774-eeeb44503abc

Kulki wołowe

Przygotowanie

  • Dwie 2 pieczarki pozbawiamy ogonków
  • Drobno siekamy ogonki, dodajemy wołowinę, doprawiamy do smaku
  • Formujemy masę przez 3 minuty
  • Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, podsmażamy jednocześnie kapelusze pieczarek oraz przygotowanego burgera
  • Podajemy na talerzu
  • Przekładamy dodatkami

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego codziennego jadłospisu oraz nietolerancji.

Uwagi

Wypróbuj inną propozycję burgera z pieczarki (powiązane przepisy).

Autor

Ajwendieta
Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Mięso mielone wołowe (180 g)
  • 100 g kalafiora
  • 1 jajko kurze roz. M (ok. 51 g)
  • 1 łyżka mielonego siemienia lnianego (10 g)
  • 5 łyżeczek świeżego kopru (20 g)
  • 1 łyżka smalcu gęsiego (15 g)
  • 2 liście sałaty rzymskiej (70 g)
  • 1 łyżka pestek dyni (10 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Rolki nori z owocami morza

Marchewkę, ogórka i łososia kroimy w paski julienne. Awokado wydrążamy i widelcem rozgniatamy miąższ, dodajemy mielony imbir i dokładnie mieszamy. Pasta ta będzie pełniła taką funkcję jak ryż w tradycyjnym sushi. Rozkładamy arkusz wodorostów i…

WIĘCEJ >

Spaghetti Konjac z krewetkami

Makaron wyjmujemy z worka do miski z zimną wodą Zmieniamy wodę 3 razy co kilka minut, aż przestanie „czuć rybą” W tym czasie obieramy czosnek i cebulę, kroimy w kostkę Krewetki wkładamy do ciepłej wody…

WIĘCEJ >

Risotto z kalafiora

Kalafior dzielimy na małe kawałki Wrzucamy partiami do naczynia, w którym będziemy miksować Miksujemy kilka sekund każdą partię, żeby wyglądało jak ryż Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, wrzucamy cebulę Podsmażamy 2…

WIĘCEJ >

Sałata rzymska z pieczonym dorszem

Rybę kładziemy w naczyniu, lekko solimy i pieprzymy Dodajemy tłuszcz Pieczemy w piekarniku przez 20 min w temp. 180 st. C Sałatę układamy na talerzu Pomidory kroimy w paski lub na pół i układamy na…

WIĘCEJ >