fbpx
logo
Szukaj
open close

Bekonowe kulki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c95485574-fcb1-43b2-81dd-e979ae0272e5
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Bekonowe kulki

Przygotowanie

  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Boczek oraz ser kroimy w kostkę i przenosimy do miski
  • Dodajemy tłuszcz oraz pieprz i całość dokładnie mieszamy
  • Z uzyskanej masy formujemy kulki, które układamy na papierze
  • Blachę wkładamy do zamrażarki na ok. 1 godz. (do momentu, aż kulki będą twarde)
  • Kulki tłuszczowe przechowujemy w zamkniętym pojemniku w lodówce do 2 tyg.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych kulek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 12
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Masło (120 g)
  • Boczek wieprzowy parzony (120 g)
  • Ser kozi (100 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Lodówka, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Zamrażarka

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kanapki z cukinii z wędzonym łososiem i pastą z karczochów

Cukinię płuczemy i kroimy wzdłuż na długie plastry, przy użyciu szatkownicy, obieraczki lub noża Z jednej cukinii otrzymujemy 6 plastrów. Można ją lekko blanszować, grillować lub zostawić surową i zjeść na chrupko. Karczochy odsączamy z…

WIĘCEJ >

Placuszki kasztanowo – bananowe

Wszystko miksujemy (oprócz oleju) Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy Wylewamy placki dowolnej wielkości Smażymy po kilka minut z każdej strony

WIĘCEJ >

Jajecznica po hindusku

Cebulę kroimy na drobne kawałki i podsmażamy na maśle do momentu, aż się zeszkli i zacznie robić się złota. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy, smażymy parę minut. Dodajemy szpinak i po chwili…

WIĘCEJ >

Zupa kalafiorowa z serem

Kalafior dzielimy na różyczki Cebulę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy kalafiora oraz cebulę i podsmażamy przez ok. 10 minut (do momentu, aż się zarumienią) Dolewamy bulion, dodajemy przyprawy i zagotowujemy…

WIĘCEJ >