Bekonowe kulki
Bekonowe kulki
Przygotowanie
- Blachę wykładamy papierem do pieczenia
- Boczek oraz ser kroimy w kostkę i przenosimy do miski
- Dodajemy tłuszcz oraz pieprz i całość dokładnie mieszamy
- Z uzyskanej masy formujemy kulki, które układamy na papierze
- Blachę wkładamy do zamrażarki na ok. 1 godz. (do momentu, aż kulki będą twarde)
- Kulki tłuszczowe przechowujemy w zamkniętym pojemniku w lodówce do 2 tyg.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych kulek.
Autor
Lista składników
- Masło (120 g)
- Boczek wieprzowy parzony (120 g)
- Ser kozi (100 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Kanapki z cukinii z wędzonym łososiem i pastą z karczochów
Cukinię płuczemy i kroimy wzdłuż na długie plastry, przy użyciu szatkownicy, obieraczki lub noża Z jednej cukinii otrzymujemy 6 plastrów. Można ją lekko blanszować, grillować lub zostawić surową i zjeść na chrupko. Karczochy odsączamy z…
WIĘCEJ >Placuszki kasztanowo – bananowe
Wszystko miksujemy (oprócz oleju) Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy Wylewamy placki dowolnej wielkości Smażymy po kilka minut z każdej strony
WIĘCEJ >Jajecznica po hindusku
Cebulę kroimy na drobne kawałki i podsmażamy na maśle do momentu, aż się zeszkli i zacznie robić się złota. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy, smażymy parę minut. Dodajemy szpinak i po chwili…
WIĘCEJ >Zupa kalafiorowa z serem
Kalafior dzielimy na różyczki Cebulę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy kalafiora oraz cebulę i podsmażamy przez ok. 10 minut (do momentu, aż się zarumienią) Dolewamy bulion, dodajemy przyprawy i zagotowujemy…
WIĘCEJ >