fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Bekonowe kulki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c95485574-fcb1-43b2-81dd-e979ae0272e5
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Bekonowe kulki

Przygotowanie

  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Boczek oraz ser kroimy w kostkę i przenosimy do miski
  • Dodajemy tłuszcz oraz pieprz i całość dokładnie mieszamy
  • Z uzyskanej masy formujemy kulki, które układamy na papierze
  • Blachę wkładamy do zamrażarki na ok. 1 godz. (do momentu, aż kulki będą twarde)
  • Kulki tłuszczowe przechowujemy w zamkniętym pojemniku w lodówce do 2 tyg.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych kulek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 12
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Prawdziwe masło (120 g)
  • Boczek wieprzowy parzony (120 g)
  • Ser kozi (100 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Lodówka, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Zamrażarka

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kulki kwasielce

Daktyle namaczamy przez kilka minut w gorącej wodzie, następnie odcedzamy i wyciskamy lekko z nich wodę. Daktyle miksujemy na gęstą masę. Do masy daktylowej dodajemy kwas L-askorbinowy, następnie stopniowo wiórki, aż będzie się dało uformować…

WIĘCEJ >

Gulasz z serc wieprzowych

Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Serca kroimy w kostkę Paprykę przekrawamy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę Oddzielamy z selera każdą…

WIĘCEJ >

Leczo AIP

Cukinię obieramy, kroimy wzdłuż i później na grube plastry. Cebulę kroimy w dużą kostkę. W głębokim rondlu rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy pokrojoną cebulę oraz przeciśnięty czosnek. Smażymy 3-5 minut. Dodajemy pokrojoną cukinię i smażymy kolejne…

WIĘCEJ >

Muffiny mandarynkowe w sosie leśnym

Muffinki: Piekarnik ustawiamy na 190 stopni Mandarynki gotujemy 5 min od momentu jak zacznie wrzeć woda Następnie wyjmujemy i hartujemy, czyli wrzucamy do zimnej wody Po 5 min przekładamy owoce na sitko, żeby odciekły z…

WIĘCEJ >