fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kulki matcha

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c42b6a6b8-6b8d-44a8-bf2b-e33293189f1d
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kulki matcha

Przygotowanie

  • Orzechy moczymy w zimnej wodzie przez ok. 8 godz. (a najlepiej całą noc)
  • Po tym czasie orzechy odcedzamy i przenosimy do miski
  • Daktyle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na ok. 5-10 minut, a następnie odcedzamy
  • Do miski z orzechami dodajemy wszystkie składniki (poza wiórkami kokosowymi) i całość dokładnie blendujemy
  • Następnie do uzyskanej masy dodajemy połowę ilości wiórków kokosowych i mieszamy (jeśli masa będzie zbyt rzadka – dodajemy więcej wiórków kokosowych)
  • Masę wkładamy do lodówki na ok. 30-35 minut
  • Po tym czasie formujemy z masy kulki, które następnie obtaczamy w pozostałej ilości wiórków koksowych
  • Kulki przechowujemy w lodówce

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia kulek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Orzech nerkowca (200 g)
  • Wiórki kokosowe (150 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Daktyl (50 g)
  • Sok z limonki (30 g)
  • Herbata zielona matcha (15 g)
  • Mięta (świeża) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Lodówka, Miska, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka curry z gotowanym kurczakiem z nutą cytrynową

Obieramy marchew i pietruszkę i kroimy na półwzdłuż Kurczaka wkładamy do garnka i dodajemy przekrojone warzywa lekko solimy Zalewamy zimną wodą żeby poziom był 3 cm wyżej Wstawiamy na palnik i gotujemy na wolnym ogniu…

WIĘCEJ >

Sałatka z kopru włoskiego i gruszek z serem

Z kopru odcinamy zielone łodygi i siekamy Bulwę kopru kroimy na ćwiartki, a następnie na plastry Gruszki obieramy i kroimy w cienkie plastry Na talerzach rozkładamy roszponkę, a na wierzch kładziemy plastry kopru i gruszek…

WIĘCEJ >

Zupa grzybowa

Obieramy cebulę i czosnek, kroimy w kostkę Grzyby oczyszczamy (lub rozmrażamy), kroimy w kawałki W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i smażymy 2-3 min Wrzucamy grzyby Smażymy 5 min Zalewamy rosołem Gotujemy 15…

WIĘCEJ >

Figi świeże

Figi myjemy, obieramy ze skóry Kroimy dowolnie, np. w plastry

WIĘCEJ >