fbpx
logo
Szukaj
open close

Kulki matcha

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c42b6a6b8-6b8d-44a8-bf2b-e33293189f1d
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kulki matcha

Przygotowanie

  • Orzechy moczymy w zimnej wodzie przez ok. 8 godz. (a najlepiej całą noc)
  • Po tym czasie orzechy odcedzamy i przenosimy do miski
  • Daktyle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na ok. 5-10 minut, a następnie odcedzamy
  • Do miski z orzechami dodajemy wszystkie składniki (poza wiórkami kokosowymi) i całość dokładnie blendujemy
  • Następnie do uzyskanej masy dodajemy połowę ilości wiórków kokosowych i mieszamy (jeśli masa będzie zbyt rzadka – dodajemy więcej wiórków kokosowych)
  • Masę wkładamy do lodówki na ok. 30-35 minut
  • Po tym czasie formujemy z masy kulki, które następnie obtaczamy w pozostałej ilości wiórków koksowych
  • Kulki przechowujemy w lodówce

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia kulek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Orzech nerkowca (200 g)
  • Wiórki kokosowe (150 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Daktyl (50 g)
  • Sok z limonki (bio) (30 g)
  • Herbata zielona matcha (15 g)
  • Mięta (świeża) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Lodówka, Miska, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Komosa ryżowa z kurczakiem

Komosę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Paprykę oraz mięso kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy paprykę oraz mięso, dodajemy przyprawy i smażymy przez ok. 10 minut (do momentu, aż mięso…

WIĘCEJ >

Piersi z kurczaka z warzywami

Cebulę z czosnkiem obieramy i kroimy w plastry Cukinię kroimy w plastry Zieleninę drobno siekamy Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę Rozgrzewamy patelnię grillową Mięso smarujemy tłuszczem (oliwą), kładziemy na patelnię i…

WIĘCEJ >

Warzywa w sosie a’la beszamelowym

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. W małym garnku podgrzewamy mleko kokosowe z masłem. Dodajemy przyprawy. Mleko mieszamy co jakiś czas, w tym czasie kroimy w cienkie plasterki bakłażana i cukinię. W naczyniu żaroodpornym układamy połowę…

WIĘCEJ >

Tartaletki z papryką

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Papryki wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy przez ok. 10-15 minut (pieczemy do momentu, aż skórka poczernieję) Następnie wyciągamy papryki z piekarnika i wkładamy do plastikowej torebki, aby…

WIĘCEJ >