fbpx
logo
Szukaj
open close

Kulki matcha

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c42b6a6b8-6b8d-44a8-bf2b-e33293189f1d
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kulki matcha

Przygotowanie

  • Orzechy moczymy w zimnej wodzie przez ok. 8 godz. (a najlepiej całą noc)
  • Po tym czasie orzechy odcedzamy i przenosimy do miski
  • Daktyle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na ok. 5-10 minut, a następnie odcedzamy
  • Do miski z orzechami dodajemy wszystkie składniki (poza wiórkami kokosowymi) i całość dokładnie blendujemy
  • Następnie do uzyskanej masy dodajemy połowę ilości wiórków kokosowych i mieszamy (jeśli masa będzie zbyt rzadka – dodajemy więcej wiórków kokosowych)
  • Masę wkładamy do lodówki na ok. 30-35 minut
  • Po tym czasie formujemy z masy kulki, które następnie obtaczamy w pozostałej ilości wiórków koksowych
  • Kulki przechowujemy w lodówce

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia kulek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Orzech nerkowca (200 g)
  • Wiórki kokosowe (150 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Daktyl (50 g)
  • Sok z limonki (30 g)
  • Herbata zielona matcha (15 g)
  • Mięta (świeża) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Lodówka, Miska, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zimowy deser owocowy

Do rondla wsypujemy cukier i przyprawy (cynamon), dodajemy ekstrakt z wanilii, dolewamy wodę i zagotowujemy Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 10 minut (do momentu, aż cukier się rozpuści) Figi kroimy na pół i…

WIĘCEJ >

Sałatka ze szczypiorkiem

Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki, a paprykę i pomidora kroimy w kostkę W rondlu podgrzewamy na małym ogniu sok z cytryny z pastą kokosową Gdy pasta się rozpuści dodajemy szczyptę soli i oliwę z oliwek….

WIĘCEJ >

Marynowana i kwaszona cukinia z curry

Cukinię kroimy w słupki lub pół plastry Cebulę obieramy i kroimy w plastry Do garnka wlewamy wodę oraz ocet, dodajemy sól oraz curry i zagotowujemy Do słoików wkładamy cukinię, cebulę oraz koper, dosypujemy nasiona gorczycy…

WIĘCEJ >

Sałatka Cesar z grillowanym kurczakiem z sosem anchois i skwarkami

Sałatka Kurczaka posolić, popieprzyć  Sałatę podrzeć palcami na małe kawałki  Pomidory, ogórki, rzodkiew pokroić i położyć na sałacie Cebulę obrać i pokroić w plasterki i dodać do miski  Kurczaka smażymy po około 4 minuty z każdej…

WIĘCEJ >