fbpx
logo
Szukaj
open close

Kulki z nerkowców

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0ff8974f-1706-4321-b4be-68de5ffaa884
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kulki z nerkowców

Przygotowanie

  • Orzechy prażymy na patelni, a następnie odkładamy do ostygnięcia
  • Do przestygniętych orzechów dodajemy pozostałe składniki (poza wiórkami) i całość dokładnie blendujemy
  • Z uzyskanej masy formujemy kulki, które obtaczamy w wiórkach koksowych
  • Kulki przechowujemy w lodówce

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia kulek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Daktyl (100 g)
  • Morela suszona (100 g)
  • Orzech nerkowca (75 g)
  • Wiórki kokosowe (50 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Lodówka, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Czipsy z jarmużu

Oddzielamy liście z jarmużu i myjemy każdy liść Osuszamy – trzymamy jak kropidło i święcimy przez okno Liście drzemy na małe kawałki, tak żeby została łodyga Wsypujemy podarte liście do miski Lekko solimy, pieprzymy i…

WIĘCEJ >

Kalmary nadziewane ziołami i serem z sosem pomidorowym

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Mozzarellę ścieramy na grubych oczkach tarki do miski Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski z mozzarellą Kalmary oczyszczamy Pomidory kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy…

WIĘCEJ >

Makaron z cukinią z grilla i pesto

Ser (parmezan) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Cukinię kroimy w cienkie, ukośne plastry Do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) wrzucamy miętę i bazylię, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz tłuszcz (oliwę)…

WIĘCEJ >

Udka kurczaka z parmezanem

Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski z serem Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Z udek ściągamy skórę (wyrzucamy) Przygotowujemy trzy miski – do jednej…

WIĘCEJ >