Kulki z nerkowców
Kulki z nerkowców
Przygotowanie
- Orzechy prażymy na patelni, a następnie odkładamy do ostygnięcia
- Do przestygniętych orzechów dodajemy pozostałe składniki (poza wiórkami) i całość dokładnie blendujemy
- Z uzyskanej masy formujemy kulki, które obtaczamy w wiórkach koksowych
- Kulki przechowujemy w lodówce
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia kulek.
Autor
Lista składników
- Daktyl (100 g)
- Morela suszona (100 g)
- Orzech nerkowca (75 g)
- Wiórki kokosowe (50 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Czipsy z jarmużu
Oddzielamy liście z jarmużu i myjemy każdy liść Osuszamy – trzymamy jak kropidło i święcimy przez okno Liście drzemy na małe kawałki, tak żeby została łodyga Wsypujemy podarte liście do miski Lekko solimy, pieprzymy i…
WIĘCEJ >Kalmary nadziewane ziołami i serem z sosem pomidorowym
Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Mozzarellę ścieramy na grubych oczkach tarki do miski Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski z mozzarellą Kalmary oczyszczamy Pomidory kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy…
WIĘCEJ >Makaron z cukinią z grilla i pesto
Ser (parmezan) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Cukinię kroimy w cienkie, ukośne plastry Do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) wrzucamy miętę i bazylię, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz tłuszcz (oliwę)…
WIĘCEJ >Udka kurczaka z parmezanem
Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski z serem Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Z udek ściągamy skórę (wyrzucamy) Przygotowujemy trzy miski – do jednej…
WIĘCEJ >