fbpx
logo
Szukaj
open close

Mleko migdałowo-orzechowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6723915e-f8af-4c0f-b911-3229a0264178
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Mleko migdałowo-orzechowe

Przygotowanie

  • Orzechy laskowe prażymy na suchej patelni przez ok. 1-2 minuty i obieramy ze skórki
  • Migdały i orzechy zalewamy wodą w dwóch, osobnych miskach (tak, aby były całkowicie zakryte) i odstawiamy na ok. 8-12 godz.
  • Po tym czasie wodę odlewamy, migdały obieramy ze skórki, a następnie wraz z orzechami płuczemy i wkładamy do blendera
  • Dolewamy wodę, dodajemy przyprawy (sól) i dokładnie blendujemy
  • Mleko przecedzamy przez podwójną gazę, przelewamy do dzbanka (lub butelki) i przechowujemy w lodówce przez 1-2 dni

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia mlek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (875 ml)
  • Orzech laskowy (65 g)
  • Migdał (35 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Gaza, Lodówka, Miska, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Lemoniada pomarańczowa

Pomarańczę dokładnie myjemy i sparzamy wrzątkiem Następnie obieraczką do warzyw ścieramy z pomarańczy skórkę Liski mięty i skórkę z pomarańczy zalewamy wrzątkiem (3/7 ilości wody podanej w przepisie) i parzymy pod przykryciem przez kilka minut…

WIĘCEJ >

Zielony koktajl jagodowy

Do blendera kielichowego wlewamy wodę, dodajemy maliny, jarmuż, olej kokosowy Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji Przelewamy do 2 szklanek i podajemy od razu

WIĘCEJ >

Zielony koktajl z awokado i ogórkiem

Awokado i ogórka obieramy i kroimy na drobne kawałki. Wkładamy do blendera Dodajemy pozostałe składniki i miksujemy

WIĘCEJ >

Zielony shake z siemieniem lnianym

Mango, awokado orana banana obieramy, kroimy na kawałki i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) Dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji

WIĘCEJ >