fbpx
Szukaj
open close

Boeuf strogonow

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3e0bb105-dd47-41b8-becb-6963238f1e54
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Boeuf strogonow

Przygotowanie

  • Pieczarki obieramy, kroimy w pół plastry, wrzucamy na suchą patelnię i dusimy cały czas mieszając do momentu, aż odparuję większość soku
  • Dodajemy tłuszcz (1/3 ilości) i smażymy pieczarki do momentu, aż będą zarumienione
  • Dodajemy przyprawy (sól i pieprz) i mieszamy
  • Cebulę obieramy i kroimy w piórka
  • W rondlu rozgrzewamy tłuszcz (1/3 ilości)
  • Wrzucamy cebulę i smażymy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy pieczarki, przecier i przyprawy (paprykę), dolewamy wino, mieszamy i dusimy przez ok. 10 minut
  • Mięso dokładnie myjemy, osuszamy i oczyszczamy z powięzi
  • Następnie kroimy mięso w paski o grubości ok. 0,5 cm i oprószamy mąką
  • Na patelni rozgrzewamy pozostały tłuszcz
  • Wrzucamy mięso i smażymy przez kilka minut intensywnie mieszając
  • Mięso przenosimy do rondla z pieczarki i dokładnie mieszamy
  • Do rondla dodajemy śmietanę, mieszamy i gotujemy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy przyprawy (sól i pieprz) i mieszamy
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy posiekaną zieleniną
  • Boeuf strogonow możemy podawać z dodatkiem makaronu, ryżu lub kaszy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia boeuf strogonow.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina polędwica (1000 g)
  • Pieczarka (świeża) (300 g)
  • Wino białe wytrawne (125 ml)
  • Cebula (105 g)
  • Śmietana 18% (80 g)
  • Masło (45 g)
  • Przecier pomidorowy (15 g)
  • Mąka orkiszowa (12 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Boeuf Strogonow w cieście

Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki Czosnek obieramy i drobno siekamy Pieczarki kroimy w plasterki Do miski wsypujemy mąki (…)

WIĘCEJ >

Kremowy boeuf Strogonow

Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy przyprawy (paprykę) i mieszamy Mięso kroimy w cienkie paski, a następnie wrzucamy do miski z (…)

WIĘCEJ >