fbpx
logo
Szukaj
open close

Kremowy boeuf Strogonow

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce59a194e-aa3d-4357-9473-4dcf8cec864a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kremowy boeuf Strogonow

Przygotowanie

  • Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy przyprawy (paprykę) i mieszamy
  • Mięso kroimy w cienkie paski, a następnie wrzucamy do miski z mąką i mieszamy, tak aby każdy kawałek mięsa był nią równomiernie pokryty
  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Pieczarki kroimy w plasterki
  • Na patelni rozgrzewamy 2/3 ilości tłuszczu
  • Wrzucamy cebulę i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy mięso i smażymy przez ok. 5 minut, co jakiś czas obracając
  • Następnie przenosimy zawartość patelni do miski
  • Na patelnię dodajemy pozostały tłuszcz
  • Wrzucamy pieczarki i podsmażamy przez ok. 5 minut
  • Dodajemy z powrotem cebulę z mięsem, dolewamy sok z cytryny i dokładnie mieszamy
  • Dodajemy przecier oraz śmietanę i cały czas mieszamy, aż całość osiągnie gładką konsystencję
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 5 minut
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina polędwica (600 g)
  • Pieczarka (świeża) (300 g)
  • Śmietana 18% (250 g)
  • Cebula (105 g)
  • Masło klarowane ghee (50 g)
  • Przecier pomidorowy (30 g)
  • Mąka orkiszowa (12 g)
  • Szczypiorek (10 g)
  • Sok z cytryny (bio) (6 ml)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kulki czarne

Wszystkie składniki oprócz nasion chia dokładnie zmiksować blenderem Uformować kulki Obtoczyć kulki w nasionach chia

WIĘCEJ >

Jabłko z orzechami i nasionami lnu

Jabłko obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki do miski Dodajemy orzechy oraz len i mieszamy

WIĘCEJ >

Sałatka z ziemniakami i bekonem

Ziemniaki obieramy, kroimy na pół i gotujemy we wrzącej osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Boczek kroimy w cienkie paski Cebulę obieramy i drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy boczek i podsmażamy…

WIĘCEJ >

Jabłko

Jabłko umyć i zjeść

WIĘCEJ >