fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kremowy boeuf Strogonow

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce59a194e-aa3d-4357-9473-4dcf8cec864a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kremowy boeuf Strogonow

Przygotowanie

  • Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy przyprawy (paprykę) i mieszamy
  • Mięso kroimy w cienkie paski, a następnie wrzucamy do miski z mąką i mieszamy, tak aby każdy kawałek mięsa był nią równomiernie pokryty
  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Pieczarki kroimy w plasterki
  • Na patelni rozgrzewamy 2/3 ilości tłuszczu
  • Wrzucamy cebulę i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy mięso i smażymy przez ok. 5 minut, co jakiś czas obracając
  • Następnie przenosimy zawartość patelni do miski
  • Na patelnię dodajemy pozostały tłuszcz
  • Wrzucamy pieczarki i podsmażamy przez ok. 5 minut
  • Dodajemy z powrotem cebulę z mięsem, dolewamy sok z cytryny i dokładnie mieszamy
  • Dodajemy przecier oraz śmietanę i cały czas mieszamy, aż całość osiągnie gładką konsystencję
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 5 minut
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina polędwica (600 g)
  • Pieczarka (świeża) (300 g)
  • Śmietana 18% (250 g)
  • Cebula (105 g)
  • Masło (50 g)
  • Przecier pomidorowy (30 g)
  • Mąka pszenna (12 g)
  • Szczypiorek (10 g)
  • Sok z cytryny (bio) (6 ml)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Fritatta owocowa

Jabłko obieramy i kroimy w kostkę, banana kroimy w plastry. Lekko podsmażamy na niewielkiej ilości oleju jabłko i banana. Jajka wbijamy do miseczki, dokładnie mieszamy z przyprawami i wlewamy na patelnię z owocami. Smażymy na…

WIĘCEJ >

Chrupiące kotlety wieprzowe

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C Blachę smarujemy tłuszczem Każdy kawałek mięsa wkładamy między dwa kawałki folii i rozbijamy wałkiem do momentu, aż mięso zrobi się o połowę cieńsze Zieleninę drobno siekamy i przenosimy…

WIĘCEJ >

Talerz wędzonej szynki z warzywami duszonymi na masełku

Marchewkę obrać i pokroić w plastry, a następnie przekroić każdy plaster w paski Paprykę pokroić w centymetrowe paski Na patelni rozgrzać tłuszcz Wrzucić warzywa i zasmażać 4-5 min Lekko posolić i popieprzyć Na talerzu rozkładamy…

WIĘCEJ >

Zupa szczawiowa z jajem (wegetariańska)

Szczaw wypłukać i pokroić Cebulę obrać i pokroić w piórka lub połksiężyce W garnku rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy przez 2 min cebulę Dodajemy pokrojony szczaw Zalewamy rosołem Wyciskamy sok z cytryny do garnka Lekko solimy…

WIĘCEJ >