Kremowy boeuf Strogonow
Kremowy boeuf Strogonow
Przygotowanie
- Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy przyprawy (paprykę) i mieszamy
- Mięso kroimy w cienkie paski, a następnie wrzucamy do miski z mąką i mieszamy, tak aby każdy kawałek mięsa był nią równomiernie pokryty
- Cebulę obieramy i drobno siekamy
- Pieczarki kroimy w plasterki
- Na patelni rozgrzewamy 2/3 ilości tłuszczu
- Wrzucamy cebulę i smażymy przez ok. 2-3 minuty
- Dodajemy mięso i smażymy przez ok. 5 minut, co jakiś czas obracając
- Następnie przenosimy zawartość patelni do miski
- Na patelnię dodajemy pozostały tłuszcz
- Wrzucamy pieczarki i podsmażamy przez ok. 5 minut
- Dodajemy z powrotem cebulę z mięsem, dolewamy sok z cytryny i dokładnie mieszamy
- Dodajemy przecier oraz śmietanę i cały czas mieszamy, aż całość osiągnie gładką konsystencję
- Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 5 minut
- Zieleninę drobno siekamy
- Danie nakładamy na talerze i posypujemy zieleniną
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Wołowina polędwica (600 g)
- Pieczarka (świeża) (300 g)
- Śmietana 18% (250 g)
- Cebula (105 g)
- Masło klarowane ghee (50 g)
- Przecier pomidorowy (30 g)
- Mąka orkiszowa (12 g)
- Szczypiorek (10 g)
- Sok z cytryny (bio) (6 ml)
- Papryka słodka mielona (proszek) (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Powiązane przepisy
Figowe trufle czekoladowe
Figi zalewamy gorącą wodą i odkładamy na ok. 3 godz. Po tym czasie przenosimy figi do blendera, dolewamy wodę w której się moczyły (tyle ile podane w składnikach) i blendujemy na jednolitą masę Następnie dodajemy…
WIĘCEJ >Bezglutenowa pizza z ziemniakami
Ciasto Zaczynamy od namoczenia orzechów (sos) Gdy mamy namoczone orzechy – bierzemy się za przygotowywanie ciasta Do miski wsypujemy wszystkie suche składniki i mieszamy Następnie dolewamy tłuszcz oraz połowę ciepłej wody i wyrabiamy ciasto mikserem…
WIĘCEJ >Bezglutenowe pierogi ruskie
Ciasto Do miski wsypujemy wszystkie mąki, siemię lniane oraz sól i mieszamy Następnie przesypujemy mąki do miski malaksera W garnku zagotowujemy wodę (ze składników) Do mąk wlewamy tłuszcz oraz połowę zagotowanej wody i zaczynamy wyrabiać…
WIĘCEJ >Bezglutenowe pierogi z grzybami i orzechami
Farsz Grzyby dokładnie oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę Cebulę z czosnkiem obieramy i kroimy w drobną kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i przyprawy (liście laurowe, ziele angielskie, goździki i jałowiec),…
WIĘCEJ >