fbpx
logo
Szukaj
open close

Kremowy boeuf Strogonow

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce59a194e-aa3d-4357-9473-4dcf8cec864a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kremowy boeuf Strogonow

Przygotowanie

  • Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy przyprawy (paprykę) i mieszamy
  • Mięso kroimy w cienkie paski, a następnie wrzucamy do miski z mąką i mieszamy, tak aby każdy kawałek mięsa był nią równomiernie pokryty
  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Pieczarki kroimy w plasterki
  • Na patelni rozgrzewamy 2/3 ilości tłuszczu
  • Wrzucamy cebulę i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy mięso i smażymy przez ok. 5 minut, co jakiś czas obracając
  • Następnie przenosimy zawartość patelni do miski
  • Na patelnię dodajemy pozostały tłuszcz
  • Wrzucamy pieczarki i podsmażamy przez ok. 5 minut
  • Dodajemy z powrotem cebulę z mięsem, dolewamy sok z cytryny i dokładnie mieszamy
  • Dodajemy przecier oraz śmietanę i cały czas mieszamy, aż całość osiągnie gładką konsystencję
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 5 minut
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina polędwica (600 g)
  • Pieczarka (świeża) (300 g)
  • Śmietana 18% (250 g)
  • Cebula (105 g)
  • Masło klarowane ghee (50 g)
  • Przecier pomidorowy (30 g)
  • Mąka orkiszowa (12 g)
  • Szczypiorek (10 g)
  • Sok z cytryny (bio) (6 ml)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Zupa ogórkowa z mlekiem kokosowym

Siekamy cebulę i pora Podsmażamy posiekane warzywa w garnku na oleju kokosowym Obieramy i kroimy w kostkę ziemniaki Do garnka dodajemy ziemniaki następnie wlewamy bulion Gotujemy do momentu, kiedy ziemniaki będą miękkie Ogórki kroimy w…

WIĘCEJ >

Zapiekanka z mięsem mielonym

Ziemniaki obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut Cebulę obieramy i drobno siekamy Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Ziemniaki odcedzamy i tłuczemy na jednolitą masę Piekarnik rozgrzewamy do…

WIĘCEJ >

Mini pizza

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Kalarepę obieramy, odcinamy twardy spód i kroimy w plastry o grubości ok. 2-3 mm Plastry kalarepy układamy na papier, skrapiamy tłuszczem i posypujemy…

WIĘCEJ >

Makaron z pieczonymi warzywami

Papryki kroimy w plastry Bakłażana kroimy w plasterki Cebulę obieramy i kroimy w ćwiartki Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia Na papier układamy paprykę, bakłażana, cebulę oraz…

WIĘCEJ >