fbpx
logo
Szukaj
open close

Bomby tłuszczowe z borówkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce22ed630-fa78-4624-89ca-5a7dafa1472c
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Bomby tłuszczowe z borówkami

Przygotowanie

  • Tłuszcz i ser powinien mieć temp. pokojową
  • Borówki zgniatamy widelcem
  • Formę na muffiny wykładamy papierowymi wkładkami
  • Do miski wkładamy tłuszcz oraz ser i dokładnie mieszamy
  • Dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy do momentu połączenia się składników
  • Mieszankę borówkową rozkładamy do foremek na muffiny i wkładamy formę do zamrażarki na ok. 3 godz.

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypadają 4 bomby.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z borówkami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Olej kokosowy nierafinowany (110 g)
  • Ser Mascarpone (100 g)
  • Borówka (70 g)
  • Syrop klonowy (5 g)
  • Gałka muszkatołowa mielona (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Foremka na muffiny, Miska, Zamrażarka

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Minitarty z grapefruitem

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Foremki lekko smarujemy tłuszczem Do miksera wsypujemy mąkę, dodajemy tłuszcz (pokrojony w kostkę) (…)

WIĘCEJ >

Biszkoptowy pudding z borówką

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Naczynie żaroodporne lekko smarujemy tłuszczem Do miski wkładamy tłuszcz i ucieramy z tłuszczem (…)

WIĘCEJ >

Pankejki z borówkami

Z lodówki wyciągamy jaja, mleko oraz jogurt i odstawiamy na ok. 15-20 minut, tak aby osiągnęły temp. pokojową Do jogurtu (…)

WIĘCEJ >

Owsianka z borówkami

Płatki owsiane gotujemy do miękkości w wodzie Wlewamy mleko Posypujemy borówkami

WIĘCEJ >

Żelki borówkowe

Borówki wkładamy do rondelka razem z wodą i zagotowujemy na średnim ogniu. Zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze około 10 minut, (…)

WIĘCEJ >