fbpx
logo
Szukaj
open close

Bomby tłuszczowe z borówkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce22ed630-fa78-4624-89ca-5a7dafa1472c
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Bomby tłuszczowe z borówkami

Przygotowanie

  • Tłuszcz i ser powinien mieć temp. pokojową
  • Borówki zgniatamy widelcem
  • Formę na muffiny wykładamy papierowymi wkładkami
  • Do miski wkładamy tłuszcz oraz ser i dokładnie mieszamy
  • Dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy do momentu połączenia się składników
  • Mieszankę borówkową rozkładamy do foremek na muffiny i wkładamy formę do zamrażarki na ok. 3 godz.

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypadają 4 bomby.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z borówkami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Olej kokosowy nierafinowany (110 g)
  • Ser Mascarpone (100 g)
  • Borówka (70 g)
  • Syrop klonowy (5 g)
  • Gałka muszkatołowa mielona (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Foremka na muffiny, Miska, Zamrażarka

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Wolnowarzona karkówka z bakłażanem

Mięso posypujemy przyprawami, wkładamy do wolnowaru i podlewamy odrobiną wody Wolnowar ustawiamy na czas 6 godz., na opcję „low” Po tym czasie piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Bakłażana…

WIĘCEJ >

Kremowy, cynamonowy koktajl

W blenderze kielichowym umieszczamy mleko kokosowe, miód, cynamon i wanilię Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji Przelewamy do dwóch szklanek Podajemy od razu

WIĘCEJ >

Zupa dyniowo – kokosowa zakwaszona pigwami

Bierzemy garnek, rozgrzewamy w nim tłuszcz Obieramy cebulę, kroimy w kostkę, podsmażamy 2 min Dynię obieramy, usuwamy pestki, kroimy w kostkę Dodajemy do cebuli Podsmażamy 2 minuty Zalewamy rosołem i mlekiem kokosowym Pigwę kroimy na…

WIĘCEJ >

Pulpeciki z sarny w warzywach

Pulpeciki Mięso mielmy w maszynce do mięsa na standardowym sitku Dodajemy jajko Lekko solimy, pieprzymy i dodajemy majeranek Dokładnie mieszamy Formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego Bulion/rosół wlewamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia Na gorący…

WIĘCEJ >