Bomby tłuszczowe z borówkami
Bomby tłuszczowe z borówkami
Przygotowanie
- Tłuszcz i ser powinien mieć temp. pokojową
- Borówki zgniatamy widelcem
- Formę na muffiny wykładamy papierowymi wkładkami
- Do miski wkładamy tłuszcz oraz ser i dokładnie mieszamy
- Dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy do momentu połączenia się składników
- Mieszankę borówkową rozkładamy do foremek na muffiny i wkładamy formę do zamrażarki na ok. 3 godz.
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Na 1 porcję przypadają 4 bomby.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z borówkami.
Autor
Lista składników
- Olej kokosowy nierafinowany (110 g)
- Ser Mascarpone (100 g)
- Borówka (70 g)
- Syrop klonowy (5 g)
- Gałka muszkatołowa mielona (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.