fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pankejki z borówkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c52352658-5f11-4c3b-8830-89830373f5e8
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pankejki z borówkami

Przygotowanie

  • Z lodówki wyciągamy jaja, mleko oraz jogurt i odstawiamy na ok. 15-20 minut, tak aby osiągnęły temp. pokojową
  • Do jogurtu wsypujemy sodę, mieszamy i odstawiamy na ok. 5 minut
  • Do miski wybijamy jaja, dodajemy cukier i miksujemy do momentu powstania jednolitej, gładkiej konsystencji
  • Dodajemy pozostałe składniki i dalej miksujemy, a następnie odstawiamy na ok. 10-15 minut
  • Po tym czasie rozgrzewamy patelnię
  • Wylewamy porcję ciasta i smażymy placki po ok. 1 minutę z każdej strony
  • Usmażone pancakesy układamy na talerzach i dekorujemy borówkami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Mleko krowie (250 g)
  • Mąka pszenna (200 g)
  • Jajo kurze (153 g)
  • Borówka (100 g)
  • Jogurt naturalny (75 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Cukier trzcinowy (20 g)
  • Soda oczyszczona (2 g)

Potrzebny sprzęt

Mikser, Miska, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Roladki z bakłażana i twarogu

Umyte bakłażany kroimy pod ukosem na plastry o grubości nie większej niż pół centymetra. Plastry solimy i nacieramy oliwą a następnie kładziemy na blasze i pieczemy ok. 5 minut z każdej strony w 160 stopniach….

WIĘCEJ >

Zupa zimowa z dyni

Dynię obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę Myjemy i kroimy pozostałe warzywa Zagotowujemy bulion mięsny i dodajemy wszystkie warzywa Gotujemy je przez 30 min, następnie miksujemy blenderem

WIĘCEJ >

Chleb gryczany z pastą warzywną

Chleb posmarować pastą – 2-4 kromki (zależy od głodu) Przepisy na pastę znajdziesz w przepisach powiązanych

WIĘCEJ >

Zupa krem z kalarepy

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Kalarepę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy 2-3 min Dodajemy kalarepę i podsmażamy 2-3 min Zalewamy wywarem Gotujemy 15 min na małym…

WIĘCEJ >