fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pankejki jaglane

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c538d4fe9-c0dd-4224-9ff3-4ade002e4735
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pankejki jaglane

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki (poza tłuszczem i owocami) razem mieszamy do momentu uzyskania jednolitej masy (jeśli masa jest zbyt gęsta – dodajemy więcej jogurtu)
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wylewamy porcję ciasta i smażymy małe placki po ok. 3-4 minuty z każdej strony
  • Usmażone placki układamy na talerzu i posypujemy owocami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przygotowania pankejków oraz placuszków.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze (102 g)
  • Jogurt naturalny (100 g)
  • Mąka jaglana (72 g)
  • Malina (35 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Borówka (25 g)
  • Syrop z agawy (15 g)

Potrzebny sprzęt

Miska, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Rosół z pulpetami z dorsza

Rosół wlewamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia Wkładamy rybę i gotujemy przez ok. 10 minut Następnie wyciągamy rybę z rosołu i odkładamy do miski Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Zieleninę drobno siekamy Na…

WIĘCEJ >

Kiełbasa z grilla z brukselką i sałatką z awokado

Kiełbasę ponacinać nożem na skos Rozgrzać na patelni tłuszcz Smażyć kiełbasę na patelni grillowej na średnim ogniu przez 5 minut Obracamy kiełbasę na druga stronę i dorzucamy ugotowaną brukselkę Pomidory, rzodkiewki i ogórka kroimy w…

WIĘCEJ >

Kiełbasa parzona

½ litra wody wkładamy do lodówki Jelita wkładamy do miski i zalewamy ciepłą wodą, lekko mieszamy ręką Zmieniamy wodę i znowu mieszamy i tak z 3 razy Zostawiamy je w wodzie (jeśli wyschną, to nie da…

WIĘCEJ >

Makowiec kokosowy

Dzień wcześniej, najlepiej wieczorem zalewamy mak dwoma litrami wrzątku i zostawiamy na 8-9 godzin Orzechy włoskie i laskowe wsypujemy do miski i zalewamy wodą Na drugi dzień rano wyjmujemy masło z lodówki, żeby odtajało Bierzemy…

WIĘCEJ >