fbpx
logo
Szukaj
open close

Pankejki jaglane

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c538d4fe9-c0dd-4224-9ff3-4ade002e4735
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Pankejki jaglane

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki (poza tłuszczem i owocami) razem mieszamy do momentu uzyskania jednolitej masy (jeśli masa jest zbyt gęsta – dodajemy więcej jogurtu)
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wylewamy porcję ciasta i smażymy małe placki po ok. 3-4 minuty z każdej strony
  • Usmażone placki układamy na talerzu i posypujemy owocami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przygotowania pankejków oraz placuszków.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze (102 g)
  • Jogurt naturalny (100 g)
  • Mąka jaglana (72 g)
  • Malina (35 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Borówka (25 g)
  • Syrop z agawy (15 g)

Potrzebny sprzęt

Miska, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kotlety z boczniaków

Grzyby myjemy pod bieżącą zimną wodą, rozkładamy na ręcznikach papierowych i pozwalamy, aby obciekły i wyschły Od strony blaszek oprószamy je solą i pieprzem Jajko mieszamy widelcem z dodatkiem szczypty soli i pieprzu Grzyby obtaczamy…

WIĘCEJ >

Zupa krem z cukinii i awokado

Cukinię oraz awokado obieramy i kroimy na kawałki W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cukinię i dusimy przez ok. 12-15 minut Dolewamy wodę i gotujemy przez ok. 15-20 minut Dodajemy pozostałe składniki (czosnek obieramy) i całość…

WIĘCEJ >

Sałatka z brokułów i ziemniaków

Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy około 20-30 minut, aż będą miękkie Brokuły dzielimy na drobne różyczki i blanszujemy Paprykę kroimy w kostkę Wszystkie składniki mieszamy ze sobą

WIĘCEJ >

Karkówka z jelenia duszona z kapustą i grzybami z wolnowaru

Karkówkę solimy i pieprzymy Kapustę kroimy nożem (żeby nie było długich „nici”) Oczyszczone grzyby kroimy w grube plastry Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Kapustę mieszamy z grzybami, cebulą i czosnkiem Kładziemy na…

WIĘCEJ >