Pankejki jaglane
Pankejki jaglane
Przygotowanie
- Wszystkie składniki (poza tłuszczem i owocami) razem mieszamy do momentu uzyskania jednolitej masy (jeśli masa jest zbyt gęsta – dodajemy więcej jogurtu)
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wylewamy porcję ciasta i smażymy małe placki po ok. 3-4 minuty z każdej strony
- Usmażone placki układamy na talerzu i posypujemy owocami
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przygotowania pankejków oraz placuszków.
Autor
Lista składników
- Jajo kurze (102 g)
- Jogurt naturalny (100 g)
- Mąka jaglana (72 g)
- Malina (35 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
- Borówka (25 g)
- Syrop z agawy (15 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Kotlety z boczniaków
Grzyby myjemy pod bieżącą zimną wodą, rozkładamy na ręcznikach papierowych i pozwalamy, aby obciekły i wyschły Od strony blaszek oprószamy je solą i pieprzem Jajko mieszamy widelcem z dodatkiem szczypty soli i pieprzu Grzyby obtaczamy…
WIĘCEJ >Zupa krem z cukinii i awokado
Cukinię oraz awokado obieramy i kroimy na kawałki W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cukinię i dusimy przez ok. 12-15 minut Dolewamy wodę i gotujemy przez ok. 15-20 minut Dodajemy pozostałe składniki (czosnek obieramy) i całość…
WIĘCEJ >Sałatka z brokułów i ziemniaków
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy około 20-30 minut, aż będą miękkie Brokuły dzielimy na drobne różyczki i blanszujemy Paprykę kroimy w kostkę Wszystkie składniki mieszamy ze sobą
WIĘCEJ >Karkówka z jelenia duszona z kapustą i grzybami z wolnowaru
Karkówkę solimy i pieprzymy Kapustę kroimy nożem (żeby nie było długich „nici”) Oczyszczone grzyby kroimy w grube plastry Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Kapustę mieszamy z grzybami, cebulą i czosnkiem Kładziemy na…
WIĘCEJ >