fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pankejki jaglane

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c538d4fe9-c0dd-4224-9ff3-4ade002e4735
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Pankejki jaglane

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki (poza tłuszczem i owocami) razem mieszamy do momentu uzyskania jednolitej masy (jeśli masa jest zbyt gęsta – dodajemy więcej jogurtu)
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wylewamy porcję ciasta i smażymy małe placki po ok. 3-4 minuty z każdej strony
  • Usmażone placki układamy na talerzu i posypujemy owocami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przygotowania pankejków oraz placuszków.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze (102 g)
  • Jogurt naturalny (100 g)
  • Mąka jaglana (72 g)
  • Malina (35 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Borówka (25 g)
  • Syrop z agawy (15 g)

Potrzebny sprzęt

Miska, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Roladka ze schabu nadziewana indykiem i wędzonym boczkiem

Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w mniejsze kawałki Indyka mielimy na zmianę z warzywami w maszynce do mięsa na standardowym sitku Lekko solimy i pieprzymy i mieszamy naszą masę mieloną Dzielimy na 4 części…

WIĘCEJ >

Mango

Mango umyć, obrać i pokroić na drobne kawałki

WIĘCEJ >

Dziecięca dżdżownica z parówki

Parówkę parzymy we wrzącej wodzie przez ok. 5 minut Marchew obieramy i wycinamy z niej kawałki na kształt słońca oraz buźki Z ogórka wycinamy paski Parówkę odcedzamy i kroimy w plastry Wszystkie składniki układamy na…

WIĘCEJ >

Sałatka Cezara

Mięso dokładnie oczyszczamy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy mięso, dodajemy przyprawy i podsmażamy przez ok. 6-8 minut (do momentu, aż nie będzie surowe) Do miski wlewamy tłuszcz (oliwę i olej), dodajemy…

WIĘCEJ >