fbpx
logo
Szukaj
open close

Brokuły w sosie ostrygowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5a318f2e-6e8c-4f07-9153-de6a8b78faec
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Brokuły w sosie ostrygowym

Przygotowanie

  • W garnku zagotowujemy wodę i wlewamy do niej tłuszcz (oliwę)
  • Brokuł dzielimy na różyczki i wkładamy do wrzącej wody na ok. 3-4 minuty
  • Do miski wlewamy sos ostrygowy i tłuszcz (olej sezamowy), dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz cukier i całość dokładnie mieszamy
  • Brokuł odcedzamy, rozkładamy na talerzach i polewamy sosem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia brokułów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Brokuł (500 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Sos ostrygowy (20 g)
  • Olej sezamowy ekologiczny (6 ml)
  • Czosnek (5 g)
  • Cukier trzcinowy (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Miska, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Grillowane Halloumi

Ser Halloumi wyjmujemy z opakowania i grillujemy na patelni aż do momentu zarumienienia Z pozostałych składników robimy sałatkę i podajemy razem z serem

WIĘCEJ >

Pieczona ryba z cytryną i koperkiem

Cytrynę kroimy w cienkie plasterki Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki Tłuszcz kroimy w kostkę Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Przygotowujemy kawałki papieru do pieczenia (tyle kawałków papieru ile jest filetów) i…

WIĘCEJ >

Pieczony kurczak cytrynowy

Cebulę z czosnkiem obieramy i kroimy na pół Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C Mięso dokładnie oczyszczamy i osuszamy ręcznikiem papierowym, a następnie nadziewamy cebulą z czosnkiem i posypujemy przyprawami (pieprzem) Wkładamy mięso do…

WIĘCEJ >

Ekspresowy majonez domowy

Należy przygotować słoik lub inne wąskie naczynie, do którego zmieści się końcówka blendera Końcówkę blendera wkładamy na 15 minut do zamrażarki (to bardzo ważne – bez tego majonez nie wyjdzie gęsty) Do słoika wbijamy jajo,…

WIĘCEJ >