fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Brzoskwinie z kruszonką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c856f06f3-eb70-4f1d-9112-dbf55c313111
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Brzoskwinie z kruszonką

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C
  • Naczynie żaroodporne lekko smarujemy tłuszczem
  • Owoce kroimy na pół i usuwamy pestki, a następnie każdą połówkę kroimy na 3-4 cząstki
  • Pokrojone owoce wrzucamy na patelnię, dodajemy cukier, sok z cytryny oraz wodę i dusimy przez ok. 10 minut, co jakiś czas obracając
  • Następnie przenosimy zawartość patelni do naczynia żaroodpornego
  • Do blendera wsypujemy mąkę, cukier trzcinowy i przyprawy (cynamon), dodajemy tłuszcz i wkładamy do zamrażarki na ok. 30 minut
  • Po tym czasie miksujemy składniki przez kilka minut
  • Owoce posypujemy powstałą kruszonką i wkładamy do piekarnika na ok. 25 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z kruszonką.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Brzoskwinia (670 g)
  • Mąka orkiszowa (200 g)
  • Cukier trzcinowy (100 g)
  • Masło klarowane ghee (100 g)
  • Woda (45 ml)
  • Cytryna – skórka (3 g)
  • Cynamon mielony (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Patelnia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Brokuły w sosie ostrygowym

W garnku zagotowujemy wodę i wlewamy do niej tłuszcz (oliwę) Brokuł dzielimy na różyczki i wkładamy do wrzącej wody na ok. 3-4 minuty Do miski wlewamy sos ostrygowy i tłuszcz (olej sezamowy), dodajemy przeciśnięty przez…

WIĘCEJ >

Zupa ogórkowa

Marchew, pietruszkę oraz seler obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki do miski Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę Do garnka wlewamy bulion, dodajemy starte warzywa, ziemniaki, por oraz przyprawy i całość gotujemy przez ok….

WIĘCEJ >

Sałatka z pieczonych buraków, indyka i awokado

Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C Buraki dokładnie szorujemy, a następnie zawijamy w folię aluminiową i układamy na blachę Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 40 minut Mięso nacieramy tłuszczem (olejem kokosowym) i przyprawami,…

WIĘCEJ >

Paprykarz szczeciński z chlebem

Makrelę obieramy ze skóry i z ości Ryż płuczemy na sicie pod bieżącą zimną wodą Wrzucamy do garnka z gotującą wodą (około litr wody) Gotujemy do miękkości – około 15 minut i odcedzamy na sicie…

WIĘCEJ >