fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Burgery z indyka z surówką

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-64
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Burgery z indyka z surówką

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Szynkę kroimy w drobną kostkę
  • Kapustę szatkujemy
  • Marchew obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z szynką i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Następnie zawartość patelni przenosimy do miski i odstawiamy do ostygnięcia
  • Dodajemy mięso, wybijamy jajo i całość dokładnie mieszamy
  • Do osobnej miski wkładamy majonez oraz konfiturę i dokładnie mieszamy
  • Dodajemy kapustę oraz marchew i ponownie mieszamy
  • Z masy mięsnej formujemy kotlety
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy kotlety i smażymy przez ok. 5 minut z każdej strony
  • Bułki kroimy na pół i wkładamy do nich kotlety oraz surówkę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia burgerów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Indyk mięso mielone (500 g)
  • Bułka pszenna (320 g)
  • Kapusta włoska (300 g)
  • Szynka wieprzowa wędzona (150 g)
  • Cebula (105 g)
  • Majonez (100 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Żurawina konfitura (50 g)
  • Marchew (45 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zielona fasolka margherita

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Oliwki kroimy w cienkie plastry Zieleninę siekamy Z fasolki odcinamy końcówki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 2-3 minuty, a następnie odcedzamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz…

WIĘCEJ >

Kopytka z parmezanem i pietruszką

Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 20-25 minut (do miękkości) Zieleninę siekamy Ser ścieramy na drobnych oczkach do miski Jaja wybijamy na talerz i roztrzepujemy widelcem Ziemniaki odcedzamy…

WIĘCEJ >

Sałatka jesienna z granatem

Rozgrzewamy piekarnik do 200°C Wykładamy papier do pieczenia na blachę Wykładamy na blachę dynię, skrapiamy oliwą, dodajemy sól i pieprz Pieczemy około 40 minut, aż do miękkości Gotujemy komosę ryżową Do dużej miski dajemy komosę,…

WIĘCEJ >

Koktajl z awokado

Awokado obieramy i kroimy na kawałki Z truskawek usuwamy szypułki Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze (lub w naczyniu, w którym będziemy blendować) i blendujemy na jednolitą konsystencję

WIĘCEJ >