fbpx
logo
Szukaj
open close

Burgery z indyka z surówką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd766add8-1c86-45ee-b278-6fd7002538a8
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Burgery z indyka z surówką

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Szynkę kroimy w drobną kostkę
  • Kapustę szatkujemy
  • Marchew obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z szynką i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Następnie zawartość patelni przenosimy do miski i odstawiamy do ostygnięcia
  • Dodajemy mięso, wybijamy jajo i całość dokładnie mieszamy
  • Do osobnej miski wkładamy majonez oraz konfiturę i dokładnie mieszamy
  • Dodajemy kapustę oraz marchew i ponownie mieszamy
  • Z masy mięsnej formujemy kotlety
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy kotlety i smażymy przez ok. 5 minut z każdej strony
  • Bułki kroimy na pół i wkładamy do nich kotlety oraz surówkę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia burgerów.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Indyk mięso mielone (500 g)
  • Bułka pszenna (320 g)
  • Kapusta włoska (300 g)
  • Szynka wieprzowa wędzona (150 g)
  • Cebula (105 g)
  • Majonez (100 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Żurawina konfitura (50 g)
  • Marchew (45 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa krem z marchewki

Warzywa myjemy i obieramy Odkładamy 10 marchewek na bok 3 marchewki oraz pozostałą włoszczyznę wrzucany do garnka z gotującą się wodą i gotujemy na małym ogniu Po 30 minutach dodajemy przyprawy, a także pozostałe marchewki….

WIĘCEJ >

Gulasz z marchewką

Marchewkę kroimy w drobną kostkę. Mięso mielone podsmażamy w rondelku na maśle klarowanym lub oleju kokosowym, po paru minutach dodajemy marchewkę i kilka łyżek wody. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem. Pilnujemy, by się nie…

WIĘCEJ >

Muffiny z bananami

Czekoladę ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Orzechy drobno siekamy Jajo wybijamy na talerz i lekko roztrzepujemy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Formę na muffiny wykładamy papierem do pieczenia Do miski przesiewamy…

WIĘCEJ >

Ciasto mandarynkowe z sorbetem bananowym

Przygotowujemy blaszkę do ciasta, jeśli mamy metalową, to wykładamy papierem do pieczenia Piekarnik ustawiamy na 190 stopni Mandarynki gotujemy 5 min od momentu jak woda zacznie wrzeć Następnie wyjmujemy i hartujemy, czyli wrzucamy do zimnej…

WIĘCEJ >