Chili z fasolką
Chili z fasolką
Przygotowanie
- Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
- Paprykę drobno siekamy (pestki usuwamy)
- W garnku rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę z czosnkiem i paprykę, mieszamy i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
- Dodajemy mięso, mieszamy i podsmażamy przez ok. 7-8 minut (do momentu, aż przestanie być surowe)
- Dodajemy pozostałe składniki, mieszamy i dusimy przez ok. 30 minut, co jakiś czas mieszając
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia chili.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Fasola czerwona z puszki (850 g)
- Woda (500 ml)
- Wołowina mięso mielone (455 g)
- Pomidor w puszce (425 g)
- Papryka czerwona (230 g)
- Cebula (105 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
- Mąka kokosowa (35 g)
- Czosnek (20 g)
- Chili w proszku (6 g)
- Papryka słodka mielona (proszek) (3 g)
- Kminek mielony (3 g)
- Sól kłodawska (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Żeberka duszone z czosnkiem
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 160 st. C Mięso posypujemy z każdej strony przyprawami (solą i pieprzem) Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy mięso i podsmażamy przez ok. 5-6 minut z każdej strony (tak, aby było zarumienione)…
WIĘCEJ >Zupa szparagowa
Szparagi obieramy, kroimy w małe kawałki i gotujemy łupiny w rosole przez 15 min Przecedzamy wywar Do gotowego wywaru dodajemy szparagi Wyciskamy sok z cytryny Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i…
WIĘCEJ >Wołowina curry po tajsku
Do rondla wlewamy 1/8 ilości mleka i zagotowujemy Dodajemy pastę i gotujemy przez ok. 2-3 minuty, cały czas mieszając Dodajemy cukier oraz sos sojowy i gotujemy przez ok. 1 minutę Wlewamy pozostałe mleko oraz bulion…
WIĘCEJ >Jajka w szynce na sałacie
Kapustę pekińską kroimy cienko nożem w paski Sałatę rwiemy w palcach Pomidora kroimy w cząstki Ogórka kroimy w plastry a następnie na pół plastry Marchewkę obieramy i trzemy na tarce na grubych oczkach Sałatę, kapustę…
WIĘCEJ >