fbpx
logo
Szukaj
open close

Chili z fasolką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cbacc1aef-b72d-434f-afa2-15a457bd0f28
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Chili z fasolką

Przygotowanie

  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Paprykę drobno siekamy (pestki usuwamy)
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i paprykę, mieszamy i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy mięso, mieszamy i podsmażamy przez ok. 7-8 minut (do momentu, aż przestanie być surowe)
  • Dodajemy pozostałe składniki, mieszamy i dusimy przez ok. 30 minut, co jakiś czas mieszając

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia chili.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 13
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Fasola czerwona z puszki (850 g)
  • Woda (500 ml)
  • Wołowina mięso mielone (455 g)
  • Pomidor w puszce (425 g)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Cebula (105 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Mąka kokosowa (35 g)
  • Czosnek (20 g)
  • Chili w proszku (6 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (3 g)
  • Kminek mielony (3 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Kotlet mielony z dzika z duszoną kiszoną kapustą i gotowanymi batatami

Kotlety z dzika: Mięso kroimy w mniejsze kawałki i mielimy w maszynce na standardowym sitku (szajbie) Między jedną partią mielonego mięsa a drugą wrzucamy marchew i pietruszkę Lekko solimy, pieprzymy i wyrabiany rękami masę mięsną…

WIĘCEJ >

Wołowina a’la curry z cukinią

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Cukinię kroimy w kostkę Pieczarki kroimy w ćwiartki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (smalec i olej) Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy mięso, cukinię oraz pieczarki, mieszamy…

WIĘCEJ >

Makaron karbowany z cukinii z szparagami i brokułami

Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy przez 2 min Szparagi i brokuł dzielimy na małe kawałki i dodajemy na patelnię Cukinię kroimy nożem karbowanym w plastry a…

WIĘCEJ >

Pieczone krewetki po kajeńsku

Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) i przenosimy do miski Cebulę z czosnkiem obieramy, drobno siekamy i przenosimy do blendera Do blendera dodajemy przyprawy oraz tłuszcz i całość dokładnie blendujemy Zawartość blendera…

WIĘCEJ >