fbpx
logo
Szukaj
open close

Pikantne chili z fasolką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2c00d406-f0fb-40a0-a50e-1cccecf49ee1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pikantne chili z fasolką

Przygotowanie

  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Chili drobno siekamy
  • Marchew obieramy i kroimy w kostkę
  • Paprykę kroimy w kostkę (gniazdo nasienne usuwamy)
  • W rondlu rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i chili i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty
  • Dodajemy marchew z papryką, mieszamy i całość podsmażamy przez ok. 5 minut
  • Fasolkę odsączamy z zalewy i płuczemy pod zimną, bieżącą wodą
  • Następnie do rondla dodajemy fasolkę, pomidory i przecier pomidorowy, dolewamy bulion, mieszamy i zagotowujemy
  • Zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przez ok. 20 minut
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy posiekaną zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych dań z chili.

Chili możesz podawać z dodatkiem ryżu, kaszy lub makaronu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 13
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Fasola czerwona z puszki (400 g)
  • Fasola biała z puszki (400 g)
  • Pomidor w puszce (400 g)
  • Bulion jarski (300 ml)
  • Marchew (200 g)
  • Papryka czerwona (150 g)
  • Papryka zielona (150 g)
  • Cebula (105 g)
  • Przecier pomidorowy (30 g)
  • Czosnek (15 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Chili (5 g)
  • Kolendra (świeża) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Jajo z awokado i szpinakiem

Jaja gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 4 minuty (na pół miękko) Awokado obieramy i kroimy w paski Na talerzu układamy szpinak, a obok kładziemy awokado i całość polewamy tłuszczem oraz posypujemy przyprawami Jaja odcedzamy,…

WIĘCEJ >

Zupa krem z cukinii (wegańska / wegetariańska)

Cukinie umyć, odciąć obie końcówki i pokroić w kostkę (jeśli już mamy dużą cukinię z dużymi pestkami, to kroimy cukinię w plastry grubości 1 cm i palcami wypychamy środek z każdego plastra (miąższ i pestki…

WIĘCEJ >

Frittata z sowami (kaniami)

Nagrzać piekarnik do temp. 180 st. C Grzyby oczyszczamy, usuwamy nóżki, kapelusze kroimy na kawałki Cebulę i czosnek obrać i pokroić w piórka lub półksiężyce Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć cebulę z czosnkiem przez…

WIĘCEJ >

Fritatta owocowa

Jabłko obieramy i kroimy w kostkę, banana kroimy w plastry. Lekko podsmażamy na niewielkiej ilości oleju jabłko i banana. Jajka wbijamy do miseczki, dokładnie mieszamy z przyprawami i wlewamy na patelnię z owocami. Smażymy na…

WIĘCEJ >