fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pikantne chili z fasolką

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-43
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pikantne chili z fasolką

Przygotowanie

  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Chili drobno siekamy
  • Marchew obieramy i kroimy w kostkę
  • Paprykę kroimy w kostkę (gniazdo nasienne usuwamy)
  • W rondlu rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i chili i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty
  • Dodajemy marchew z papryką, mieszamy i całość podsmażamy przez ok. 5 minut
  • Fasolkę odsączamy z zalewy i płuczemy pod zimną, bieżącą wodą
  • Następnie do rondla dodajemy fasolkę, pomidory i przecier pomidorowy, dolewamy bulion, mieszamy i zagotowujemy
  • Zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przez ok. 20 minut
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy posiekaną zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych dań z chili.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 13
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Fasola czerwona z puszki (400 g)
  • Fasola biała z puszki (400 g)
  • Pomidor w puszce (400 g)
  • Bulion jarski (300 ml)
  • Marchew (200 g)
  • Papryka czerwona (150 g)
  • Papryka zielona (150 g)
  • Cebula (105 g)
  • Przecier pomidorowy (30 g)
  • Czosnek (15 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Chili (5 g)
  • Kolendra (świeża) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kulki z kaszy kukurydzianej w sosie pomidorowym

Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu Do garnka wlewamy pomidory, dodajemy przecier oraz przyprawy, mieszamy i gotujemy przez ok. 5 minut Oliwki siekamy na kawałki Ser rozgniatamy Do miski wrzucamy kaszę, oliwki oraz ser i…

WIĘCEJ >

Kurczak, ryż, pomidory

Grillowana pierś z kurczaka Do miski wsypujemy przyprawy, dodajemy miód, tłuszcz, ocet, sos sojowy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i całość dokładnie mieszamy Mięso nacieramy przygotowaną marynatą i wkładamy do lodówki na ok. 2 godz….

WIĘCEJ >

Wołowina w sosie cebulowym i ryż z warzywami

Wołowina w sosie cebulowym Cebulę obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (olej) Kładziemy plastry mięsa i obsmażamy z każdej strony po ok. 5 minut (do zarumienienia) Dodajemy tłuszcz…

WIĘCEJ >

Udka z kurczaka pieczone z ananasem

Dzień wcześniej: udka z kurczaka płuczemy, obtaczamy w przyprawach Ananasa kroimy na kawałki o wielkości 2-3 cm Udka z kurczaka układamy w naczyniu żaroodpornym i przykrywamy kawałkami ananasa Wstawiamy do lodówki W dniu przygotowywania posiłku:…

WIĘCEJ >