fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Chleb z kminkiem i chili

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd932d578-890e-4e67-9cfc-cd45a3cbcc0e

Chleb z kminkiem i chili

Przygotowanie

  • Zmiksować jaja, olej i sól.
  • Przesiać mąkę z sodą i papryczką chili.
  • Połączyć wszystkie składniki razem, miksując dokładnie tak, aby nie było żadnych grudek.
  • Na końcu wsypać nasiona kminku.
  • Wylewamy ciasto do natłuszczonej foremki (ok. 12×22 cm),
  • Posypać pozostałym kminkiem i piec około 40 minut w temp 180 C.
  • Ostatnie 10 minut na termoobiegu, żeby skórka się zarumieniła.
  • Nie wyjmować chleba od razu z piekarnika, tylko poczekać, aż piekarnik trochę ostygnie.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia i nietolerancji – więcej informacji w piktogramach.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 10
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 szklanka mąki kokosowej (130 g)
  • 6 jaj kurzych roz. M (ok. 306 g)
  • 4 łyżki roztopionego oleju kokosowego (100 ml)
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej (5 g)
  • ½ łyżeczki mielonego chilli (2 g)
  • 1 łyżeczka całego kminku (5 g)
  • Kminek do posypania wierzchu chleba
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Foremka - keksówka, Piekarnik, Sitko
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Bulion grzybowy

Dzień wcześniej wsypujemy grzyby do garnka i zalewamy 1l zimnej wody z kranu Zostawiamy na 8 godz. (najlepiej na noc) Rosół dolewamy do grzybów zalanych wodą i zaczynamy gotować Gotujemy na małym ogniu przez 2…

WIĘCEJ >

Ryż z kalafiora zasmażany z indykiem i warzywami

Indyka pokroić w paski Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Boczek pokroić w kostkę Imbir obrać i posiekać Paprykę pokroić w paseczki W garnku rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Zasmażamy indyka przez 2 min Dodajemy…

WIĘCEJ >

Makaron z białej rzodkwi w sosie szparagowo – jajecznym (wegetariański)

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę Szparagi obrać (prowadzić nożem milimetr przy milimetrze, żeby żadne włókno nie zostało) Obrane szparagi wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy 6 min Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy…

WIĘCEJ >

Chleb ziemniaczany

Ziemniaki obrać, ugotować i przełożyć na sito Drożdże pokruszyć do jakiejś miseczki, dodać miód i zamieszać, aż się drożdże rozpuszczą Ubić ziemniaki tłuczkiem do puree Dodać wodę, sól i mąkę gryczaną. Wymieszać w misce Przykryć…

WIĘCEJ >