fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Chleb z kminkiem i chili

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd932d578-890e-4e67-9cfc-cd45a3cbcc0e
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Chleb z kminkiem i chili

Przygotowanie

  • Zmiksować jaja, olej i sól.
  • Przesiać mąkę z sodą i papryczką chili.
  • Połączyć wszystkie składniki razem, miksując dokładnie tak, aby nie było żadnych grudek.
  • Na końcu wsypać nasiona kminku.
  • Wylewamy ciasto do natłuszczonej foremki (ok. 12×22 cm),
  • Posypać pozostałym kminkiem i piec około 40 minut w temp 180 C.
  • Ostatnie 10 minut na termoobiegu, żeby skórka się zarumieniła.
  • Nie wyjmować chleba od razu z piekarnika, tylko poczekać, aż piekarnik trochę ostygnie.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia i nietolerancji – więcej informacji w piktogramach.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 10
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 szklanka mąki kokosowej (130 g)
  • 6 jaj kurzych roz. M (ok. 306 g)
  • 4 łyżki roztopionego oleju kokosowego (100 ml)
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej (5 g)
  • ½ łyżeczki mielonego chilli (2 g)
  • 1 łyżeczka całego kminku (5 g)
  • Kminek do posypania wierzchu chleba
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Foremka - keksówka, Piekarnik, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jajka zapiekane w awokado

Rozgrzewamy piekarnik do 180 st. C Awokado obieramy ze skóry Przekrawamy wzdłuż na pół i wyrzucamy pestkę Odcinamy delikatnie dół awokado, w ten sposób, żeby mogło stać poziomo i się nie przewracało Lekko solimy i…

WIĘCEJ >

Szparagowo – brokułowa sałatka z jajkami w koszulkach

Brokuł podzielić na „róże”, ugotować we wrzącej osolonej wodzie przez 6 min W osobnym garnku gotujemy litr wody z octem i płaską łyżeczką soli Gdy woda zacznie wrzeć w garnku, łyżką mieszamy, żeby woda zaczęła…

WIĘCEJ >

Zapiekanka pomidorowo-bakłażanowa z indyka

Włączamy piekarnik: 180 st. C, opcja pieczenia „góra-dół”.  Bakłażana kroimy w ok 2 cm kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę. Z batata obieraczką robimy wstążki lub kroimy w cienkie paski. Na patelni podsmażamy mięso z cebulą…

WIĘCEJ >

Gulasz wołowy z dynią

Wołowinę myjemy i kroimy na kawałki Wrzucamy do garnka i włączamy palnik Pozwalamy wołowinie obsmażyć się z każdej strony (mięso puszcza soki, nie przypala się) Następnie mięso zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia Zmniejszamy ogień…

WIĘCEJ >