fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Chleb z kminkiem i chili

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd932d578-890e-4e67-9cfc-cd45a3cbcc0e
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Chleb z kminkiem i chili

Przygotowanie

  • Zmiksować jaja, olej i sól.
  • Przesiać mąkę z sodą i papryczką chili.
  • Połączyć wszystkie składniki razem, miksując dokładnie tak, aby nie było żadnych grudek.
  • Na końcu wsypać nasiona kminku.
  • Wylewamy ciasto do natłuszczonej foremki (ok. 12×22 cm),
  • Posypać pozostałym kminkiem i piec około 40 minut w temp 180 C.
  • Ostatnie 10 minut na termoobiegu, żeby skórka się zarumieniła.
  • Nie wyjmować chleba od razu z piekarnika, tylko poczekać, aż piekarnik trochę ostygnie.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia i nietolerancji – więcej informacji w piktogramach.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 10
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 szklanka mąki kokosowej (130 g)
  • 6 jaj kurzych roz. M (ok. 306 g)
  • 4 łyżki roztopionego oleju kokosowego (100 ml)
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej (5 g)
  • ½ łyżeczki mielonego chilli (2 g)
  • 1 łyżeczka całego kminku (5 g)
  • Kminek do posypania wierzchu chleba
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Foremka - keksówka, Piekarnik, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chlebek bananowy

Banany obieramy ze skórki i rozdrabniamy tłuczkiem do ziemniaków. Dodajemy mus jabłkowy, pastę kokosową i mieszamy wszystko ręcznym mikserem. Do masy dodajemy mąkę kokosową, cynamon, sodę i sól i znowu miksujemy masę do połączenia składników….

WIĘCEJ >

Gulasz z cielęciny

Cielęcinę kroimy w kostkę. Obieramy marchewki i kroimy w plastry, pomidora w kostkę. Rozgrzewamy na patelni masło i podsmażamy na nim mięso z warzywami przez kilka minut. Dodajemy przyprawy. Przekładamy zawartość patelni do misy wolnowaru…

WIĘCEJ >

Krem szparagowy (na wywarze kostnym)

Szparagi obrać Obrane szparagi pokroić w małe kawałki (2 – 3 cm) Łupiny/obierki wrzucić do garnka, zalać bulionem, gotować 15 min Wyjąć łupiny szumówką i wyrzucić Wrzucić pokrojone szparagi Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę…

WIĘCEJ >

Tatar z sarny z konfiturą z borowików i cebulą

Konfitura Grzyby, jeśli mamy świeże to czyścimy z piasku, igliwia Jeśli mamy duże grzyby, to kroimy na mniejsze kawałki Wkładamy grzyby do garnka, zalewamy wodą Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie Gotujemy przez 10 minut…

WIĘCEJ >