Chleb żytni z twarożkiem, jajem i ogórkiem
Chleb żytni z twarożkiem, jajem i ogórkiem
Przygotowanie
- Jajo gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 6-7 minut (na twardo)
- Następnie jajo odcedzamy, obieramy ze skorupki i kroimy w plastry
- Ogórka obieramy i kroimy w plastry
- Na kanapki nakładamy twaróg, jajo oraz ogórka i całość posypujemy przyprawami
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Chleb żytni na zakwasie (70 g)
- Jajo kurze (51 g)
- Ser twarogowy krowi (50 g)
- Ogórek gruntowy (35 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Powiązane przepisy
Chleb z twarożkiem
Do miski wkładamy twaróg, dodajemy jogurt oraz przyprawy i dokładnie mieszamy Twarożek nakładamy na kromki chleba
WIĘCEJ >Kanapki z musem ogórkowym i fetą
Warzywa obieramy, kroimy na kawałki i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) Dodajemy przyprawy i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji Ser kroimy w kostkę Bułki kroimy w plastry Na każdy kawałek…
WIĘCEJ >Kanapki z awokado, rzodkiewką i roszponką
Awokado obieramy i kroimy w plastry Rzodkiewkę kroimy w plastry Kanapki smarujemy tłuszczem, układamy na nich roszponkę, awokado oraz rzodkiewkę i posypujemy przyprawami (jeśli są podane w składnikach)
WIĘCEJ >Pasta z awokado i oliwek z chlebem gryczanym
Awokado obieramy, pestkę wyrzucamy Wrzucamy awokado do naczynia, w którym będziemy blendować (najlepiej blenderem ręcznym) Obieramy czosnek i dorzucamy Wyciskamy sok z cytryny do naczynia Dodajemy oliwę Lekko solimy i pieprzymy Miksujmy Nakładamy pastę na…
WIĘCEJ >