fbpx
logo
Szukaj
open close

Pasta z awokado i oliwek z chlebem gryczanym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz3-2-6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pasta z awokado i oliwek z chlebem gryczanym

Przygotowanie

  • Awokado obieramy, pestkę wyrzucamy
  • Wrzucamy awokado do naczynia, w którym będziemy blendować (najlepiej blenderem ręcznym)
  • Obieramy czosnek i dorzucamy
  • Wyciskamy sok z cytryny do naczynia
  • Dodajemy oliwę
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Miksujmy
  • Nakładamy pastę na kromki chleba gryczanego

Rady dietetyka

Jeśli masz czas – upiecz własny chleb, skorzystaj z podpiętych, powiązanych przepisów. Najlepszy będzie chleb na zakwasie.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Awokado (140 g)
  • Chleb gryczany (na drożdżach) (50 g)
  • Oliwki czarne (45 g)
  • Cytryna (40 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Miska, Nóż, Praska do czosnku

Alergeny

Histamina 3

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Zupa ogórkowa

Marchew, pietruszkę, seler, czosnek i cebulę obieramy Kroimy wszystkie warzywa w kostkę lub paseczki/julienne W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy warzywa i podsmażamy przez 5 min Zalewamy rosołem Gotujemy 15 min Ogórki trzemy na tarce o…

WIĘCEJ >

Krem z kalafiora (wegański / wegetariański)

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Kalafior dzielimy na małe różyczki W garnku rozpuszczamy tłuszcz Dodajemy cebule, podsmażamy 3 minuty Dodajemy kalafior Podsmażamy 3 min Zalewamy bulionem Gotujemy 10 min Miksujemy blenderem Próbujemy, doprawiamy solą…

WIĘCEJ >

Truskawki

Truskawki umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >

Zielony koktajl z awokado i ogórkiem

Awokado i ogórka obieramy i kroimy na drobne kawałki. Wkładamy do blendera Dodajemy pozostałe składniki i miksujemy

WIĘCEJ >