fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasta z awokado i oliwek z chlebem gryczanym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz3-2-6
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pasta z awokado i oliwek z chlebem gryczanym

Przygotowanie

  • Awokado obieramy, pestkę wyrzucamy
  • Wrzucamy awokado do naczynia, w którym będziemy blendować (najlepiej blenderem ręcznym)
  • Obieramy czosnek i dorzucamy
  • Wyciskamy sok z cytryny do naczynia
  • Dodajemy oliwę
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Miksujmy
  • Nakładamy pastę na kromki chleba gryczanego

Rady dietetyka

Jeśli masz czas – upiecz własny chleb, skorzystaj z podpiętych, powiązanych przepisów. Najlepszy będzie chleb na zakwasie.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Awokado (140 g)
  • Chleb gryczany (na drożdżach) (50 g)
  • Oliwki czarne (45 g)
  • Cytryna (40 g)
  • Czosnek (świeży) (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Miska, Nóż, Praska do czosnku

Alergeny

Histamina 3

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zielony koktajl z awokado i ogórkiem

Awokado i ogórka obieramy i kroimy na drobne kawałki. Wkładamy do blendera Dodajemy pozostałe składniki i miksujemy

WIĘCEJ >

Porzeczki czarne lub czerwone

Porzeczki umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >

Medalion z polędwiczki wieprzowej na ryżu z warzywami i duszoną marchewką z estragonem

Polędwiczkę kroimy na 3 części, lekko rozbijamy, żeby nadać kształt medalionu Solimy i pieprzymy Ryż gotujemy w wrzącej, osolonej wodzie do miękkości i odcedzamy na sitku Marchewkę obieramy, pół jednej marchewki kroimy w kostkę, resztę…

WIĘCEJ >

Sałatka jarzynowa w koszyczkach z wędzonego boczku

Plastry boczku układamy na krzyż w formie do muffinek. Wkładamy formę do piekarnika i nastawiamy go na 180 stopni z termoobiegiem. Piekarnik nie musi być nagrzany. Podczas podgrzewania, tłuszcz z boczku będzie się wolno wytapiał….

WIĘCEJ >