fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Chleb żytni na zakwasie z dobrej piekarni – kanapki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c742-1

Chleb żytni na zakwasie z dobrej piekarni – kanapki

Przygotowanie

  • Pokrój chleb
  • Posmaruj masłem lub pastą wegańską (inspiracje znajdziesz w przepisach powiązanych)
  • Nałóż ulubione warzywa, zgodnie z tym co możesz i lubisz jeść

Rady dietetyka

Chleb możesz posmarować masłem lub pastą. Możesz go zjeść na słodko lub wytrawnie. Pamiętaj, by składniki dopasować do swojego planu odżywiania i nietolerancji. Piktogramy z rodzajem diety znajdziesz pod przepisami powiązanymi.

Uwagi

W przepisach powiązanych znajdziesz również przepisy na chleb gryczany własnej roboty.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 2
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 4 kromki chleba żytniego na zakwasie (140 g)
  • Masło (20 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Comber z królika pieczony z warzywami

Comber nacieramy solą, polewamy sokiem z cytryny. Dodajemy liście laurowe. Odstawiamy na noc do lodówki. Warzywa gotujemy na pół twardo (buraki osobno, żeby nie zabarwiły pozostałych warzyw). Nagrzewamy piekarnik do 180°C. Na patelni rozgrzewamy olej…

WIĘCEJ >

Zupa kokosowo – buraczkowa (wegańska / wegetariańska)

Bulion z mlekiem wlewamy do garnka Marchew i pietruszkę obieramy, kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka i zaczynamy gotować Buraki kroimy w kostkę i dodajemy do gotującej zupy Czosnek obieramy, siekamy i dodajemy do zupy…

WIĘCEJ >

Gryczane ciasto szpinakowe

Ciasto kruche Wszystkie składniki wrzucamy do miski i mieszamy Wykładamy ciastem formę do tarty Najłatwiej zmoczyć dłoń, położyć kawałki ciasta i wilgotną dłonią rozpłaszczać Pieczemy ciasto w piekarniku 10 min w temp. 180 st. C…

WIĘCEJ >

Gruszki duszone w sosie kokosowo-waniliowym z sorbetem truskawkowym

Gruszki: Wycisnąć sok z cytryny i przelać przez sitko (żeby nie było pestek) Laskę waniliową przekroić wzdłuż na pół Gruszki obrać, przekroić na pół, wydłubać pestki i ogonek Gotujemy gruszki na parze, jeśli nie mamy…

WIĘCEJ >