fbpx
logo
Szukaj
open close

Chrupiące krakersy z parmezanu

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c630b5326-a34d-4bf6-a625-9e11fd187597
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Chrupiące krakersy z parmezanu

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia i lekko nacieramy go tłuszczem
  • Parmezan przenosimy na blachę (robimy kilka równych kopców z parmezanu w równych odległościach i delikatnie „rozsmarowujemy”, tak żeby były płaskie)
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 5 minut (pieczemy do momentu, aż krawędzie zbrązowieją, ale środki pozostaną blade)
  • Po tym czasie wyciągamy blachę z piekarnika, a krakersy przenosimy łopatką na ręcznik papierowy
  • Delikatnie osuszamy krakersy ręcznikiem papierowym i pozostawiamy do ostygnięcia
  • Krakersy przechowujemy w zamkniętym pojemniku do 4 dni

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 2
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Ser Parmezan (230 g)
  • Masło (15 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Łopatka silikonowa, Papier do pieczenia, Piekarnik, Ręcznik papierowy

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ryba po grecku

Marchew, pietruszkę i seler obieramy Trzemy warzywa na tarce na grubych oczkach Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce W garnku rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu Wrzucamy cebulę, podsmażamy 4 min Dodajemy koncentrat pomidorowy i podsmażamy 3…

WIĘCEJ >

Surówka z kapusty pekińskiej z awokado, kiełkami rzodkiewki

Kapustę pekińską siekamy dość drobno. Awokado obieramy, kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem z połowy limonki. Kiełki rzodkiewki płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy na sicie. Przygotowujemy sos. W miseczce mieszamy oliwę, sok z limonki,…

WIĘCEJ >

Mus czekoladowy z owocami

Jabłko i banana obieramy, kroimy w mniejsze kawałki, umieszczamy w misce, dodajemy kakao i miksujemy blenderem na gładką masę Mus nakładamy łyżką do pucharków i dekorujemy pestkami granatu, kawałkami gruszki i połówkami winogrona oraz listkami mięty

WIĘCEJ >