fbpx
logo
Szukaj
open close

Chrupiący pieczony dorsz

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd5e777ea-b565-4bef-ac94-30b4e976b2b0
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Chrupiący pieczony dorsz

Przygotowanie

  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Cebulę z czosnkiem obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski z serem
  • Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski z serem
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C
  • Formę do pieczenia smarujemy tłuszczem
  • Do formy wkładamy rybę i posypujemy przyprawami (pieprzem)
  • Do miski z serem wsypujemy bułkę tartą, dodajemy skórkę z cytryny oraz tłuszcz i całość dokładnie mieszamy
  • Mieszankę równomiernie rozkładamy na filetach, a następnie wkładamy formę do piekarnika na ok. 20 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dorsza.

Dorsza możesz podawać z dodatkiem ulubionych warzyw.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Dorsz atlantycki (świeży) (800 g)
  • Cebula (210 g)
  • Bułka tarta (50 g)
  • Ser Parmezan (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (15 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (9 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Cytryna – skórka (3 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Forma do pieczenia, Miska, Nóż, Piekarnik, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Porzeczki czarne lub czerwone

Porzeczki umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >

Grasica cielęca z kurkami i młodymi ziemniakami i sałatką

Grasica z kurkami: Przygotowujemy garnek do którego wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Przygotowujemy miskę z zimną wodą Wrzucamy grasicę do wrzątku Mieszamy i na bardzo małym ogniu gotujemy 2 minuty Przekładamy sparzoną grasicę do…

WIĘCEJ >

Jaglanka z borówkami i płatkami migdała

Kaszę gotujemy w wodzie lub mleku roślinnym (proporcja 1 część ryżu, 4 części płynu) przez około 15 minut lub do pochłonięcia całej wilgoci Całość przelewamy do miseczki, następnie dodajemy garść borówek i posypujemy płatkami migdałowymi

WIĘCEJ >

Paprykarz domowy

Ryż gotujemy około 10 – 12 minut Warzywa trzemy na tarce, cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na tłuszczu Gdy będą miękkie, dodajemy przecier pomidorowy, ryż oraz paprykę i sól Wszystko przez chwilę dusimy, żeby smaki się wymieszały

WIĘCEJ >