fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Chrupiący pieczony dorsz

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd5e777ea-b565-4bef-ac94-30b4e976b2b0
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Chrupiący pieczony dorsz

Przygotowanie

  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Cebulę z czosnkiem obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski z serem
  • Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski z serem
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C
  • Formę do pieczenia smarujemy tłuszczem
  • Do formy wkładamy rybę i posypujemy przyprawami (pieprzem)
  • Do miski z serem wsypujemy bułkę tartą, dodajemy skórkę z cytryny oraz tłuszcz i całość dokładnie mieszamy
  • Mieszankę równomiernie rozkładamy na filetach, a następnie wkładamy formę do piekarnika na ok. 20 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dorsza.

Dorsza możesz podawać z dodatkiem ulubionych warzyw.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Dorsz atlantycki (świeży) (800 g)
  • Cebula (210 g)
  • Bułka tarta (50 g)
  • Ser Parmezan (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (15 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (9 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Cytryna – skórka (3 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Forma do pieczenia, Miska, Nóż, Piekarnik, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jajka faszerowane bekonem i serem

Jaja gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo) Następnie jaja odcedzamy, obieramy ze skorupy i kroimy wzdłuż na pół Z jaj wyciągamy żółtka i przenosimy do miski Białka kładziemy na talerzu…

WIĘCEJ >

Kurczak w kokosowym sosie curry

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Mięso kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy mięso i podsmażamy przez ok. 7-8 minut (do momentu, aż się zarumieni)…

WIĘCEJ >

Szpinakowe curry z indyka z ryżem z kalafiora

Indyka kroimy w paseczki Świeży szpinak myjmy i osuszamy na sicie, mrożony wyjmujemy kilka godzin wcześniej z zamrażarki Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Paprykę kroimy w paseczki Imbir obieramy i drobno kroimy/siekamy…

WIĘCEJ >

Koktajl z owoców tropikalnych z dodatkiem wątróbki

Pomarańczę obieramy i dzielimy na kawałki i wrzucamy do blendera kielichowego Banana obieramy i dorzucamy do blendera Dodajemy wątrobę Dolewamy wodę kokosową Miksujemy 15 sekund 

WIĘCEJ >