fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Dorsz na koprze włoskim

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-167
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Dorsz na koprze włoskim

Przygotowanie

  • Rybę oczyszczamy, skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy z każdej strony przyprawami
  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Koper oczyszczamy i siekamy zieloną część, a bulwę kroimy wzdłuż na kilka części
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy koper (bulwę) i podsmażamy przez ok. 4-5 minut
  • Dolewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia
  • Zmniejszamy ogień, kładziemy na warzywa rybę, przykrywamy pokrywką i dusimy przez ok. 15-20 minut
  • Gotowe danie posypujemy łodyżkami kopru

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dorsza.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Fenkuł (koper włoski) (500 g)
  • Dorsz atlantycki (świeży) (400 g)
  • Cebula (250 g)
  • Woda (100 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Sok z cytryny (6 ml)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Pokrywka do patelni

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gryczanka z jogurtem i miętą

Kaszę gryczaną gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości Następnie dodajemy jogurt i mieszamy Gdy gryczanka trochę ostygnie – dodajemy posiekane listki mięty

WIĘCEJ >

Chrupiący pieczony dorsz

Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Cebulę z czosnkiem obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski z serem Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski z serem Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st….

WIĘCEJ >

Pieczona ryba w sosie pomidorowym

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Pomidorki sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy na pół W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy pomidory, dolewamy wodę i…

WIĘCEJ >

Dziecięcy pancakes – truskawkowe słoneczko

Do miksera wkładamy wszystkie składniki (poza owocami i rodzynkami) i całość dokładnie miksujemy na konsystencję gęstej śmietany Rozgrzewamy patelnię Wylewamy porcję ciasta i smażymy pancakesy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony Z truskawek usuwamy…

WIĘCEJ >