fbpx
logo
Szukaj
open close

Ciasto czekoladowo-malinowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c98cecdf2-64fc-4a9c-9399-2afeb27dac5a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Ciasto czekoladowo-malinowe

Przygotowanie

  • Banana obieramy, kroimy na kawałki, wrzucamy do miski i rozgniatamy widelcem
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Formę wykładamy papierem do pieczenia
  • Do miski wsypujemy kakao, dolewamy mleko i dokładnie mieszamy
  • Dodajemy banana oraz cukier trzcinowy i ucieramy do momentu połączenia się składników
  • W osobnej misce ubijamy białka do momentu, aż piana zacznie się robić biała i będzie lekko sztywna
  • Następnie łączymy pianę z masą czekoladową
  • Do masy przesiewamy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszamy
  • Dodajemy maliny i ponownie całość delikatnie mieszamy
  • Ciasto przenosimy do przygotowanej formy i wkładamy do piekarnika na ok. 35-40 minut
  • Po tym czasie wyciągamy formę z piekarnika i odstawiamy do ostygnięcia
  • Na koniec posypujemy ciasto cukrem pudrem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ciast.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • Mąka orkiszowa (250 g)
  • Malina mrożona (200 g)
  • Cukier trzcinowy (200 g)
  • Jajo białko (150 g)
  • Mleko kokosowe (100 ml)
  • Banan (100 g)
  • Kakao w proszku (30 g)
  • Cukier puder (trzcinowy) (20 g)
  • Proszek do pieczenia (4 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Forma do pieczenia, Mikser, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Pudding waniliowo-pomarańczowy

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 160 st. C Kokilki smarujemy tłuszczem W rondlu zagotowujemy wodę Na wrzątek wrzucamy ryż i gotujemy przez ok. 5 minut, od czasu do czasu mieszając Po tym czasie ryż odsączamy i…

WIĘCEJ >

Shake gruszkowo – imbirowy

Gruszkę kroimy w mniejsze kawałki Imbir obieramy Mleko, imbir, gruszkę umieszczamy w blenderze kielichowym Miksujemy przez 30 sekund 

WIĘCEJ >

Zupa selerowo-pistacjowa

Selera obieramy i kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Pistacje obieramy Gruszkę kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, podsmażamy 3 min Dodajemy gruszkę i seler, podsmażamy 3 min Zalewamy…

WIĘCEJ >

Chleb kukurydziany z mąki kokosowej

Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi Do miski wybijamy jaja, dodajemy tłuszcz, miód i przyprawy (wanilię z której wydłubujemy nasiona i sól) i całość dokładnie miksujemy Mąkę z proszkiem przesiewamy…

WIĘCEJ >