fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ciasto czekoladowo-malinowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c98cecdf2-64fc-4a9c-9399-2afeb27dac5a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Ciasto czekoladowo-malinowe

Przygotowanie

  • Banana obieramy, kroimy na kawałki, wrzucamy do miski i rozgniatamy widelcem
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Formę wykładamy papierem do pieczenia
  • Do miski wsypujemy kakao, dolewamy mleko i dokładnie mieszamy
  • Dodajemy banana oraz cukier trzcinowy i ucieramy do momentu połączenia się składników
  • W osobnej misce ubijamy białka do momentu, aż piana zacznie się robić biała i będzie lekko sztywna
  • Następnie łączymy pianę z masą czekoladową
  • Do masy przesiewamy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszamy
  • Dodajemy maliny i ponownie całość delikatnie mieszamy
  • Ciasto przenosimy do przygotowanej formy i wkładamy do piekarnika na ok. 35-40 minut
  • Po tym czasie wyciągamy formę z piekarnika i odstawiamy do ostygnięcia
  • Na koniec posypujemy ciasto cukrem pudrem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ciast.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • Mąka orkiszowa (250 g)
  • Malina mrożona (200 g)
  • Cukier trzcinowy (200 g)
  • Jajo białko (150 g)
  • Mleko kokosowe (100 ml)
  • Banan (100 g)
  • Kakao w proszku (30 g)
  • Cukier puder (trzcinowy) (20 g)
  • Proszek do pieczenia (4 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Forma do pieczenia, Mikser, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kiełbaski z indyka z estragonem

Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski Do miski dodajemy mięso, bułkę i przyprawy (zioła prowansalskie i sól), wybijamy jajo i całość dokładnie mieszamy Następnie przykrywamy miskę…

WIĘCEJ >

Owsianka z mlekiem roślinnym i z nasionami słonecznika

Płatki owsiane zagotowujemy w mleku (jeśli płyn odparuje, to możemy dolać wody) Posypujemy nasionami słonecznika i podajemy

WIĘCEJ >

Krem jaglano-kokosowy

Kaszę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu) Po tym czasie kasza powinna wchłonąć całą wodę i być miękka Do kaszy dodajemy pozostałe składniki (poza owocami) i całość…

WIĘCEJ >

Placki kukurydziane

W garnku rozpuszczamy tłuszcz i wyłączamy kuchenkę Dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy Rozgrzewamy patelnię Kładziemy porcję ciasta i smażymy małe plecki przez ok. 3-4 minuty z każdej strony

WIĘCEJ >