Cielęca wątróbka z szałwią

Cielęca wątróbka z szałwią
Przygotowanie
- Wątróbkę kroimy w cienkie plastry
- Czosnek obieramy i drobno siekamy
- Zieleninę drobno siekamy
- Do miski wsypujemy mąkę oraz przyprawy (sól i pieprz) i mieszamy, a następnie obtaczamy w niej wątróbkę
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (oliwę i masło)
- Wrzucamy czosnek oraz mięso i smażymy przez ok. 1-2 minuty
- Dodajemy zieleninę, dolewamy bulion i gotujemy przez ok. 2 minuty
- Wątróbkę ściągamy z patelni i kładziemy na półmisku
- Na patelnię wlewamy wino, dodajemy przyprawy (sól i pieprz), doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez ok. 1 minutę, cały czas mieszając
- Wątróbkę polewamy sosem i podajemy
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z wątróbką.
Autor
Lista składników
- Kurczak wątróbka (500 g)
- Masło (25 g)
- Mąka ryżowa (12 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.