fbpx
logo
Szukaj
open close

Cielęca wątróbka z szałwią

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c73bcf3fe-148b-4d1a-a89c-b9504a6d7c9e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Cielęca wątróbka z szałwią

Przygotowanie

  • Wątróbkę kroimy w cienkie plastry
  • Czosnek obieramy i drobno siekamy
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Do miski wsypujemy mąkę oraz przyprawy (sól i pieprz) i mieszamy, a następnie obtaczamy w niej wątróbkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (oliwę i masło)
  • Wrzucamy czosnek oraz mięso i smażymy przez ok. 1-2 minuty
  • Dodajemy zieleninę, dolewamy bulion i gotujemy przez ok. 2 minuty
  • Wątróbkę ściągamy z patelni i kładziemy na półmisku
  • Na patelnię wlewamy wino, dodajemy przyprawy (sól i pieprz), doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez ok. 1 minutę, cały czas mieszając
  • Wątróbkę polewamy sosem i podajemy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z wątróbką.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Kurczak wątróbka (500 g)
  • Masło (25 g)
  • Mąka ryżowa (12 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Zapiekanka serowa

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 175 st. C Rozgrzewamy patelnię Wrzucamy mięso i podsmażamy przez ok. 6-7 minut (do momentu, aż przestanie być surowe) W między czasie ściągamy z patelni nadmiar tłuszczu Cebulę obieramy i kroimy…

WIĘCEJ >

Ryżanka z bakaliami

Ryż gotujemy w wodzie lub mleku roślinnym (proporcja 1 część ryżu, 4 części płynu) przez około 15 minut lub do pochłonięcia całej wilgoci Całość przelewamy do miseczki, następnie dodajemy garść ulubionych bakalii (orzechy, pestki, rodzynki)

WIĘCEJ >

Dziecięce placki warzywne

Cebulę, ziemniaki i marchew obieramy Wszystkie warzywa ścieramy na grubych oczkach tarki do miski, dodajemy przyprawy, mieszamy i odstawiamy na ok. 15 minut Po tym czasie odciskamy warzywa z nadmiaru wody Jaja wybijamy do miski…

WIĘCEJ >

Pierś kaczki z żurawiną i ziemniakami

Pierś kaczki z żurawiną Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C (z funkcją grzania góra-dół) Skórę piersi kaczki lekko nacinamy pod skosem w dwie strony (tak aby powstały drobne rąby na połowę głębokości skóry) Następnie…

WIĘCEJ >