fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wątróbka z rukolą i malinami z dodatkiem fasolki szparagowej

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd8a6e950-f6d7-4a9b-9782-7f590404e3fa
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Wątróbka z rukolą i malinami z dodatkiem fasolki szparagowej

Przygotowanie

  • Z fasolki odcinamy końcówki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 10-15 minut (do miękkości)
  • Połowę ilości malin blendujemy na jednolitą konsystencję
  • Cebulę obieramy i kroimy w piórka
  • Mięso kroimy w plastry
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 2-4 minuty z każdej strony
  • Dodajemy cebulę i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Wyłączamy kuchenkę i posypujemy mięso przyprawami
  • Na talerzu rozkładamy rukolę, na wierzch kładziemy mięso i całość polewamy sosem malinowym oraz posypujemy malinami, a obok kładziemy fasolkę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia wątróbki.

Sałatkę możesz opcjonalnie posypać pestkami dyni lub innymi ziarnami.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Cielęcina wątroba (180 g)
  • Fasola szparagowa żółta (świeża) (150 g)
  • Malina (100 g)
  • Cebula czerwona (30 g)
  • Rukola (20 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Sól himalajska (1.5 g)
  • Tymianek suszony (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Garnek, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa z mięsem

Do miski wkładamy mięso, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pokruszony ser, sos sojowy oraz przyprawy i całość dokładnie mieszamy Do osobnej miski wsypujemy mąkę Z masy mięsnej formujemy małe kulki, które następnie obtaczamy w mące…

WIĘCEJ >

Rolada z karkówki faszerowana duszonym porem z grillowanymi warzywami

Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Pora przekroić na pół, wypłukać pod bieżącą wodą, żeby nie było piasku między liśćmi i pokroić w półksiężyce Nagrzewamy piekarnik do 180 st. C Na patelni rozgrzewamy…

WIĘCEJ >

Paprykowa karkówka

Papryki kroimy na pół i układamy na rozgrzanej patelni grillowej Obok kładziemy mięso Dodajemy masło Smażymy przez 10 minut, co jakiś czas obracając Dodajemy oliwki i solimy Smażymy jeszcze przez kilka minut Podajemy

WIĘCEJ >

Deser jabłkowo-limonkowy

Do rondla wsypujemy cukier, dolewamy wodę i zagotowujemy Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze przez ok. 5 minut Ściągamy rondel z kuchenki i odstawiamy do ostygnięcia Zawartość rondla przelewamy do pojemnika do mrożenia, dolewamy sok…

WIĘCEJ >