fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wątróbka z rukolą i malinami z dodatkiem fasolki szparagowej

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-215
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Wątróbka z rukolą i malinami z dodatkiem fasolki szparagowej

Przygotowanie

  • Z fasolki odcinamy końcówki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 10-15 minut (do miękkości)
  • Połowę ilości malin blendujemy na jednolitą konsystencję
  • Cebulę obieramy i kroimy w piórka
  • Mięso kroimy w plastry
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 2-4 minuty z każdej strony
  • Dodajemy cebulę i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Wyłączamy kuchenkę i posypujemy mięso przyprawami
  • Na talerzu rozkładamy rukolę, na wierzch kładziemy mięso i całość polewamy sosem malinowym oraz posypujemy malinami, a obok kładziemy fasolkę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia wątróbki.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Cielęcina wątroba (180 g)
  • Fasola szparagowa żółta (świeża) (150 g)
  • Malina (100 g)
  • Cebula czerwona (30 g)
  • Rukola (20 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Sól himalajska (1.5 g)
  • Tymianek suszony (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Garnek, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Komosa ryżowa z bakaliami

Komosę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Jagody Goji oraz żurawinę zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na ok. 5 minut, a następnie odsączamy Rozgrzewamy patelnię Wsypujemy pestki dyni oraz orzechy i prażymy przez ok….

WIĘCEJ >

Kanapki dziecięce z warzywami

Kromki chleba smarujemy tłuszczem Ogórka kroimy w plastry Oliwki kroimy wzdłuż na pół Szynkę kroimy w grube paski Pomidora kroimy w plastry Na połowę ilości kanapek nakładamy sałatę, szynkę i pomidora, składamy drugą połową kanapek…

WIĘCEJ >

Sałatka z tuńczykiem, jajkiem i awokado

Sałatę drzemy w palcach Awokado kroimy wzdłuż na pół i cześć bez pestki obieramy i kroimy w paski Jajko obieramy, kroimy na ćwiartki Ogórka kroimy w półplastry Pomidorki kroimy na połówki Paprykę kroimy z paseczki…

WIĘCEJ >

Sałata rzymska z pieczonym dorszem

Rybę kładziemy w naczyniu, lekko solimy i pieprzymy Dodajemy tłuszcz Pieczemy w piekarniku przez 20 min w temp. 180 st. C Sałatę układamy na talerzu Pomidory kroimy w paski lub na pół i układamy na…

WIĘCEJ >