Wątróbka z rukolą i malinami z dodatkiem fasolki szparagowej
Wątróbka z rukolą i malinami z dodatkiem fasolki szparagowej
Przygotowanie
- Z fasolki odcinamy końcówki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 10-15 minut (do miękkości)
- Połowę ilości malin blendujemy na jednolitą konsystencję
- Cebulę obieramy i kroimy w piórka
- Mięso kroimy w plastry
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 2-4 minuty z każdej strony
- Dodajemy cebulę i smażymy przez ok. 2-3 minuty
- Wyłączamy kuchenkę i posypujemy mięso przyprawami
- Na talerzu rozkładamy rukolę, na wierzch kładziemy mięso i całość polewamy sosem malinowym oraz posypujemy malinami, a obok kładziemy fasolkę
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia wątróbki.
Sałatkę możesz opcjonalnie posypać pestkami dyni lub innymi ziarnami.
Autor
Lista składników
- Cielęcina wątroba (180 g)
- Fasola szparagowa żółta (świeża) (150 g)
- Malina (100 g)
- Cebula czerwona (30 g)
- Rukola (20 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Sól himalajska (1.5 g)
- Tymianek suszony (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.