fbpx
logo
Szukaj
open close

Wątróbka z rukolą i malinami z dodatkiem fasolki szparagowej

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd8a6e950-f6d7-4a9b-9782-7f590404e3fa
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Wątróbka z rukolą i malinami z dodatkiem fasolki szparagowej

Przygotowanie

  • Z fasolki odcinamy końcówki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 10-15 minut (do miękkości)
  • Połowę ilości malin blendujemy na jednolitą konsystencję
  • Cebulę obieramy i kroimy w piórka
  • Mięso kroimy w plastry
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 2-4 minuty z każdej strony
  • Dodajemy cebulę i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Wyłączamy kuchenkę i posypujemy mięso przyprawami
  • Na talerzu rozkładamy rukolę, na wierzch kładziemy mięso i całość polewamy sosem malinowym oraz posypujemy malinami, a obok kładziemy fasolkę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia wątróbki.

Sałatkę możesz opcjonalnie posypać pestkami dyni lub innymi ziarnami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Cielęcina wątroba (180 g)
  • Fasola szparagowa żółta (świeża) (150 g)
  • Malina (100 g)
  • Cebula czerwona (30 g)
  • Rukola (20 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Sól himalajska (1.5 g)
  • Tymianek suszony (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Garnek, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Pudding z owocami

Mleko kokosowe podgrzewamy w rondelku – tylko tyle żeby było leciutko ciepłe, jak dla małego dziecka 36.6 st. C Do ciepłego mleka dodajemy miód, wyciskamy sok z 1/2 cytryny i mieszamy Dodajemy nasiona chia, mieszamy…

WIĘCEJ >

Ciasteczka z trzema serami

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Ser (parmezan i żółty) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Ser (kozi) kruszymy do miski z pozostałymi serami Zieleninę drobno siekamy Blachę wykładamy papierem do pieczenia Do…

WIĘCEJ >

Brokułowa sałatka z fetą

Gotujemy brokuła we wrzątku przez około 5-10 minut Przenosimy do miski do momentu ostygnięcia Ścieramy na tarce do jarzyn marchewkę i układamy na brokule Na wierzch kładziemy pokrojony ser feta Następnie posypujemy nasionami słonecznika Skrapiamy…

WIĘCEJ >

Kurczak w sosie mango

Cebulę z czosnkiem obieramy, drobno siekamy i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do blendera Do blendera dodajemy tłuszcz i całość blendujemy na jednolitą…

WIĘCEJ >