fbpx
logo
Szukaj
open close

Wątróbka duszona w gruszkach z ziemniakami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c46bda88b-e039-453b-84f6-9505b7b9071e-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Wątróbka duszona w gruszkach z ziemniakami

Przygotowanie

  • Wątróbkę kładziemy na ręcznik papierowy, żeby woda/sok/krew nie pryskała nam na patelni
  • Ziemniaki obrać i ugotować w lekko osolonej wodzie (około 30 min)
  • Cebulę obrać i pokroić w półksiężyce lub piórka
  • Gruszkę oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić w kostkę (nie trzeba obierać)
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz na średnim ogniu
  • Ostrożnie kładziemy wątróbkę, przykrywamy pokrywką
  • Zmniejszamy ogień i czekamy 2 minuty
  • Ostrożnie podnosimy pokrywkę i przewracamy wątróbkę na druga stronę
  • Dodajemy cebulę, gruszkę, majeranek, przykrywamy pokrywką
  • Dusimy 5 minut
  • Mieszamy i dusimy jeszcze z 2 min
  • Solimy i pieprzymy
  • Nakładamy ziemniaki na talerz i dokładamy wątróbkę 

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Ziemniak (225 g)
  • Indyk wątróbka (150 g)
  • Gruszka (65 g)
  • Cebula (50 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Majeranek suszony (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Pokrywka do patelni, Sitko, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Sałatka brukselkowo – brokułowa z salcesonem

Pomidora kroimy w cząstki Rzodkiewkę kroimy w plastry Salceson kroimy w kostkę Układamy na talerzu brokuły, brukselkę, roszponkę i pokrojone składniki Posypujemy krążkami cebuli Polewamy sosem

WIĘCEJ >

Sałatka wiosenna, bazowa

Sałatę podrzeć w palcach Pomidora, ogórka, rzodkiewki pokroić w plastry lub pół-plastry Pokrojone warzywa układamy na sałacie i polewamy sosem 

WIĘCEJ >

Zielony omlet

Wszystkie składniki blendujemy. Omleta smażymy z dwóch stron na rozgrzanej patelni.

WIĘCEJ >

Komosanka cynamonowo-czekoladowa

Komosę gotujemy do miękkości Mieszamy co jakiś czas, aby nie przywarła do dna W międzyczasie kroimy na kawałki banana i umieszczamy w misie blendera Dodajemy daktyle, cynamon, kakao i/lub karob, mleko i wszystko miksujemy do…

WIĘCEJ >