fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wątróbka pieczona z jabłkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf2b149fc-b489-4e78-9ba9-489219cacf3b
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Wątróbka pieczona z jabłkami

Przygotowanie

  • Nastawiamy piekarnik na temp. 175 st. C z opcją grzania z góry i dołu
  • Jabłka kroimy w 8 ćwiartek
  • Cebulę kroimy na pół i w plasterki
  • Szklimy na tłuszczu
  • Dodajemy majeranek
  • Dodajemy jabłko i wątróbkę
  • Podsmażamy przez kilka minut do momentu aż wątróbka zetnie się z wierzchu
  • Przenosimy całość do naczynia żaroodpornego
  • Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 30-40 minut
  • Sól i pieprz dodajemy przed podaniem

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie należy używać pieprzu w potrawach. Więcej na ten temat przeczytasz w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Zainspiruj się naszymi innymi propozycjami wątróbki w powiązanych przepisach.

Autor

Astrida Maciejewicz | insta: jemjomastra
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 jabłko (180 g)
  • 200 g wątróbki drobiowej
  • 1 cebula (200 g)
  • ½ łyżeczki majeranku (2 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 1 łyżka olej kokosowego (25 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Patelnia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Stek z rostbefu z warzywami grillowanymi i batatem

Kalarepę obieramy i kroimy w plastry Cykorię myjemy i kroimy w plastry Cebulę kroimy w krążki Batata myjemy i wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku w temp. 200 st. C przez 30 min…

WIĘCEJ >

Frytki z pietruszki

Pietruszkę obieramy i kroimy w paski Jeśli mamy nożyk karbowany to kroimy jak frytki Wkładamy do miski, dodajemy olej kokosowy Lekko solimy i mieszamy Na blaszkę kładziemy papier do pieczenia Nakładamy pokrojoną pietruszkę Wkładamy do…

WIĘCEJ >

Gulasz w pomidorach i z kapustą

Rozgrzewamy patelnię lub garnek smalcem Mięso kroimy w dużą kostkę i podduszamy na patelni razem z cebulą pokrojoną na drobno Dodajemy posiekaną kapustę, przyprawiamy ziołami i ulubionymi przyprawami Dusimy przez około 1 godz. pod przykryciem…

WIĘCEJ >

Pieczony dorsz na warzywach duszonych w mleku kokosowym

Rybę solimy i pieprzymy Kładziemy na naczyniu żaroodpornym Na górę kładziemy łyżkę masła klarowanego Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika Pieczemy 20 minut Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w paski Cebulę i czosnek…

WIĘCEJ >