fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wątróbka pieczona z jabłkami

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-18

Wątróbka pieczona z jabłkami

Przygotowanie

  • Nastawiamy piekarnik na temp. 175 st. C z opcją grzania z góry i dołu
  • Jabłka kroimy w 8 ćwiartek
  • Cebulę kroimy na pół i w plasterki
  • Szklimy na tłuszczu
  • Dodajemy majeranek
  • Dodajemy jabłko i wątróbkę
  • Podsmażamy przez kilka minut do momentu aż wątróbka zetnie się z wierzchu
  • Przenosimy całość do naczynia żaroodpornego
  • Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 30-40 minut
  • Sól i pieprz dodajemy przed podaniem

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie należy używać pieprzu w potrawach. Więcej na ten temat przeczytasz w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Zainspiruj się naszymi innymi propozycjami wątróbki w powiązanych przepisach.

Autor

Astrida Maciejewicz | insta: jemjomastra
Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 jabłko (180 g)
  • 200 g wątróbki drobiowej
  • 1 cebula (200 g)
  • ½ łyżeczki majeranku (2 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 1 łyżka olej kokosowego (25 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Patelnia, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kotleciki z babką jajowatą

Mięso ugniatamy z jajkiem, babką i przyprawami Formujemy 6 kotletów Smażymy kotlety na rozgrzanym smalcu, co jakiś czas przewracając na drugą stronę Po około 10 – 15 minutach są gotowe

WIĘCEJ >

Wolno gotowana wołowina

Mięso dokładnie myjemy i w całości zalewamy wodą Doprowadzamy na średnim ogniu do wrzenia i zmniejszamy temperaturę gotowania, aby mięso w garnku lekko bulgotało Mięso gotujemy minimum 3 godziny (najlepiej zostawić na 4-5 godzin, aby…

WIĘCEJ >

Paleo lasagna

Piekarnik ustawiamy na 175 st. C z opcją grzania „góra-dół” Zaczynamy smażyć mięso W tym czasie siekamy cebulę, wyciskamy czosnek i dodajemy ze wszystkimi przyprawami do mięsa  Po chwili dodajemy pomidory z puszki i podgrzewamy…

WIĘCEJ >

Sałata rzymska z pieczonym dorszem

Rybę kładziemy w naczyniu, lekko solimy i pieprzymy Dodajemy tłuszcz Pieczemy w piekarniku przez 20 min w temp. 180 st. C Sałatę układamy na talerzu Pomidory kroimy w paski lub na pół i układamy na…

WIĘCEJ >