fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wątróbka pieczona z jabłkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf2b149fc-b489-4e78-9ba9-489219cacf3b
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Wątróbka pieczona z jabłkami

Przygotowanie

  • Nastawiamy piekarnik na temp. 175 st. C z opcją grzania z góry i dołu
  • Jabłka kroimy w 8 ćwiartek
  • Cebulę kroimy na pół i w plasterki
  • Szklimy na tłuszczu
  • Dodajemy majeranek
  • Dodajemy jabłko i wątróbkę
  • Podsmażamy przez kilka minut do momentu aż wątróbka zetnie się z wierzchu
  • Przenosimy całość do naczynia żaroodpornego
  • Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 30-40 minut
  • Sól i pieprz dodajemy przed podaniem

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie należy używać pieprzu w potrawach. Więcej na ten temat przeczytasz w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Zainspiruj się naszymi innymi propozycjami wątróbki w powiązanych przepisach.

Autor

Astrida Maciejewicz | insta: jemjomastra
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 jabłko (180 g)
  • 200 g wątróbki drobiowej
  • 1 cebula (200 g)
  • ½ łyżeczki majeranku (2 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 1 łyżka olej kokosowego (25 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Patelnia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa szczawiowa z jajem (na wywarze kostnym)

Szczaw wypłukać i pokroić Cebulę obrać i pokroić w piórka lub połksiężyce W garnku rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy przez 2 min cebulę Dodajemy pokrojony szczaw Zalewamy rosołem Wyciskamy sok z cytryny do garnka Lekko solimy…

WIĘCEJ >

Makaron warzywny z boczniakami (z wywarem kostnym)

Marchew, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać Marchewkę, pietruszkę i cukinię pokroić wzdłuż na plastry i następnie każdy plaster wzdłuż na długie cienkie paski Cebulę i czosnek pokroić w półksiężyce Boczniaki pokroić na połówki lub gdy są…

WIĘCEJ >

Grasica cielęca z kurkami i młodymi ziemniakami i sałatką

Grasica z kurkami: Przygotowujemy garnek do którego wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Przygotowujemy miskę z zimną wodą Wrzucamy grasicę do wrzątku Mieszamy i na bardzo małym ogniu gotujemy 2 minuty Przekładamy sparzoną grasicę do…

WIĘCEJ >

Sałatka dyniowa z łososiem i awokado

Sałatę drzemy w palcach i układamy na talerzu Dodajemy dynię Dodajemy kawałki wędzonego łososia Pomidorki kroimy na pół i dodajemy na sałatkę Awokado obieramy, kroimy w paski i kładziemy na wierzchu sałatki Polewamy sosem 

WIĘCEJ >