logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wątróbka z kurkami

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-28

Wątróbka z kurkami

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-28

Przygotowanie

  • Kurki płuczemy, obcinamy nóżki i podduszamy z cebulką na połowie smalcu gęsiego.
  • Ściągamy z ognia kiedy cebulka się zeszkli.
  • Wątróbkę dokładnie myjemy, oczyszczamy z błonek i kroimy na kawałki.
  • Dusimy na drugiej połowie smalcu około 10 minut.
  • Następnie dodajemy uduszone wcześniej cebulkę i kurki.
  • Dodajemy sól i tymianek oraz zalewamy całość bulionem, dusimy jeszcze przez kilkanaście minut do miękkości.

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 200 g wątróbki drobiowej od wiejskiego kurczaka
  • 200 g małych kurek
  • 1 szklanka bulionu domowego
  • 1 czerwona cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka smalcu gęsiego
  • 2 gałązki świeżego tymianku
  • sól himalajska/kłodawska

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Nóż, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Ryż z kalafiora z kurczakiem duszonym w mleku kokosowym, z porem, cebulą, imbirem

Kurczaka kroimy w paski Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce Por kroimy w cienkie plasterki Pieczarki kroimy na ćwiartki Seler (…)

WIĘCEJ >

Plantanowe placki z karobem

Plantany obieramy ze skórki. Wszystkie składniki oprócz ostatniego wkładamy do blendera wysokoobrotowego i blendujemy. W masie zostaną nierozdrobnione kawałki plantana, (…)

WIĘCEJ >

Pieczony halibut na marynowanych burakach z sałatką

Rozgrzewamy piekarnik do 180 st.C Kładziemy halibuta w naczyniu żaroodpornym Lekko solimy i pieprzymy Wyciskamy na niego sok z cytryny (…)

WIĘCEJ >

Shakshouka

Papryki kroimy w cienkie paski, cebulę w piórka, a pomidory w mniejsze kawałki. Na rozgrzany olej wrzucamy cebulę i papryki, (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl