logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wątróbka z kurkami

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-28

Wątróbka z kurkami

Przygotowanie

  • Kurki płuczemy, obcinamy nóżki i podduszamy z cebulką na połowie smalcu gęsiego.
  • Ściągamy z ognia kiedy cebulka się zeszkli.
  • Wątróbkę dokładnie myjemy, oczyszczamy z błonek i kroimy na kawałki.
  • Dusimy na drugiej połowie smalcu około 10 minut.
  • Następnie dodajemy uduszone wcześniej cebulkę i kurki.
  • Dodajemy sól i tymianek oraz zalewamy całość bulionem, dusimy jeszcze przez kilkanaście minut do miękkości.

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 200 g wątróbki drobiowej od wiejskiego kurczaka
  • 200 g małych kurek
  • 1 szklanka bulionu domowego
  • 1 czerwona cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka smalcu gęsiego
  • 2 gałązki świeżego tymianku
  • sól himalajska/kłodawska

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Nóż, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ryż z kalafiora

Kalafior dzielimy na małe kawałki Miksujemy blenderem w nakładce miksującej przez minutę, aż kalafior będzie przypominał wyglądem ryż

WIĘCEJ >

Pierogi ruskie z mąki gryczanej i tapioki z farszem ziemniaczano – słonecznikowym (wegetariańskie)

Ciasto bezglutenowe: Jedną i druga mąkę wsypujemy do miski i dodajemy szczyptę soli  Wlewamy ¾ szklanki wrzątku  Mieszamy drewnianą łyżką  (…)

WIĘCEJ >

Truskawki

Truskawki umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >

Karkówka z jabłkami karmelizowanymi z kaszą jaglaną zasmażaną z boczkiem

Karkówkę rozbijamy tłuczkiem do mięsa (a najlepiej sztekerem) Lekko solimy i pieprzymy Kaszę jaglaną gotujemy we wrzącej osolonej wodzie i odcedzamy (…)

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl