logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wątróbka duszona

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-19

Wątróbka duszona

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-19

Przygotowanie

  • Cebulę podduszamy na połowie smalcu gęsiego.
  • Ściągamy z ognia kiedy cebulka się zeszkli.
  • Wątróbkę dokładnie myjemy, oczyszczamy z błonek i kroimy na kawałki.
  • Dusimy na drugiej połowie smalcu około 10 minut.
  • Następnie dodajemy uduszoną wcześniej cebulkę, sól i tymianek oraz zalewamy całość bulionem.
  • Dusimy jeszcze przez kilkanaście minut do miękkości.

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 200 g wątróbki drobiowej od wiejskiego kurczaka
  • 1 szklanka bulionu domowego
  • 1 czerwona cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki smalcu gęsiego
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • sól himalajska/kłodawska

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Szynka wieprzowa z wolnowaru na mixie sałat z sosem miodowo-musztardowym z gruszkami

Szynka: Karkówkę solimy i pieprzymy Wkładamy do pustego i suchego wolnowaru Przykrywamy pokrywką Ustawiamy wolnowar na 8 godzin na opcję (…)

WIĘCEJ >

Spaghetti morskie z krewetkami i sezamem

Spaghetti wrzucamy do miski z zimną wodą na 20 min, zmieniamy wodę i znowu zostawiamy na 20 min Po tym (…)

WIĘCEJ >

Kotlety mielone

Mieszamy wszystkie składniki rękoma i formujemy kotlety o grubości 4-5 cm. Kładziemy kotlety w naczyniu żaroodpornym i pieczemy w nagrzanym (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl