fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wątróbka duszona

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9b4d4537-b1a1-4792-8541-745c11da13c7
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Wątróbka duszona

Przygotowanie

  • Cebulę podduszamy na połowie smalcu gęsiego.
  • Ściągamy z ognia kiedy cebulka się zeszkli.
  • Wątróbkę dokładnie myjemy, oczyszczamy z błonek i kroimy na kawałki.
  • Dusimy na drugiej połowie smalcu około 10 minut.
  • Następnie dodajemy uduszoną wcześniej cebulkę, sól i tymianek oraz zalewamy całość bulionem.
  • Dusimy jeszcze przez kilkanaście minut do miękkości.

Rady dietetyka

Wątróbka jest bardzo odżywcza. Przeczytaj na ten temat więcej w Poradniku dietetycznym. Szukaj artykułu pt. „Wątróbka to multiwitamina”.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia wątróbki.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Bulion mięsny (250 ml)
  • Kurczak wątróbka (200 g)
  • Cebula czerwona (105 g)
  • Smalec z gęsi (24 g)
  • Czosnek (świeży) (10 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Tymianek suszony (1 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Paprykowa karkówka i bataty z ziołami

Kurkumę i sól wymieszać, natrzeć nimi plastry karkówki i odstawić do lodówki (najlepiej na całą noc, wystarczy jednak już godzina). Bataty pokroić w plastry grubości 2-3 mm. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę tłuszczu. Wrzucić świeże…

WIĘCEJ >

Tatar wołowy

Mięso doprawiamy solą, dodajemy oliwę, mieszamy, kładziemy na talerzu. Ogórka kroimy w kostkę i układamy obok mięsa, tak samo kapary.

WIĘCEJ >

Ryż z owocami duszonymi na oleju kokosowym

Owoce kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy olej Podsmażamy owoce 3-4 min Dodajemy ryż Lekko solimy

WIĘCEJ >

Brzoskwinia

Brzoskwinię umyć Przekroić na pół i wyjąć pestkę

WIĘCEJ >