logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wątróbka duszona

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-19

Wątróbka duszona

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-19

Przygotowanie

  • Cebulę podduszamy na połowie smalcu gęsiego.
  • Ściągamy z ognia kiedy cebulka się zeszkli.
  • Wątróbkę dokładnie myjemy, oczyszczamy z błonek i kroimy na kawałki.
  • Dusimy na drugiej połowie smalcu około 10 minut.
  • Następnie dodajemy uduszoną wcześniej cebulkę, sól i tymianek oraz zalewamy całość bulionem.
  • Dusimy jeszcze przez kilkanaście minut do miękkości.

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 200 g wątróbki drobiowej od wiejskiego kurczaka
  • 1 szklanka bulionu domowego
  • 1 czerwona cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki smalcu gęsiego
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • sól himalajska/kłodawska

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Kotlety mielone z sarny z suszonymi grzybami, duszonymi ziemniakami i grillowaną cukinią

Ziemniaki: Obieramy, płuczemy Kroimy w kawałki (nie ma znaczenia czy duże czy małe, wystarczy każdego ziemniaka na 4 części przekroić) (…)

WIĘCEJ >

Mini serniczki z nerkowców na kokosowym spodzie z płatkami kokosa

Spód: Daktyle zalewamy wrzątkiem Odstawiamy na 10 min Miksujemy blenderem Mieszamy z wiórkami i tłuszczem Powinna nam wyjść taka klejąca (…)

WIĘCEJ >

Sałatka z ryżu i soczewicy

Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie Soczewicę moczymy, a następnie gotujemy Cebulę kroimy w kosteczkę, czosnek i natkę pietruszki siekamy. (…)

WIĘCEJ >

Jaja poszetowe na puree z dyni

Jajka poszetowe: Zagotować litr wody Wlać 50 ml octu i sól Zamieszać łyżką wrzątek Na wirującą wodę wybijać po kolei (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl