fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pieczone jabłka nadziewane gotowana wątróbką z gruszkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce6832d8d-11f5-4952-9478-8c162bf3ac92-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Pieczone jabłka nadziewane gotowana wątróbką z gruszkami

Przygotowanie

  • Wątróbkę wkładamy do małego garnka, zalewamy gorącą wodą
  • Gotujemy 10 min
  • Gruszkę obieramy, przekrawamy wzdłuż, usuwamy gniazdo nasienne i ogonek, kroimy w kostkę
  • Wątróbkę przekładamy z garnka do naczynia w którym będziemy miksować
  • Dodajemy pokrojoną gruszkę, sól, pieprz, majeranek i tymianek
  • Blendujemy na gładką masę
  • Z jabłek odcinamy wierzch (tak z 1 cm grubości) – uzyskamy „czapeczkę”
  • Środek jabłka ostrożnie wydrążamy łyżką
  • Jeśli mamy łyżkę dekoracyjną do takich rzeczy, to wycinamy w środku małe otwory, jeśli nie mamy to ostrożnie łyżeczką do herbaty usuwamy środek jabłka, tak, żeby nie uszkodzić ścianek i spodu jabłek
  • Nakładamy wydrążonych jabłek farsz z wątróbki
  • Wkładamy do nagrzanego piekarnika (20 min w 180 st. C)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jabłko (świeże) (360 g)
  • Indyk wątróbka (200 g)
  • Gruszka (65 g)
  • Tymianek suszony (3 g)
  • Majeranek suszony (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Blender kielichowy, Deska, Garnek, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wywar rumiany

Warzywa czyścimy i obieramy Warzywa razem z kośćmi rozkładamy na blaszce i wkładamy do piekarnika 180 st.C na 60 min Po tym czasie przekładamy wszystko do garnka Zalewamy zimną wodą Dodajemy liście i ziele Lekko…

WIĘCEJ >

Serniczki z awokado o smaku limonki

Daktyle namaczamy w gorącej wodzie przez około 15 minut i odsączamy. Blendujemy namoczone daktyle razem w wiórkami, mąką i olejem kokosowym. Ciastem wyklejamy spód 6 foremek na muffiny, każda o średnicy mniej więcej 6 cm….

WIĘCEJ >

Gryczanka

Kaszę gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości i pochłonięcia całej wody Następnie wlewamy mleko i mieszamy

WIĘCEJ >

Keto kulki kolorowe

Daktyle wkładamy do kubeczka i zalewamy wrzątkiem, żeby je przykryło Po 10 min odcedzamy wodę na sicie Bierzemy miskę, wlewamy do niej mleko kokosowe, dodajemy tłuszcz i daktyle Miksujemy blenderem Mieszamy aż uzyskamy jednolitą masę…

WIĘCEJ >