logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pieczone jabłka nadziewane gotowana wątróbką z gruszkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce6832d8d-11f5-4952-9478-8c162bf3ac92

Pieczone jabłka nadziewane gotowana wątróbką z gruszkami

Przygotowanie

  • Wątróbkę wkładamy do małego garnka, zalewamy gorącą wodą
  • Gotujemy 10 min
  • Gruszkę obieramy, przekrawamy wzdłuż, usuwamy gniazdo nasienne i ogonek, kroimy w kostkę
  • Wątróbkę przekładamy z garnka do naczynia w którym będziemy miksować
  • Dodajemy pokrojoną gruszkę, sól, pieprz, majeranek i tymianek
  • Blendujemy na gładką masę
  • Z jabłek odcinamy wierzch (tak z 1 cm grubości) – uzyskamy „czapeczkę”
  • Środek jabłka ostrożnie wydrążamy łyżką
  • Jeśli mamy łyżkę dekoracyjną do takich rzeczy, to wycinamy w środku małe otwory, jeśli nie mamy to ostrożnie łyżeczką do herbaty usuwamy środek jabłka, tak, żeby nie uszkodzić ścianek i spodu jabłek
  • Nakładamy wydrążonych jabłek farsz z wątróbki
  • Wkładamy do nagrzanego piekarnika (20 min w 180 st. C)

Rady dietetyka

Na AIP nie dodajemy pieprzu

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • 4 jabłka
  • 1 gruszka
  • 200 g wątróbki drobiowej (z kurczaka, z kaczki lub indyka)
  • sól, pieprz
  • ½ łyżeczki majeranku
  • 2 gałązki świeżego tymianku 

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek, Naczynie żaroodporne, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Karmazyn w sosie granatowo – maślanym z ryżem i sałatką

Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni Karmazyna solimy, pieprzymy i układamy na blaszce lub naczyniu żaroodpornym Dodajemy łyżkę masła i wkładamy (…)

WIĘCEJ >

Paprykarz szczeciński z chlebem

Makrelę obieramy ze skóry i z ości Ryż płuczemy na sicie pod bieżącą zimną wodą Wrzucamy do garnka z gotującą (…)

WIĘCEJ >

Ananas

Ananasa obrać i pokroić w kostkę

WIĘCEJ >

Szparagi z spaghetti warzywnym

Obieramy marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek Cukinię, marchew i pietruszkę trzemy na makaron narzędziem, które mamy (jak nie mamy nic, (…)

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl