Czekoladowo-kokosowe przysmaki
Czekoladowo-kokosowe przysmaki
Przygotowanie
- Naczynie żaroodporne wykładamy papierem do pieczenia
- Do rondla wrzucamy wszystkie składniki (poza wiórkami kokosowymi), mieszamy i podgrzewamy przez ok. 2-3 minuty
- Dodajemy wiórki kokosowe, mieszamy i przenosimy mieszankę do naczynia żaroodpornego równomiernie rozkładając
- Naczynie żaroodporne wkładamy do lodówki na ok. 30 minut
- Masę kroimy na kawałki
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Na 1 porcję przypadają 4 przysmaki.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia deserów czekoladowych lub kokosowych.
Autor
Lista składników
- Olej kokosowy nierafinowany (75 g)
- Kakao w proszku (40 g)
- Wiórki kokosowe (25 g)
- Syrop klonowy (2.5 g)
- Sól morska (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.