fbpx
logo
Szukaj
open close

Czekoladowo-kokosowe przysmaki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cbad8c549-3098-4305-bd42-82c02d2fd874
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Czekoladowo-kokosowe przysmaki

Przygotowanie

  • Naczynie żaroodporne wykładamy papierem do pieczenia
  • Do rondla wrzucamy wszystkie składniki (poza wiórkami kokosowymi), mieszamy i podgrzewamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy wiórki kokosowe, mieszamy i przenosimy mieszankę do naczynia żaroodpornego równomiernie rozkładając
  • Naczynie żaroodporne wkładamy do lodówki na ok. 30 minut
  • Masę kroimy na kawałki

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypadają 4 przysmaki.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia deserów czekoladowych lub kokosowych.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Olej kokosowy nierafinowany (75 g)
  • Kakao w proszku (40 g)
  • Wiórki kokosowe (25 g)
  • Syrop klonowy (2.5 g)
  • Sól morska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Lodówka, Naczynie żaroodporne, Papier do pieczenia, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Lody waniliowo-migdałowe

Laskę wanilii przecinamy wzdłuż na pół Do rondla wlewamy mleko i śmietanę, dodajemy laskę wanilii i zagotowujemy Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 5 minut Rondel ściągamy z kuchenki i odstawiamy do ostygnięcia Z…

WIĘCEJ >

Bomby tłuszczowe z borówkami

Tłuszcz i ser powinien mieć temp. pokojową Borówki zgniatamy widelcem Formę na muffiny wykładamy papierowymi wkładkami Do miski wkładamy tłuszcz oraz ser i dokładnie mieszamy Dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy do momentu połączenia…

WIĘCEJ >

Paluchy kokosowe

Wszystkie składniki mieszamy razem i odstawiamy na kilka minut Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Formujemy podłużne „bułki” lub „paluchy”, układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez 40 minut lub…

WIĘCEJ >

Grillowane owoce

Gruszki i jabłka umyć pod bieżącą wodą Pokroić w plastry Ananasa obrać ze skóry Pokroić w plastry i ze środka wyciąć zdrewniały środek Przekroić plastry na połówki Na patelni rozgrzać tłuszcz Grillujemy pokrojone owoce z…

WIĘCEJ >