Domowa przyprawa piernikowa
Domowa przyprawa piernikowa
Przygotowanie
- Laski cynamonu i wanilii łamiemy na mniejsze części
- Wszystkie przyprawy wrzucamy do młynka do mielenia kawy i mielimy na piasek
- Przyprawę przesypujemy do szklanego słoiczka i szczelnie zakręcamy
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Cynamon – laska (50 g)
- Imbir w proszku (15 g)
- Kardamon – ziarno (15 g)
- Goździk (15 g)
- Gałka muszkatołowa mielona (10 g)
- Kolendra – nasiona (5 g)
- Ziele angielskie – ziarno (5 g)
- Anyż – nasiona (5 g)
- Wanilia – laska (5 g)
- Pieprz czarny (1 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Nutella z daktyli
Orzechy (opcjonalnie podprażone) wrzucamy do blendera i miksujemy na krem. Dorzucamy daktyle, mleko i kakao i/lub karob; jeśli konsystencja będzie zbyt gęsta, możemy stopniowo dolewać mleka lub wody (np. z daktyli).
WIĘCEJ >Karmelizowane cebulki
Cebulki obieramy (końcówki zostawiamy, aby nie rozpadły się podczas gotowania) Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulki, dodajemy zieleninę (tymianek) i przyprawy (liść laurowy), mieszamy i podsmażamy przez ok. 5 minut Dolewamy bulion i sok z…
WIĘCEJ >Domowe pesto
Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i blendujemy do momentu uzyskania konsystencji pesto
WIĘCEJ >Ketchup z papryki
Papryki kroimy na pół, usuwamy gniazda nasiennie i mielimy standardowym sitku do miski Z papryki odlewamy połowę soku Dodajemy tłuszcz, sól oraz cukier i całość dokładnie mieszamy Zawartość miski przenosimy do garnka i zagotowujemy, a…
WIĘCEJ >