fbpx
logo
Szukaj
open close

Domowa przyprawa piernikowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3444b2b7-c3ab-4137-a3ca-9e4ad593f4b1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Domowa przyprawa piernikowa

Przygotowanie

  • Laski cynamonu i wanilii łamiemy na mniejsze części
  • Wszystkie przyprawy wrzucamy do młynka do mielenia kawy i mielimy na piasek
  • Przyprawę przesypujemy do szklanego słoiczka i szczelnie zakręcamy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 10
Porcje: 50
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Cynamon – laska (50 g)
  • Imbir w proszku (15 g)
  • Kardamon – ziarno (15 g)
  • Goździk (15 g)
  • Gałka muszkatołowa mielona (10 g)
  • Kolendra – nasiona (5 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (5 g)
  • Anyż – nasiona (5 g)
  • Wanilia – laska (5 g)
  • Pieprz czarny (1 g)

Potrzebny sprzęt

Młynek elektryczny, Słoiczek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Imbirowa sałatka z awokado

Awokado, pomidora i paprykę kroimy w kostkę i przekładamy do miseczki. Ząbek czosnku i obrany ze skóry imbir przeciskamy przez praskę i dodajemy do całości. Sałatkę polewamy oliwą i posypujemy solą.

WIĘCEJ >

Kotlety schabowe z sosie jabłkowym

Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do moździerza Dodajemy tłuszcz oraz przyprawy (koper i sól) i rozgniatamy na pastę Następnie nacieramy pastą mięso, wkładamy do miski (niemetalowej), przykrywamy folią i odstawiamy na ok. 30 minut…

WIĘCEJ >

Purée z dyni

Przekroić dynię na pół i usunąć z niej nasiona Następnie taką dynię piec w temperaturze 170-200°C przez około 45 minut, aby można było łatwo wbić w nią nóż lub widelec Po ostudzeniu wybrać miąższ Jeżeli miąższ…

WIĘCEJ >

Smażona czerwona kapusta

Kapustę cienko szatkujemy i przenosimy na sito, a sito kładziemy na miskę Kapustę posypujemy solą i odstawiamy na ok. 30 minut Cebulę kroimy w cienkie plasterki Z kapusty odciskamy nadmiar wody Na patelni rozgrzewamy tłuszcz…

WIĘCEJ >