fbpx
logo
Szukaj
open close

Domowa przyprawa piernikowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3444b2b7-c3ab-4137-a3ca-9e4ad593f4b1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Domowa przyprawa piernikowa

Przygotowanie

  • Laski cynamonu i wanilii łamiemy na mniejsze części
  • Wszystkie przyprawy wrzucamy do młynka do mielenia kawy i mielimy na piasek
  • Przyprawę przesypujemy do szklanego słoiczka i szczelnie zakręcamy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 10
Porcje: 50
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Cynamon – laska (50 g)
  • Imbir w proszku (15 g)
  • Kardamon – ziarno (15 g)
  • Goździk (15 g)
  • Gałka muszkatołowa mielona (10 g)
  • Kolendra – nasiona (5 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (5 g)
  • Anyż – nasiona (5 g)
  • Wanilia – laska (5 g)
  • Pieprz czarny (1 g)

Potrzebny sprzęt

Młynek elektryczny, Słoiczek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Nutella z daktyli

Orzechy (opcjonalnie podprażone) wrzucamy do blendera i miksujemy na krem. Dorzucamy daktyle, mleko i kakao i/lub karob; jeśli konsystencja będzie zbyt gęsta, możemy stopniowo dolewać mleka lub wody (np. z daktyli).

WIĘCEJ >

Karmelizowane cebulki

Cebulki obieramy (końcówki zostawiamy, aby nie rozpadły się podczas gotowania) Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulki, dodajemy zieleninę (tymianek) i przyprawy (liść laurowy), mieszamy i podsmażamy przez ok. 5 minut Dolewamy bulion i sok z…

WIĘCEJ >

Domowe pesto

Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i blendujemy do momentu uzyskania konsystencji pesto

WIĘCEJ >

Ketchup z papryki

Papryki kroimy na pół, usuwamy gniazda nasiennie i mielimy standardowym sitku do miski Z papryki odlewamy połowę soku Dodajemy tłuszcz, sól oraz cukier i całość dokładnie mieszamy Zawartość miski przenosimy do garnka i zagotowujemy, a…

WIĘCEJ >