fbpx
logo
Szukaj
open close

Dorsz z patelni z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7a7f66ca-6243-4bc5-991a-a614bfbd5dad
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Dorsz z patelni z warzywami

Przygotowanie

  • Cebulę drobno siekamy
  • Bakłażana kroimy w kostkę
  • Cukinię i pomidory kroimy w plastry
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Rybę posypujemy z każdej strony przyprawami (pieprzem)
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy rybę (skórą do dołu) i smażymy przez ok. 5 minut
  • Po tym czasie obracamy rybę delikatnie na drugą stronę i smażymy jeszcze przez ok. 1-2 minuty
  • Następnie ściągamy rybę z patelni i kładziemy na talerz (skórą do góry)
  • Zmniejszamy ogień, a na patelnię dolewamy pozostały tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę, bakłażana oraz cukinię i smażymy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy pomidory, zieleninę oraz ocet, mieszamy i smażymy przez ok. 1 minutę
  • Na talerzach rozkładamy warzywa, a na wierzch kładziemy rybę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dorsza.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Dorsz atlantycki (świeży) (800 g)
  • Cukinia zielona (400 g)
  • Pomidor (300 g)
  • Bakłażan (100 g)
  • Cebula szalotka ze szczypiorem (40 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (3 ml)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Zupa grzybowa z ziemniakami

Grzyby wrzucamy do garnka, zalewamy wrzącą wodą i odstawiamy na ok. 8 godz. (a najlepiej na całą noc) Po tym czasie wstawiamy garnek na kuchenkę i gotujemy przez ok. 1 godz. Dolewamy bulion i całość…

WIĘCEJ >

Grillowane szaszłyki krewetkowe

Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) Czosnek obieramy i drobno siekamy Cytrynę kroimy w cząstki Patyki do szaszłyków wkładamy do miski z wrzącą wodą na ok. 10 minut (dzięki temu nie spalą…

WIĘCEJ >

Pierś nadziewana pistacjami z sosem selerowo – pistacjowym

Seler obieramy i kroimy w cienkie plastry Gruszkę obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i ogonek i kroimy w plastry Z każdego filetu odrywamy polędwiczkę Mielimy w maszynce do mięsa razem z połową fileta Pistacje obieramy i…

WIĘCEJ >

Naleśniki gryczane nadziewane szparagami i spaghetti warzywnym

Naleśniki: Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, mieszamy Lekko solimy, dodajemy mąkę, mieszamy Dodajemy tłuszcz, mieszamy Odstawiamy na 10 min żeby ciasto…

WIĘCEJ >