fbpx
logo
Szukaj
open close

Dorsz z patelni z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7a7f66ca-6243-4bc5-991a-a614bfbd5dad
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Dorsz z patelni z warzywami

Przygotowanie

  • Cebulę drobno siekamy
  • Bakłażana kroimy w kostkę
  • Cukinię i pomidory kroimy w plastry
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Rybę posypujemy z każdej strony przyprawami (pieprzem)
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy rybę (skórą do dołu) i smażymy przez ok. 5 minut
  • Po tym czasie obracamy rybę delikatnie na drugą stronę i smażymy jeszcze przez ok. 1-2 minuty
  • Następnie ściągamy rybę z patelni i kładziemy na talerz (skórą do góry)
  • Zmniejszamy ogień, a na patelnię dolewamy pozostały tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę, bakłażana oraz cukinię i smażymy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy pomidory, zieleninę oraz ocet, mieszamy i smażymy przez ok. 1 minutę
  • Na talerzach rozkładamy warzywa, a na wierzch kładziemy rybę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dorsza.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Dorsz atlantycki (świeży) (800 g)
  • Cukinia zielona (400 g)
  • Pomidor (300 g)
  • Bakłażan (100 g)
  • Cebula szalotka ze szczypiorem (40 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (3 ml)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Chrupiący pieczony dorsz

Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Cebulę z czosnkiem obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski z serem (…)

WIĘCEJ >

Dorsz na koprze włoskim

Rybę oczyszczamy, skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy z każdej strony przyprawami Cebulę obieramy i drobno siekamy Koper oczyszczamy i (…)

WIĘCEJ >

Dorsz pieczony z koperkiem i bazylią

Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C (z funkcją grzania góra-dół) Do miski wlewamy tłuszcz (oliwę), dodajemy przeciśnięty przez praskę (…)

WIĘCEJ >

Dorsz pieczony z natką pietruszki i warzywami

Nastawiamy piekarnik na 200 stopni. Do naczynia żaroodpornego wrzucamy pokrojone na ćwiartki warzywa i czosnek. Polewamy wszytko olejem, solimy i wstrząsamy, żeby wszytko (…)

WIĘCEJ >

Dorsz panierowany w kokosie przekładany szpinakiem z puree marchewkowo – selerowym

Puree:         Marchew i seler obrać, pokroić w kawałki Zalać wrzącą wodą, lekko osolić i gotować 20 min aż będą miękkie (…)

WIĘCEJ >