fbpx
logo
Szukaj
open close

Duszona jagnięcina z fasolą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c41c152f0-502f-41f4-a0a1-8b9790745359
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Duszona jagnięcina z fasolą

Przygotowanie

  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Mięso kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem, dodajemy przyprawy (oregano) i smażymy przez ok. 2 minuty
  • Dodajemy mięso oraz zieleninę i smażymy przez ok. 8-10 minut, co jakiś czas obracając mięso na drugą stronę
  • Dodajemy przecier, dolewamy wodę i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy pod częściowym przykryciem przez ok. 45-50 minut
  • Fasolę odsączamy z zalewy, przenosimy na sitko i płuczemy pod zimną, bieżącą wodą
  • Na patelnię dodajemy fasolę i oliwki, mieszamy i gotujemy przez ok. 10 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia jagnięciny.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jagnięcina karkówka (500 g)
  • Przecier pomidorowy (400 g)
  • Woda (250 ml)
  • Fasola biała z puszki (200 g)
  • Cebula (105 g)
  • Oliwki czarne (100 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Rozmaryn (świeży) (8 g)
  • Oregano suszone (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Pokrywka do patelni, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Krem z kalafiora

Cebulę obieramy i drobno siekamy Seler kroimy na kawałki Kalafior dzielimy na różyczki W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z selerem i podsmażamy przez ok. 5 minut Dodajemy kalafior, dolewamy bulion i zagotowujemy Następnie zmniejszamy…

WIĘCEJ >

Kotlety z pomarańczową glazurą

Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do rondla Dolewamy sok, dodajemy cukier i musztardę, dokładnie mieszamy i gotujemy przez ok. 10 minut Mięso ciasno układamy w płaskim naczyniu (niemetalowym) i polewamy przygotowanym sosem Następnie przykrywamy…

WIĘCEJ >

Zwykłe niezwykłe kotleciki drobiowe

Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Do malaksera wrzucamy 2 ząbki czosnku i siekam bardzo drobno. Przerzucamy na rozgrzaną patelnię i smażymy około pół minuty. Następnie w malakserze miksujemy cebulę i dodajemy do czosnku. Smażymy, aż…

WIĘCEJ >

Krewetki w sosie teriyaki

Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) Do rondla wlewamy sos sojowy i bulion, wsypujemy cukier i gotujemy na małym ogniu przez ok. 5 minut (do momentu, aż cukier się rozpuści) Krewetki wkładamy…

WIĘCEJ >