fbpx
logo
Szukaj
open close

Dworska zupa ziemniaczana

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf3f9102a-0345-4872-b039-53574658b15b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Dworska zupa ziemniaczana

Przygotowanie

  • Cebulę lekko podsmażamy na suchej patelni
  • Włoszczyznę obieramy i wrzucamy do garnka
  • Dodajemy mięso i cebulę, dolewamy wodę i przyprawy (sól i pieprz) i gotujemy przez ok. 45 minut
  • Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka i gotujemy przez ok. 15 minut (do miękkości)
  • Mięso i marchewkę wyciągamy z garnka, kroimy na kawałki i z powrotem wrzucamy do garnka
  • Zupę zabielamy śmietaną i przyprawiamy (solą i pieprzem)
  • Przed podaniem posypujemy zupę zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia zup.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • Woda (2000 ml)
  • Kura tuszka (750 g)
  • Ziemniak (600 g)
  • Śmietana 18% (240 g)
  • Seler korzeń (125 g)
  • Marchew (90 g)
  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Por (70 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Gulasz z kurczaka i soi

Soję wsypujemy do miski, zalewamy wodą i odstawiamy na ok. 6 godz. Po tym czasie odcedzamy soję i rozcieramy w palcach namoczone ziarna, aby usunąć z nich łuski Mięso kroimy w kostkę i przenosimy do…

WIĘCEJ >

Owsiana granola domowa

Wybrany syrop lub miód mieszamy z olejem, aż powstanie gładka masa. W tym celu najlepiej je lekko ogrzać i energicznie mieszać. Następnie wlewamy to do płatków z solą i dokładnie mieszamy – świetnie sprawdzą się…

WIĘCEJ >

Dorsz pieczony w pesto

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Naczynie żaroodporne wykładamy papierem do pieczenia i skrapiamy tłuszczem (olejem) Pomidora sparzamy, obieramy ze skóry i kroimy w plastry Rybę oczyszczamy i kładziemy na papier Następnie rybę z…

WIĘCEJ >

Czekoladowo-kokosowe przysmaki

Naczynie żaroodporne wykładamy papierem do pieczenia Do rondla wrzucamy wszystkie składniki (poza wiórkami kokosowymi), mieszamy i podgrzewamy przez ok. 2-3 minuty Dodajemy wiórki kokosowe, mieszamy i przenosimy mieszankę do naczynia żaroodpornego równomiernie rozkładając Naczynie żaroodporne…

WIĘCEJ >