fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Dziecięce tosty z makaronem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c28600fb1-d233-47a4-8e43-d5aae18e4649
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Dziecięce tosty z makaronem

Przygotowanie

  • Makarony gotujemy w dwóch, osobnych garnkach wg instrukcji na opakowaniach, a następnie odcedzamy
  • Szpinak drobno siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy szpinak i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty (do momentu, aż „zwiędnie”)
  • Ogórka kroimy w plastry, z połowy plastrów wycinamy kółka i kroimy w trójkąty
  • Pomidora kroimy w pół plastry i małe kwadraciki
  • Makaron świderki przenosimy na patelnię ze szpinakiem i dokładnie mieszamy
  • Kromki chleba pieczemy w tosterze
  • Na talerzach układamy wszystkie składniki, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych dań.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (70 g)
  • Makaron pszenny (świderki) – bezjajeczny (25 g)
  • Szpinak (25 g)
  • Makaron Tagliatelle (25 g)
  • Ogórek długi (6 g)
  • Pomidor (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Toster

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pieczony dorsz z imbirem

Piekarnik nagrzewamy do temp. 190 st. C Naczynie żaroodporne wykładamy folią aluminiową i skrapiamy tłuszczem (oliwą) Imbir obieramy i drobno siekamy Cebulę obieramy i kroimy w piórka Na folię kładziemy rybę (skórą do dołu), polewamy…

WIĘCEJ >

Sałatka gryczana z dzikiem

Kaszę gotujemy we wrzącej osolonej wodzie przez 15 min (jak ktoś nie lubi twardej, to chwilę dłużej) Odcedzamy na sicie Mięso kroimy w kostkę Ogórki kroimy w kostkę Cebulę kroimy w półksiężyce Pomidora kroimy w…

WIĘCEJ >

Owsianka z brzoskwinią i miodem

Do garnka wsypujemy płatki oraz cukier, wlewamy mleko, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 15 minut (do momentu, aż płatki będą miękkie) Brzoskwinię kroimy w kostkę (pestkę usuwamy) Owsiankę…

WIĘCEJ >

Mrożony koktajl bananowo ananasowy

Myjemy liście szpinaku Do blendera wkładamy wszystkie składniki Blendujemy

WIĘCEJ >