fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Dziecięce tosty z makaronem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c28600fb1-d233-47a4-8e43-d5aae18e4649
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Dziecięce tosty z makaronem

Przygotowanie

  • Makarony gotujemy w dwóch, osobnych garnkach wg instrukcji na opakowaniach, a następnie odcedzamy
  • Szpinak drobno siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy szpinak i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty (do momentu, aż „zwiędnie”)
  • Ogórka kroimy w plastry, z połowy plastrów wycinamy kółka i kroimy w trójkąty
  • Pomidora kroimy w pół plastry i małe kwadraciki
  • Makaron świderki przenosimy na patelnię ze szpinakiem i dokładnie mieszamy
  • Kromki chleba pieczemy w tosterze
  • Na talerzach układamy wszystkie składniki, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych dań.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (70 g)
  • Makaron pszenny (świderki) – bezjajeczny (25 g)
  • Szpinak (25 g)
  • Makaron Tagliatelle (25 g)
  • Ogórek długi (6 g)
  • Pomidor (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Toster

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Przepiórcze jaja smażone z kapustą pak choi

Masło rozgrzewamy na patelni. Wsypujemy kminek i chwilę go prażymy. Kapustę pak choi kroimy w kostkę, nastęnie wrzucamy na patelnię razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Smażymy przez ok. 5 minut mieszając, Pomiędzy kawałki kapusty…

WIĘCEJ >

Sałata z owocami morza

Ugotowaną ośmiornicę pokroić w plastry Krewetki włożyć do miski z ciepłą wodą, gdy lekko odtają, nożem naciąć im grzbiet i usunąć przewód pokarmowy i zdjąć pancerz Na talerzu kładziemy podartą palcami sałatę Pomidorki kroimy na…

WIĘCEJ >

Grillowany stek z pieczarkami

Imbir z czosnkiem obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski Dolewamy sos sojowy i tłuszcz (olej), dodajemy cukier i dokładnie mieszamy Do naczynia płaskiego (niemetalowego) wkładamy mięso, dodajemy pieczarki, dolewamy marynatę i całość dokładnie mieszamy,…

WIĘCEJ >

Kanapki dziecięce – sówka i króliczek

Z szynki wycinamy mały trójkąt, tak aby z plastra powstał kształt sówki Z sera żółtego wycinamy kółka i trójkąciki Ogórka kroimy na plastry, na słupki i wycinamy kawałki w kształcie skrzydeł Z rzodkiewki wycinamy kawałki…

WIĘCEJ >