Dziecięce tosty z makaronem
Dziecięce tosty z makaronem
Przygotowanie
- Makarony gotujemy w dwóch, osobnych garnkach wg instrukcji na opakowaniach, a następnie odcedzamy
- Szpinak drobno siekamy
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy szpinak i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty (do momentu, aż „zwiędnie”)
- Ogórka kroimy w plastry, z połowy plastrów wycinamy kółka i kroimy w trójkąty
- Pomidora kroimy w pół plastry i małe kwadraciki
- Makaron świderki przenosimy na patelnię ze szpinakiem i dokładnie mieszamy
- Kromki chleba pieczemy w tosterze
- Na talerzach układamy wszystkie składniki, tak jak na załączonym obrazku
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych dań.
Autor
Lista składników
- Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (70 g)
- Makaron pszenny (świderki) – bezjajeczny (25 g)
- Szpinak (25 g)
- Makaron Tagliatelle (25 g)
- Ogórek długi (6 g)
- Pomidor (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.