fbpx
logo
Szukaj
open close

Dziecięcy ryż z kotlecikami – świnka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c888f2e53-1e82-4d39-a67b-2388afab1f2d
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Dziecięcy ryż z kotlecikami – świnka

Przygotowanie

  • Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu)
  • Mięso oczyszczamy i wykrajamy trójkąty
  • Następnie przyprawiamy mięso z każdej strony
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy mięso i podsmażamy przez ok. 5-6 minut z każdej strony (do momentu, aż nie będzie surowe i się lekko zarumieni)
  • Pomidorka kroimy na pół
  • Z szynki wycinamy kółko, a w nim dwa małe kółka
  • Z ogórka wycinamy skórkę o podłużnym kształcie
  • Z papryki wycinamy kawałek na kształt języka
  • Ryż odcedzamy, nakładamy na talerz i formujemy okrąg
  • Następnie dekorujemy ryż pozostałymi składnikami na kształt świnki, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dziecięcych dań.

Autor

Iwona Wierzbicka
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ryż basmati (50 g)
  • Kurczak pierś (50 g)
  • Pomidor koktajlowy (20 g)
  • Szynka wieprzowa wędzona (10 g)
  • Smalec z gęsi (6 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Sałata karbowana (1 g)
  • Ocet balsamiczny (1 ml)
  • Ogórek długi (1 g)
  • Papryka czerwona (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Sałatka śledziowa z cukinią, oliwkami i cebulą

Rybę na kawałki Pomidory kroimy w paski Cukinię kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w piórka Rybę z warzywami wkładamy do miski i skrapiamy tłuszczem, a obok kładziemy kromki chleba

WIĘCEJ >

Sardynki z salsą pomidorową

Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry i kroimy w drobną kostkę Cebulę drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy pomidory i dusimy przez ok. 2 minuty (na małym…

WIĘCEJ >

Kurczak w sosie pomidorowym

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Paprykę kroimy w drobną kostkę Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Mięso kroimy wzdłuż na paski (z jednej piersi…

WIĘCEJ >

Grillowany camembert i pieczywo czosnkowe

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Do miski wlewamy tłuszcz (oliwę), dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy i całość dokładnie mieszamy Blachę wykładamy papierem do pieczenia Bułkę kroimy w plastry i układamy na…

WIĘCEJ >