fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gryczany piesek z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c64308e2d-0c76-4c5e-89f9-8cc24849db32
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Gryczany piesek z warzywami

Przygotowanie

  • Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu
  • Z mozzarelli wycinamy małe kółka
  • Z oliwki wycinamy oczka i nosek
  • Pomidorka kroimy na pół
  • Z szynki wycinamy pyszczek
  • Z rzodkiewki wycinamy pasek, na kształt uśmiechu
  • Kaszę odcedzamy, przenosimy na talerz i formujemy głowę z uszkami psa
  • Następnie dekorujemy kaszę powycinanymi składnikami (mozzarellą, oliwkami, pomidorkiem, szynką i rzodkiewką)
  • Pozostałe składniki układamy na osobnym talerzu

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych dań.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Chleb żytni na zakwasie (70 g)
  • Kasza gryczana niepalona (50 g)
  • Ser żółty (30 g)
  • Oliwki czarne (21 g)
  • Pomidor koktajlowy (20 g)
  • Szynka wieprzowa wędzona (10 g)
  • Ser Mozzarella (5 g)
  • Sałata karbowana (5 g)
  • Rzodkiewka (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jaja sadzone z natką pietruszki i chili

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Chili kroimy w plastry Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z chili podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Wybijamy jaja, dodajemy przyprawy i smażymy przez ok. 3-4 minuty (do momentu…

WIĘCEJ >

Zupa szpinakowa z jajem (wegetariańska)

Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Wrzucamy cebulę i czosnek i zasmażamy 2-3 min Dodajemy szpinak, dusimy 5 min Lekko solimy i pieprzymy Trzemy na tarce gałkę muszkatołową, tak…

WIĘCEJ >

Koktajl (shake) bananowo – daktylowy

Obieramy banana, kroimy w kawałki i wrzucamy do blendera Sprawdzamy czy w daktylach nie ma pestek i dodajemy do blendara Dodajemy żółtka Wyciskamy sok z cytryny Miksujemy 15 sek.

WIĘCEJ >

Galaretka z kokosowym aromatem

Owoce umieszczamy w blenderze (lub w naczyniu, w którym będziemy blendować) i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji Następnie przenosimy zblednowane owoce do rondla, dolewamy mleko, całość dokładnie mieszamy i podgrzewamy Dodajemy agar i mieszamy…

WIĘCEJ >