fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gryczany piesek z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c64308e2d-0c76-4c5e-89f9-8cc24849db32
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Gryczany piesek z warzywami

Przygotowanie

  • Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu
  • Z mozzarelli wycinamy małe kółka
  • Z oliwki wycinamy oczka i nosek
  • Pomidorka kroimy na pół
  • Z szynki wycinamy pyszczek
  • Z rzodkiewki wycinamy pasek, na kształt uśmiechu
  • Kaszę odcedzamy, przenosimy na talerz i formujemy głowę z uszkami psa
  • Następnie dekorujemy kaszę powycinanymi składnikami (mozzarellą, oliwkami, pomidorkiem, szynką i rzodkiewką)
  • Pozostałe składniki układamy na osobnym talerzu

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych dań.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Chleb żytni na zakwasie (70 g)
  • Kasza gryczana niepalona (50 g)
  • Ser żółty (30 g)
  • Oliwki czarne (21 g)
  • Pomidor koktajlowy (20 g)
  • Szynka wieprzowa wędzona (10 g)
  • Ser Mozzarella (5 g)
  • Sałata karbowana (5 g)
  • Rzodkiewka (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Parówki wieprzowe grillowane

Podgrzej parówki. Wrzuć do wrzątku, nie gotuj. Wyciągnij po 5 min. Połóż parówki na rozgrzany grill lub patelnię grillową, grilluj do zarumienienia.

WIĘCEJ >

Zapiekanka ziemniaczana

Ziemniaki obieramy, kroimy na kawałki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Naczynie żaroodporne smarujemy…

WIĘCEJ >

Zupa chrzanowa (wegańska / wegetariańska)

Obieramy i kroimy cebulę w kostkę Bierzemy garnek, roztapiamy w nim tłuszcz Wrzucamy cebulę i zasmażamy 2-3 minuty W tym czasie obieramy ziemniaka i kroimy w kostkę Dorzucamy pokrojonego ziemniaka do garnka i zasmażamy 2-3…

WIĘCEJ >

Pieczony dorsz

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni Na patelni rozgrzewamy masło Obsmażamy dorsza z dwóch przez 2 minuty Układamy rybę w naczyniu żaroodpornym i posypujemy solą Na wierzchu układamy plasterek cytryny, pokrojone na pół pomidorki i posypujemy…

WIĘCEJ >