fbpx
logo
Szukaj
open close

Gryczany piesek z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c64308e2d-0c76-4c5e-89f9-8cc24849db32
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Gryczany piesek z warzywami

Przygotowanie

  • Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu
  • Z mozzarelli wycinamy małe kółka
  • Z oliwki wycinamy oczka i nosek
  • Pomidorka kroimy na pół
  • Z szynki wycinamy pyszczek
  • Z rzodkiewki wycinamy pasek, na kształt uśmiechu
  • Kaszę odcedzamy, przenosimy na talerz i formujemy głowę z uszkami psa
  • Następnie dekorujemy kaszę powycinanymi składnikami (mozzarellą, oliwkami, pomidorkiem, szynką i rzodkiewką)
  • Pozostałe składniki układamy na osobnym talerzu

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych dań.

Autor

Iwona Wierzbicka
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Chleb żytni na zakwasie (70 g)
  • Kasza gryczana niepalona (50 g)
  • Ser żółty (30 g)
  • Oliwki czarne (21 g)
  • Pomidor koktajlowy (20 g)
  • Szynka wieprzowa wędzona (10 g)
  • Ser Mozzarella (5 g)
  • Sałata karbowana (5 g)
  • Rzodkiewka (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Schab faszerowany boczkiem i ogórkiem w sosie grzybowym z dynią i batatami

Dynię kroimy w plastry Boczek kroimy w kostkę Ogórki kroimy wzdłuż i jeszcze raz wzdłuż, uzyskamy 4 podłużne ćwiartki Każdy plaster schabu rozbijamy tłuczkiem na grubość 0,5 mm Lekko solimy i pieprzymy Nakładamy po równo…

WIĘCEJ >

Galaretka truskawkowa

Truskawki płuczemy i osuszamy, po czym blendujemy na mus Dodajemy ksylitol i sok z pomarańczy Mieszamy do rozpuszczenia się ksylitolu Odlewamy ⅓ masy i lekko podgrzewamy w rondelku, Dodajemy żelatynę i mieszamy do rozpuszczenia Jeżeli żelatyna…

WIĘCEJ >

Ryżanka z rodzynkami i nerkowcami

Ryż gotujemy w mleku przez ok. 15 minut (lub do miękkości i wchłonięcia całego mleka) Ryżankę przenosimy do miski i posypujemy bakaliami

WIĘCEJ >

Pudding pomarańczowy

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 170 st. C Kokilki lekko smarujemy tłuszczem Z pomarańczy ścieramy skórkę, po czym rozkrajamy owoc na pół i z jednej połówki wyciskamy łyżkę soku, z drugiej połówki usuwamy skórkę oraz włókna…

WIĘCEJ >